PDA

View Full Version : G4 Cube no more? :(




mikethemovie
Jan 7, 2010, 10:44 AM
Hi...

Here is the thing..
My friend gave me his old Apple cube G4 + 15" Cinema display in like 1000 pieces. Its completely teared apart. :(. I tried a lot, but it doesnt work. The original IDE cable wasnt included, so i bought one for 2 cents.. It should work or not? Maybe the powersupply.. Im not sure. I dont believe actually that the hardware itself, like the motherboard is broken. When everything is into place and i connect the cube to the powersupply it boots immediately. I dont have to do anything. Harddrive spins and the superdrive makes some noice as well. This repeats itself every 5 seconds. The screen is connected and gets power through DVI, but no display. Both the cube and display have touchenabled buttons to switch it on, but they do not respond (i guess).. Motherboard gives 2 light. DS1 is green, DS2 is red. But i have no idea what that means.

Do you have any clue?

Mike



fergwad
Jan 7, 2010, 06:32 PM
Its possible that you missed something or broke something when reassembling it, or something was broken before you even got it in the various 1000 pieces. I've had luck with this guide. (http://www.baconeggs.co.uk/images/dmm/cube_svc_man_02.pdf) You could see if anything was missed by reviewing assembly/disassembly instructions.

Otherwise, you'll probably need to go to a computer repair shop and ask them to isolate the hardware problem.

California
Jan 7, 2010, 06:38 PM
Sounds like a bad video card.

Get a 64mb card that can drive a better monitor anyway, look on ebay.

I'd also get a sonnet CPU upgrade card, too.

Also make sure the ram is all good. I have some 128mb and some 64mb sticks for practically free if you need more ram.

g4cubed
Jan 7, 2010, 06:52 PM
Try here (http://www.cubeowner.com/forums/index.php?act=home). Use to be a great site back in the day, still has good people just not as many.