PDA

View Full Version : Gradphics card to enable a G5 to run 1680 x 1050 monitors




hoya87eagle91
Feb 15, 2010, 01:14 PM
Have searched this forum and mroogle to find a currently available graphics card for the G5 dual 2.0 to enable it to run twin 1680 x 1050 OR higher resolution monitors. The highy touted ATI X800 apparently doesn't run 1680x 1050...Thanks



Transporteur
Feb 15, 2010, 01:22 PM
Why shouldn't the x800 run 1680x1050?

Apples 20" Cinema displays use that resolution, hence I'm pretty sure the x800 can run it.

Concorde Rules
Feb 15, 2010, 01:40 PM
Course it can.

I had a 9200 Pro 64Mb in a G4 MDD running 1600x1200!!

reebzor
Feb 15, 2010, 02:24 PM
My quicksilver G4 is running 1680x1050 right now.

hoya87eagle91
Feb 15, 2010, 02:51 PM
The specs on the ATI website don't list that resolution for x800 but... Anyway, i'd just like something new that i can get from a reliable reseler , and i don't need x800. any other suggestions for cards available new today? Thanks

splitpea
Feb 15, 2010, 02:56 PM
My G5 is running dual 20" monitors at 1680x1050 right now. Radeon 9650 IIRC.

Considering Apple was selling 20", 23", and 30" cinema displays when I bought this thing, even the stock video cards from those machines should be able to run a single 20" at 1680x1050, and probably can handle a pair, although it might need to borrow some system memory.

hoya87eagle91
Feb 15, 2010, 03:17 PM
My G5 is running dual 20" monitors at 1680x1050 right now. Radeon 9650 IIRC.

Considering Apple was selling 20", 23", and 30" cinema displays when I bought this thing, even the stock video cards from those machines should be able to run a single 20" at 1680x1050, and probably can handle a pair, although it might need to borrow some system memory.

It works! - running two mons @ 1680 x 1050 from a Radeon 9600 - a Dell 2005 FPW and an NEC p221W. Thanks for the input everyone

Concorde Rules
Feb 21, 2010, 07:46 AM
The specs on the ATI website don't list that resolution for x800 but... Anyway, i'd just like something new that i can get from a reliable reseler , and i don't need x800. any other suggestions for cards available new today? Thanks

New now? hahahahaa

Good luck, if you do find a new compatible card you will be paying WAY over the odds for a new card for no point what so ever.

Find a X1900/X800 or what not off ebay for pennies.

hoya87eagle91
Feb 21, 2010, 11:50 AM
No need for a new card - It works! Thanks ( I posted that a few days ago)