PDA

View Full Version : I do not want MobileMe




Robert Spoecker
May 5, 2010, 05:32 PM
I dont know how MobileMe got into my System Preferences and on the upper right of my toolbar an my Mac but I don't want it there and there seems no way to get rid of it.

I hate getting things added to my computer and then have no way to get rid of it.

I may have done something by mistake but even so there should be a simple checkbox to get rid of it.

Can anyone help me get the presence of MobileMe from my computer?

Robert



afireintonto
May 5, 2010, 05:38 PM
Wrong sub-forum bro.

mysticbluebmw
May 5, 2010, 05:41 PM
I don't understand, is this on you're iPad? I only ask because this is the iPad forum.

Robert Spoecker
May 5, 2010, 05:42 PM
Do something useful and point me to the right place, Bro

Robert Spoecker
May 5, 2010, 05:43 PM
I assume it has something to do with my iPad because if I had no iPad there would be nothing for me to sync with.

diabolic
May 5, 2010, 05:47 PM
Try here: http://forums.macrumors.com/forumdisplay.php?f=134

And MobileMe wouldn't be there unless you said OK to install it somewhere.

upaymeifixit
May 5, 2010, 05:52 PM
Wow, it looks like you've got some really useless posts in there. People, why not just tell him what info he needs.

MobileMe is installed by default as it is one of the OS preferences. Do you have a MobileMe account? If you do is this page not there?

— [Screenshot of MobileMe Sync preferences] —

diabolic
May 5, 2010, 06:00 PM
MobileMe is installed by default as it is one of the OS preferences. Do you have a MobileMe account? If you do is this page not there

While MobileMe is a default item in the system preferences, it definitely doesn't show up in the top toolbar unless you specifically turn it on.

upaymeifixit
May 5, 2010, 06:02 PM
While MobileMe is a default item in the system preferences, it definitely doesn't show up in the top toolbar unless you specifically turn it on.

I know, but that's different from being installed. Hopefully the OP has just overlooked the checkbox.

Robert Spoecker
May 5, 2010, 06:05 PM
Wow, it looks like you've got some really useless posts in there. People, why not just tell him what info he needs.

MobileMe is installed by default as it is one of the OS preferences. Do you have a MobileMe account? If you do is this page not there?

http://grab.by/grabs/dddce7a8a3d2f3ef86b138550aae1275.png

No my preferences want me to log in but I don't want to log in. I just want to bail out and be done with it.

Robert

upaymeifixit
May 5, 2010, 06:20 PM
No my preferences want me to log in but I don't want to log in. I just want to bail out and be done with it.

Robert

Oh my bad then. Try Control + Drag the Menubar Item out of the Menubar. Sorry, I forgot about that.

alphaod
May 5, 2010, 06:28 PM
If you click on the MobileMe icon in System Preferences, it will ask you log in; if you don't have an account, then just ignore it and don't click on it; there is no way to remove MobileMe from the System Preferences—it's part of the OS.

illutionz
May 5, 2010, 06:32 PM
http://grab.by/grabs/dddce7a8a3d2f3ef86b138550aae1275.png

If you wanna get rid of MobileMe on the top right corner of your Menu Bar, just simply untick "Show Status in Menu Bar"

As far as removing MobileMe from your System Preferences, no you can't do it. It's part of the system.

Robert Spoecker
May 5, 2010, 06:33 PM
Oh my bad then. Try Control + Drag the Menubar Item out of the Menubar. Sorry, I forgot about that.


Thank you, command + drag did it. That its presence will remain in my system preferences is ok.

Grateful,

Robert

upaymeifixit
May 5, 2010, 08:01 PM
Thank you, command + drag did it. That its presence will remain in my system preferences is ok.

Grateful,

Robert

No problem, I completely forgot about command + drag, it's pretty nifty. As for that bug (and yes I think it's a bug), I don't really know. Lately I've been having some problems with the menubar icons. The AirPort checkbox in the networking preferences was gone for awhile. I don't know what that was about.

I'm going to take down the screenshots now.