PDA

View Full Version : webbrowser in split-view (ipad) not scrolling properly




Danneman101
Aug 12, 2010, 01:19 PM
Ive got a uiwebview in the detailview of a split-view ipad app, which loads a local html-file.

Problem is, the darn thing wont scroll the html-file properly. It's like there was a rubberband attached to the top, actively pulling the page up again when reaching the bottom.

This is the header of my html-files:


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
<head>
<title>GALLERY</title>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
<meta name="viewport" content="width=device-width, minimum-scale=0.1, maximum-scale=1.6">
<meta name="apple-mobile-web-app-capable" content="YES">
<link rel="stylesheet" href="main.css">
</head>
<body>

.. do stuff

</body>
</html>


Pretty standard, and works fine on iphone with the exception that "minimum-scale=0.1" is then set to "1.0".

My current solution is to add a lot of "<br/>" to the end of each html-file, but that's just ugly.

Any ideas?



Danneman101
Aug 13, 2010, 05:44 AM
Weird, Ive been googling my ass off for a solution, but I havent even found one single report of the same issue by a developer.

Perhaps I should submit a bug-report?

seepel
Aug 13, 2010, 01:34 PM
I've been putting web views in my detail views just fine. Are you sure that your setting the web view itself correctly? Maybe it is getting a strange frame, or its scroll view is wonky?