Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Visual Media > Design and Graphics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 12, 2012, 12:08 PM   #1
roobp57
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
" No Family Name" in fontexplorer pro

has anyone else experienced this in fontexplorer Pro? It only happens when importing certain fonts. Some fonts are placed into the "No Family Name" group. These fonts display and print correctly without a problem, its just bizarre. If anyone knows of a fix then please let us know.

Last edited by roobp57; Dec 4, 2012 at 12:35 PM.
roobp57 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 4, 2012, 11:26 AM   #2
roobp57
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
I have still not found a solution or even why this is happening, so this thread is still active. If anyone knows whats going on and how to fix it please post. thanks
roobp57 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 4, 2012, 01:49 PM   #3
MisterMe
macrumors G4
 
Join Date: Jul 2002
Location: USA
There is nothing bizarre about it. Some foundry's do not properly setup the typeface family name. You have three choices:
  1. Buy a type editor and do the job yourself.
  2. Contact the foundry and perhaps it will correct its mistake and save you the money.
  3. Live with it.
__________________
Neither a borrower nor a lender be
For loan oft loses both itself and friend
William Shakespeare from Hamlet
MisterMe is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 8, 2012, 03:48 PM   #4
roobp57
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
The strange thing is with two of my fonts (I forget which ones) they were put in the correct family the first time I imported them. I had to delete them and re-import, and thats when they went into the 'no family name' group. Thats what prompted me to consider there might be something else to this.

Does this happen frequently to many other people?
roobp57 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 8, 2012, 11:48 PM   #5
MisterMe
macrumors G4
 
Join Date: Jul 2002
Location: USA
Quote:
Originally Posted by roobp57 View Post
... I had to delete them ...
How did you "delete" the fonts?
__________________
Neither a borrower nor a lender be
For loan oft loses both itself and friend
William Shakespeare from Hamlet
MisterMe is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 10, 2012, 11:15 AM   #6
roobp57
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
I selected the remove from fontexplorer option
roobp57 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Visual Media > Design and Graphics

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another "Christan & Family Values" Conservative Republican proves the do not mean it PracticalMac Politics, Religion, Social Issues 27 Apr 10, 2014 10:39 PM
iStat Pro network not showing "in" and "out" andyx181x OS X 10.8 Mountain Lion 13 Nov 13, 2013 10:14 PM
Before you pay for an "early upgrade" on an ATT family plan.....(Dont do it). SeanZy iPhone 216 Oct 13, 2013 02:21 AM
Remote disc when the "host" computer is wired and my macbook pro is "wireless" SilentLoner MacBook Pro 2 Nov 15, 2012 10:48 AM
Merging two "new account" reservations into one family plan notjustgc iPhone 1 Sep 27, 2012 11:06 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 06:13 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC