Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > iMac

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 5, 2012, 09:37 AM   #1
mtgeorge
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
iMac 27 Inch RAM UK

Hello everyone,

Sorry for an annoying question,

I'm getting my 27 Inch 3.6 Ghz iMac delivered on or after the 27th Decemeber and want to get 32GB Ram ready so i can install it from the off.

I normally get RAM from Crucial as they guarantee compatibility and I'm not great with RAM compatibility/getting the best RAM but they're not in stock at the moment.

Can anyone tell me if the below is comaptible and whether it is just as good/better than the RAM that Crucial offer?

http://www.amazon.co.uk/Corsair-16GB...4717273&sr=8-2

Any help would be greatly appreciated.

Thanks!
mtgeorge is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2012, 09:54 AM   #2
kaelell
macrumors 6502
 
Join Date: Nov 2009
http://www.crucial.com/uk/store/list...%20Late%202012)

it doesnt say out of stock unless its at the buy out stage? but this is what you want from crucial
kaelell is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2012, 09:58 AM   #3
tomwalsh77
macrumors member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Blackpool, UK
If the processor is 3.2 Ghz (Turbo Boost up to 3.6GHz ) then try searching for part number CT3650275. I phoned crucial and they confirmed that this was the RAM I needed for "Apple iMac 3.2GHz Quad core Intel Core i5 (27-inch, Late 2012). Hope that helps.

Edit sorry, misread your post. That memory on your link isn't what you're after. The specs on the memory I have from crucial are - 2-8GB DDR3L - 1600 SODIMM MAC.

Last edited by tomwalsh77; Dec 5, 2012 at 10:07 AM.
tomwalsh77 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2012, 10:53 AM   #4
DeafRaiders
macrumors regular
 
Join Date: Sep 2012
Location: Caotbridge (outside Glasgow, UK)
The one in your link is too big to fit in the iMac your need 204pin kind which is half the size of that

----------

You can just buy 4x8GB makes up 32GB it only 3 pence cheaper lol!
__________________
iPod Nano 1st Gen | iPad 16GB 1st Gen (wifi+3G) | iPhone 5 16GB | iPhone 6+ 64GB | iMac Late 2012 (1st iMac) | iPad Mini with Retina Display
DeafRaiders is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2012, 01:17 PM   #5
mtgeorge
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
Thanks guys, sorry stupidly put 3.6 in original post, I have ordered the 3.4.

I'll wait until Crucial have it back in stock and then order from there! Thanks all
mtgeorge is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 11, 2012, 04:49 AM   #6
Confuzzzed
macrumors 68000
 
Confuzzzed's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Liverpool, UK
Does anyone know if Transcend is any good?

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B...A3P5ROKL5A1OLE

For the precise spec, you are looking at

http://support.apple.com/kb/HT3011
Confuzzzed is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 17, 2012, 08:10 PM   #7
TheAnnihilator
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
Location: Emerald Isle
Smile

Quote:
Originally Posted by Confuzzzed View Post
Does anyone know if Transcend is any good?

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B...A3P5ROKL5A1OLE

For the precise spec, you are looking at

http://support.apple.com/kb/HT3011
Looking for the same answer for this ram http://www.amazon.co.uk/Transcend-16...03303&sr=8-188
Listed as supported when on Transcend's website when you note late 27 iMac. Considering Amazon's return service I think Ill order 32GB, delivery before Christmas to Ireland. Any trouble after installation easy return other ram questions regarding CL numbers have delayed me buying ram.

Last edited by TheAnnihilator; Dec 17, 2012 at 08:23 PM.
TheAnnihilator is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 18, 2012, 03:31 AM   #8
Confuzzzed
macrumors 68000
 
Confuzzzed's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Liverpool, UK
Quote:
Originally Posted by TheAnnihilator View Post
Looking for the same answer for this ram http://www.amazon.co.uk/Transcend-16...03303&sr=8-188
Listed as supported when on Transcend's website .
Not sure we're going to get an answer on this and given Crucial's lack of stock, I'm also going to take a chance...but having read some people's experience with RAM, I am nervous
Confuzzzed is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 18, 2012, 03:39 AM   #9
Macman45
macrumors G5
 
Macman45's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Somewhere Back In The Long Ago
Stick with Crucial....They re-stock quickly and I wouldn't buy from anybody else...Stay away from Kingstons so called "Value RAM" it's terrible, but their mainstream stuff is probably okay.
__________________
Thats Not All Folks
Macman45 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 19, 2012, 05:47 AM   #10
DeafRaiders
macrumors regular
 
Join Date: Sep 2012
Location: Caotbridge (outside Glasgow, UK)
Quote:
Originally Posted by mtgeorge View Post
Thanks guys, sorry stupidly put 3.6 in original post, I have ordered the 3.4.

I'll wait until Crucial have it back in stock and then order from there! Thanks all
Just buy 4x8GB instead that is what i did and it arrived early.

Crucial is best to be safe. There is someone posted the Corsair did not work for is iMac
__________________
iPod Nano 1st Gen | iPad 16GB 1st Gen (wifi+3G) | iPhone 5 16GB | iPhone 6+ 64GB | iMac Late 2012 (1st iMac) | iPad Mini with Retina Display

Last edited by DeafRaiders; Dec 19, 2012 at 05:50 AM. Reason: Update
DeafRaiders is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 19, 2012, 05:49 AM   #11
SOLLERBOY
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2008
Location: Manchester,UK
I'm not sure what to do. I would feel more comfortable using matched pairs but they have been OOS for so long now.
__________________
27" iMac i7 3.4 3TBF 680MX Very Late 2012
17" MacBook Pro 2.2 i7 8GB 64GB Early 2011
16GB iPhone 6+ Space Grey 32GB iPad Air
SOLLERBOY is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 19, 2012, 06:05 AM   #12
DeafRaiders
macrumors regular
 
Join Date: Sep 2012
Location: Caotbridge (outside Glasgow, UK)
Quote:
Originally Posted by SOLLERBOY View Post
I'm not sure what to do. I would feel more comfortable using matched pairs but they have been OOS for so long now.
Same matched pairs is a must always.
__________________
iPod Nano 1st Gen | iPad 16GB 1st Gen (wifi+3G) | iPhone 5 16GB | iPhone 6+ 64GB | iMac Late 2012 (1st iMac) | iPad Mini with Retina Display
DeafRaiders is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 19, 2012, 06:11 AM   #13
Chunk72
macrumors member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Durham, UK
Send a message via MSN to Chunk72
I went with Crucial 8GB sticks, the 16GB sets are out of stock until the 21st according to web chat yesterday.
Chunk72 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 18, 2012, 03:52 AM   #14
gnasher729
In Time-Out
 
Join Date: Nov 2005
Quote:
Originally Posted by mtgeorge View Post
Can anyone tell me if the below is comaptible and whether it is just as good/better than the RAM that Crucial offer?

http://www.amazon.co.uk/Corsair-16GB...4717273&sr=8-2

Any help would be greatly appreciated.
If I told you, in what way would that help? If I'm wrong, you still have the same problem. With Crucial, you pay (1) for the RAM, (2) for _knowing_ that you get RAM that works for your computer.
gnasher729 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 18, 2012, 05:40 AM   #15
rjs2
macrumors member
 
Join Date: Dec 2012
Location: UK
It's back in stock now - just ordered myself 32GB

You can get 16GB (2 8GB sticks) for 61.19

Or you can just buy 2*8GB sticks for 59.98

Great pricing there!

Also saved 7% via quidco
rjs2 is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 18, 2012, 06:08 AM   #16
funlad
macrumors regular
 
Join Date: Feb 2010
Location: London. UK
As crucial were (and are still) out of stock of ram for the 27" 3.4gHz i7 I have just ordered from mrmemory.co.uk. Cheaper than Crucial and they get good reviews on Trustpilot. Hope I did the right thing though as everyone seems to recommend Crucial :/
__________________
iMac 3.4 GHz Quad Core i7 27" (late 2012). Time Capsule 3TB. iPhone 5 64GB White. iPad 2 64GB 3G. ATV 1,2&3. iPod Nano & Classic.
funlad is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 18, 2012, 06:30 AM   #17
michaelmac
macrumors member
 
Join Date: Jun 2006
Quote:
Originally Posted by funlad View Post
As crucial were (and are still) out of stock of ram for the 27" 3.4gHz i7 I have just ordered from mrmemory.co.uk. Cheaper than Crucial and they get good reviews on Trustpilot. Hope I did the right thing though as everyone seems to recommend Crucial :/
Strange, they seem to be in stock at the moment - check here. I ordered this morning and all OK.
michaelmac is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 18, 2012, 06:37 AM   #18
funlad
macrumors regular
 
Join Date: Feb 2010
Location: London. UK
Quote:
Originally Posted by michaelmac View Post
Strange, they seem to be in stock at the moment - check here. I ordered this morning and all OK.
Oh strange! I was trying to order 2 x 16GB Kits, rather than 4 x 8GB chips. For some reason they are saying out of stock of the 16GB Kits, but in stock of individual chips, thats odd! Oh well it's kinda late now, I already ordered with the other guys. They terms & guarantees seem pretty good, so will have to keep my fingers crossed! :/
__________________
iMac 3.4 GHz Quad Core i7 27" (late 2012). Time Capsule 3TB. iPhone 5 64GB White. iPad 2 64GB 3G. ATV 1,2&3. iPod Nano & Classic.
funlad is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 18, 2012, 06:39 AM   #19
beerglass007
macrumors 6502
 
Join Date: May 2008
Is this the stuff for the i5 ?

http://www.crucial.com/uk/store/mpar...20DC3CA5CA7304

If so its OUT OF STOCK still
__________________
iMac maxed 21" 2013", Iphone 5s , Ipad air 128GB , MBA 13" 2013
beerglass007 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 20, 2012, 12:55 AM   #20
Confuzzzed
macrumors 68000
 
Confuzzzed's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Liverpool, UK
Quote:
Originally Posted by GaryClough View Post
Just to let you know that Crucial UK now have the 16gb kit back in stock again.
Good heads up. Thanks man.
Confuzzzed is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 20, 2012, 09:42 AM   #21
Confuzzzed
macrumors 68000
 
Confuzzzed's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Liverpool, UK
Quote:
Originally Posted by beerglass007 View Post
.Unfortunately there was a delay in processing your order due to stock limitations. The parts that you ordered will be in stock later today and dispatched as soon as possible.
Snap!
Confuzzzed is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 20, 2012, 11:29 AM   #22
GaryClough
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by Confuzzzed View Post
Snap!
Me too, but then I didn't order my 27" iMac until about a week after launch, so I will probably not get it until mid January. I ordered it through a friends business to get the discount, and have no way of knowing what my order status is. God this is so frustrating, I WANT IT NOW, ARRRGGHHHH !!!
GaryClough is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 20, 2012, 01:22 PM   #23
Confuzzzed
macrumors 68000
 
Confuzzzed's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Liverpool, UK
Quote:
Originally Posted by lordgaino View Post
The bigger question is what i should do with the two 4gb OEM chips ive just taken out. Is there a second hand market for this stuff? I looked on ebay and most of it was buy it now. Should i just list it do u think?
Quite frankly, if I hadn't ordered 16GB myself, I would have bought them off you because I am keeping my stock 8s and adding the 16s to get to 24 (right?) but I probably don't need more than 16 as don't need to run bootcamp. But my advice to you would be to sell them on amazon (find the precise spec and click on Sell yours on the RHS). Much better type of person buys from amazon than eBay IMHO. But only if you get at least 25 for them. Otherwise just keep them in case you need to send the machine in for repairs or need to return it
Confuzzzed is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > iMac

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
27 inch iMac RAM advice boombox15 iMac 15 Jan 7, 2014 01:50 PM
iMac G4 20 inch with 2GB RAM kurtbdudley iMac 5 May 18, 2013 10:47 PM
What is the stock RAM like with the new iMac 27 inch? Elektrikz iMac 4 Mar 31, 2013 10:49 PM
How much RAM are you going with on the new 2012 27-inch iMac? Photography iMac 120 Dec 5, 2012 01:46 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 12:34 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC