Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 27, 2013, 04:05 PM   #1
hexagondun
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Beamer with new Apple TV

Hello everyone,

I have beamer installed on my mba and my brothers mbp; it works great with my mother's apple tv --purchased last year-- but doesn't with my brother's new one. I figured it was a firewall issue, but the firewall was turned off on his computer. Anyone have a clue what might be going on?
hexagondun is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 27, 2013, 05:28 PM   #2
dan1eln1el5en
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2012
German ?
It's most likely the iTunes HomeSharing
is it the same Apple ID used on the Apple TV as on the Computer (You setup your moms ATV ?)

I am not sure what port the screensharing is using, but I would suspect it's regular VNC with compression (so still using same ports)
Can your computer see your brothers computer on the locale network ?
dan1eln1el5en is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 27, 2013, 05:38 PM   #3
waw74
macrumors 68020
 
Join Date: May 2008
Quote:
Originally Posted by dan1eln1el5en View Post
German ?
It's most likely the iTunes HomeSharing
is it the same Apple ID used on the Apple TV as on the Computer (You setup your moms ATV ?)

I am not sure what port the screensharing is using, but I would suspect it's regular VNC with compression (so still using same ports)
Can your computer see your brothers computer on the locale network ?
it goes over airplay, so home sharing, and the Apple ID have nothing to do with it.
it's not screen sharing, a quick look at the program says it converts and then sends over airplay, so nothing to to do with VNC or the ports associated with that (would be 5900)

-------------------


try rebooting your router (and possibly all of your network gear), they sometimes get funky with airplay.
if that doesn't work google your router model number and airplay, see if there are any suggestions.
i've had problems on my router (Linksys e4200) that were fixed by changing the "WMM Support" setting
waw74 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 02:55 AM   #4
JGRE
macrumors 6502
 
Join Date: Oct 2011
Location: Dutch Mountains
.
__________________
iPhone 5s, 2008 iMac 20", 2011 MBP 13", ATV3, iPad Mini.
JGRE is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 07:36 AM   #5
Stampyhead
macrumors 68020
 
Stampyhead's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: London, UK
Shoot, I thought this was going to be a thread about installing an AppleTV in a BMW...
Stampyhead is offline   5 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 08:47 AM   #6
waw74
macrumors 68020
 
Join Date: May 2008
Quote:
Originally Posted by Stampyhead View Post
Shoot, I thought this was going to be a thread about installing an AppleTV in a BMW...
BMW Is beemer or bimmer
http://en.wikipedia.org/wiki/BMW#BMW_slang
waw74 is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 29, 2013, 08:21 AM   #7
Stampyhead
macrumors 68020
 
Stampyhead's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: London, UK
Quote:
Originally Posted by waw74 View Post
Interesting, I didn't know that.
Stampyhead is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 12:38 PM   #8
ratsg
macrumors regular
 
Join Date: Dec 2010
Same here.

The only reason I clicked on this was to see how someone was using an Apple TV on their BMW motorcycle.

What a letdown.

Quote:
Originally Posted by Stampyhead View Post
Shoot, I thought this was going to be a thread about installing an AppleTV in a BMW...
ratsg is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 12:40 PM   #9
designs216
macrumors 65816
 
designs216's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Down the rabbit hole
Can't afford a BMW but I did spring for an Apple remote this past weekend
designs216 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 27, 2013, 07:52 PM   #10
hexagondun
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
So everyone knows:

there seems to be an issue with the laptop's infrared sensor for the apple tv remote interfering with beamer or airplay somehow. Turned off the remote in system pref > security >advanced and, voila, beamer works like a charm.
hexagondun is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 29, 2013, 08:29 AM   #11
Carlanga
macrumors 601
 
Carlanga's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: PR
I use airParrot no issues, I have an aTV3 and a macbook running Lion
__________________
☻ "A dream you dream alone is only a dream...
... A dream you dream together is reality." ☻
Carlanga is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is Beamer only for ATV or for other AirPlay devices too? patent10021 Apple TV and Home Theater 1 Mar 24, 2014 01:59 PM
Beamer VideoBeagle Apple TV and Home Theater 0 Feb 26, 2014 03:18 PM
Beamer alternative for Windows? SeenJeen Apple TV and Home Theater 2 Aug 27, 2013 08:19 AM
Beamer 1.6 Beta JGRE Apple TV and Home Theater 5 Feb 7, 2013 03:30 AM
Beamer and missing stretched resolutions jurgenp OS X 10.8 Mountain Lion 1 Jul 30, 2012 08:27 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 04:18 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC