Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Sep 24, 2012, 06:08 PM   #1
AdamC90
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2012
Empire Total War Cheats

Hello All,

New to the forum, does anybody know how to enter cheats in Empire: Total War?

I remember there was a box you had to tick and then press ~ to enter them in Rome Total War but I'm not having any joy on Empire.

Can anyone assist?
AdamC90 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 25, 2012, 10:00 AM   #2
edddeduck
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2004
Quote:
Originally Posted by AdamC90 View Post
Hello All,

New to the forum, does anybody know how to enter cheats in Empire: Total War?

I remember there was a box you had to tick and then press ~ to enter them in Rome Total War but I'm not having any joy on Empire.

Can anyone assist?
The PC version did not have any cheats, in fact even the debug test version was cheat free.

However to help our faithful Total War players we hid some save games in the game data. They are at the beginning of the full campaign but you start with a ton of cash. There are saves for most major countries included.

1.) Right click on the Application and select show package contents.
2.) Open Contents -> Resources -> Data -> data
3.) Copy the empire - gold rush saves.zip to the desktop.
4.) Close the Resources Finder window.
5.) Start the game to the pre game options panel.
6.) Select the "About" tab.
7.) Click on "Open Preferences Folder"
8.) You will see a folder called "AppData" inside you should see a folder called "save_games".
9.) Double click on the "empire - gold rush saves.zip" file a folder called "save_games" will appear.
10) Drag the 19 different save game files from the extracted zip into the save_games folder inside the preferences folder.
11) Start playing Empire. The load menu will now contain lots of save games of the full campaign but starting with huge amounts of cash.

Edwin

Last edited by edddeduck; Sep 25, 2012 at 10:03 AM. Reason: Added step by step instructions
edddeduck is offline   2 Reply With Quote
Old Oct 7, 2012, 02:14 AM   #3
GazK
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Hello,
When I click the "Open Preferences Folder" absolutely nothing happens. I purchased the game from the App store for my Macbook Pro. Is there something in permissions I am missing that might cause it to not open up the AppData?
GazK is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 7, 2012, 03:08 PM   #4
Dirtyharry50
macrumors 65816
 
Join Date: May 2012
Quote:
Originally Posted by edddeduck View Post
The PC version did not have any cheats, in fact even the debug test version was cheat free.

However to help our faithful Total War players we hid some save games in the game data.
ROFL! You guys really rock. That is funny and at some point I am going to probably think, that is really great for me! ha ha!
Dirtyharry50 is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 8, 2012, 03:05 AM   #5
edddeduck
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2004
Quote:
Originally Posted by GazK View Post
Hello,
When I click the "Open Preferences Folder" absolutely nothing happens. I purchased the game from the App store for my Macbook Pro. Is there something in permissions I am missing that might cause it to not open up the AppData?
Contact support and we can have a look into it. You can open it manually as well as it is just a folder in your user Library. Support can show you how.

Edwin
edddeduck is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 24, 2012, 07:44 AM   #6
Mikevictorrome
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Hello everybody

I've got some questions for you.
I recently bought the ETW Gold Edition in te Mac Store.
As you guys told, I used the, more or less, money cheat code you explained. So, I'm able to play ETW with huge amounts of money.

Though, I'd like to have some more cash so I'm able to play without looking for my money balance during gameplay.

Have you got any update on the 'cheat' or are able to get even more money with, I don't know, changing some game data or something in particular?

Anyway, I'm open for suggestions. Thanks!
With kind regards
MikeVictorRomeo
Mikevictorrome is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 24, 2012, 09:15 AM   #7
edddeduck
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2004
Quote:
Originally Posted by Mikevictorrome View Post
Hello everybody

I've got some questions for you.
I recently bought the ETW Gold Edition in te Mac Store.
As you guys told, I used the, more or less, money cheat code you explained. So, I'm able to play ETW with huge amounts of money.

Though, I'd like to have some more cash so I'm able to play without looking for my money balance during gameplay.

Have you got any update on the 'cheat' or are able to get even more money with, I don't know, changing some game data or something in particular?

Anyway, I'm open for suggestions. Thanks!
With kind regards
MikeVictorRomeo
Empire does not have any money cheats, not even the debug version of the game for development has test cheats. The only thing we have is a save game that starts you off with lots of crash (aka the Gold Rush saves).

On the PC someone came up with a save game editor that kinda worked but on the Mac the only cheat is the one we posted on our Facebook page.

I also wrote a mod so you can play as the non playable factions (we cannot offer support if you are modding) but it does work.

Edwin
edddeduck is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 25, 2012, 02:12 PM   #8
TedM
macrumors 6502
 
Join Date: Sep 2012
Location: California
Quote:
Originally Posted by AdamC90 View Post
Hello All,

New to the forum, does anybody know how to enter cheats in Empire: Total War?

I remember there was a box you had to tick and then press ~ to enter them in Rome Total War but I'm not having any joy on Empire.

Can anyone assist?
There are no official cheats. But mods can do what you describe and make the game more entertaining after already played through once. I like to make a elite unit that owns with like 20 people. However it should be noted I'm playing shogun and not empire.
__________________
http://www.yourpoetic.com/
TedM is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 4, 2012, 12:51 PM   #9
wolkcubxilef
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
Hi there.
Ive got as far as the second data file but cannot see any zip files to do with gold rush saves or anything even remotely close to that. Its not there!

Have I missed something?
wolkcubxilef is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2012, 03:09 AM   #10
edddeduck
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2004
Quote:
Originally Posted by wolkcubxilef View Post
Hi there.
Ive got as far as the second data file but cannot see any zip files to do with gold rush saves or anything even remotely close to that. Its not there!

Have I missed something?
You need to have the Mac copy.

If you do then the zip is in the data for Digital and AppStore versions. The DVD version the save file is hidden on the second DVD. I know all versions have the file hidden away as I put it there personally

I wrote a script for people who got confused with the manual process.

http://downloads.feralinteractive.co...GoldRushv2.zip

Just download the zip file then run the .command file. You should right click and select "Open" from the contextual menu when running it to avoid gatekeeper blocking it. The reason Gatekeeper blocks it is it is a shell script and shell scripts can be dangerous in the wrong hands. Feel free to open it in a text editor it's fully documented.

Edwin

Last edited by edddeduck; Dec 5, 2012 at 03:15 AM.
edddeduck is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 17, 2012, 12:58 AM   #11
messithegreat
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
I wrote a script for people who got confused with the manual process.

http://downloads.feralinteractive.co...GoldRushv2.zip

Just download the zip file then run the .command file.

Edwin[/QUOTE]

Thank you for the script, but i can not access it through any of my browsers. I hope it is I who am making the simple mistake. Not having any luck with this or follow the directions to "show package contents", any help would be great!
Thanks
messithegreat is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 17, 2012, 03:34 AM   #12
edddeduck
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2004
Quote:
Originally Posted by messithegreat View Post
I wrote a script for people who got confused with the manual process.

http://downloads.feralinteractive.co...GoldRushv2.zip

Just download the zip file then run the .command file.

Edwin
Thank you for the script, but i can not access it through any of my browsers. I hope it is I who am making the simple mistake. Not having any luck with this or follow the directions to "show package contents", any help would be great!
Thanks[/QUOTE]

One of our servers that hosts the temp files went down on Sunday, link should be up and running by the time you read this post.

As for "Show Package Contents" it is in the contextual menu when you right click on the App in the Finder.

Edwin
edddeduck is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 2, 2013, 11:53 AM   #13
tinytim20
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2013
edddeduck i cant find the pregame options panel could you discribe what it looks like or how to get there sorry im so lame
tinytim20 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 2, 2013, 02:29 PM   #14
edddeduck
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2004
Quote:
Originally Posted by tinytim20 View Post
edddeduck i cant find the pregame options panel could you discribe what it looks like or how to get there sorry im so lame
It's the first thing that appears when you double click on Empire. It's a window called Empire Options. You should recognise it as it has the big blue Play button you press to start playing. :-)
edddeduck is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 2, 2013, 08:50 PM   #15
tinytim20
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2013
Quote:
Originally Posted by edddeduck View Post
It's the first thing that appears when you double click on Empire. It's a window called Empire Options. You should recognise it as it has the big blue Play button you press to start playing. :-)
when my game starts it shows a blue screen that shows empire total war gold edition and says things like this uses speed tree and other things but i dont have a big blue button to press. can i still use the gold rush saves?
tinytim20 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 5, 2013, 03:29 AM   #16
edddeduck
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2004
Quote:
Originally Posted by tinytim20 View Post
when my game starts it shows a blue screen that shows empire total war gold edition and says things like this uses speed tree and other things but i dont have a big blue button to press. can i still use the gold rush saves?
Just checking you are using the Mac release right? The first thing that appears when you launch any Feral ported game is an options panel that allows you to change resolutions, contact support, select advanced options and much more. You then hit the blue Play button (bottom right) to enter full screen and start playing.
edddeduck is offline   2 Reply With Quote
Old Feb 9, 2013, 04:10 PM   #17
po3mone
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2013
i bought the game in apple store as a download but no window pops up when i double click it just goes straight into the game menus and the is no about tab i also tried to install it manually in user's/shared/feral interactive/empire total war but the loads do not come out when i start the game.

can any body help me out ?
po3mone is offline   1 Reply With Quote
Old Feb 9, 2013, 04:24 PM   #18
po3mone
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2013
never mind i just found out you have to hi the command key while opening
po3mone is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 13, 2013, 05:25 PM   #19
TedM
macrumors 6502
 
Join Date: Sep 2012
Location: California
i wonder if there are gold rush saves for other total war games. I'd be interested in playing one of the shogun II campaigns with that feature.
__________________
http://www.yourpoetic.com/
TedM is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 14, 2013, 01:47 AM   #20
edddeduck
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2004
Quote:
Originally Posted by TedM View Post
i wonder if there are gold rush saves for other total war games. I'd be interested in playing one of the shogun II campaigns with that feature.
We made the gold rush saves for the Mac version of Empire when we ported the game as a special Mac only extra. Shogun 2 is not on the Mac right now so Gold Rush saves don't exist.

I am sure Shogun cheats exist on the PC using some mods although I don't know how easy it will be.
edddeduck is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 21, 2013, 07:09 PM   #21
morpheuzlal
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2012
USING cheat engine for MAC

Hi!! Just wanted to say that there is now Cheat Engine for Mac.

Just download it here, and you can now cheat the game as it was a Windows Machine.


Hope this can help anyone

The link for cheat engine is this: http://cheatengine.org/
morpheuzlal is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 8, 2013, 11:04 PM   #22
penlove
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2013
Thank..

บาคาร่า sbobetgclub
penlove is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OS X: Empire and Napoleon Total War USMC-SOLDJABOY Mac and PC Games 9 Jan 16, 2014 04:00 PM
OS X: Empire Total War: I need help (feral please ?) USMC-SOLDJABOY Mac and PC Games 9 Aug 14, 2013 11:38 AM
Empire Total War on 2012 Air? Nova Sensei Mac and PC Games 9 Feb 7, 2013 08:17 PM
Empire: Total War running slow. Suggestions! terzdesign Mac and PC Games 7 Oct 2, 2012 08:28 AM
Empire Total War on Mac App Store Adestro Mac and PC Games 1 Sep 19, 2012 07:48 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 01:13 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC