Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > OS X 10.8 Mountain Lion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Oct 30, 2012, 01:46 PM   #1051
pgrif
macrumors regular
 
Join Date: Sep 2012
Location: Eugene, OR
Youtube

Quote:
Originally Posted by locura79 View Post
Thanks for the NoSleep hint!

My DVD player hasn't worked since an unfortunate incident about a year ago. I opted to not replace it when I got my MacBook repaired after a drop because I never use it anyway. Sorry that's not very helpful.

Also, I thought I had Flash working but now I don't. No youtube, haven't tried VLC yet. Any idea what I might have missed?
On Youtube, when you get the black screen,
Right click
Go to Settings
And turn off Hardware Acceleration
Try Youtube again it should be working.
pgrif is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 30, 2012, 09:44 PM   #1052
53kyle
macrumors 65816
 
53kyle's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Anywhere in time and space.
Quote:
Originally Posted by pgrif View Post
On Youtube, when you get the black screen,
Right click
Go to Settings
And turn off Hardware Acceleration
Try Youtube again it should be working.
This helped me. I have been trying to make that work since DP1!

----------

Will there ever be a fix for sleep, brightness, and acceleration on macbook 2,1 with intel gma 950?
__________________
 13" MacBook Pro, 2.9 GHz i7, 8 GB RAM, 750 GB, OS X 10.10;
 Mac Mini, 1.42 GHz PPC G4, 1 GB RAM, 80 GB;
 Space Gray iPhone 6, 64 GB, T-Mobile;
 White iPad 3, 64 GB, T-Mobile;

Last edited by 53kyle; Oct 31, 2012 at 03:33 AM.
53kyle is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 31, 2012, 05:15 AM   #1053
Michelasso
macrumors member
 
Join Date: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by pgrif View Post
It's just an app that came with Macinhack. You control it via Preference Pane and it lets you close the lid without sleep.
Any chance for a link? I can't find it.
Michelasso is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 31, 2012, 07:55 AM   #1054
pgrif
macrumors regular
 
Join Date: Sep 2012
Location: Eugene, OR
Nosleep

Here's a link
http://code.google.com/p/macosx-nosleep-extension/
pgrif is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 2, 2012, 06:02 AM   #1055
Michelasso
macrumors member
 
Join Date: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by pgrif View Post
All right, thanks!! I really couldn't find it. It was so annoying to leave the lid a bit open during the night. The screen doesn't go really black, it has the backlight. Anyone has an idea why?
Michelasso is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 2, 2012, 10:35 PM   #1056
pgrif
macrumors regular
 
Join Date: Sep 2012
Location: Eugene, OR
DVDPlayer

If you are running ML on an unsupported Mac, does your DVDPlayer work?
pgrif is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2012, 01:27 PM   #1057
hackerwayne
Thread Starter
macrumors 6502a
 
hackerwayne's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Send a message via MSN to hackerwayne Send a message via Skype™ to hackerwayne
Quote:
Originally Posted by pgrif View Post
If you are running ML on an unsupported Mac, does your DVDPlayer work?
Only works if you have X3100 or supported cards

----------

Quote:
Originally Posted by Michelasso View Post
All right, thanks!! I really couldn't find it. It was so annoying to leave the lid a bit open during the night. The screen doesn't go really black, it has the backlight. Anyone has an idea why?
Sleep doesn't work. Got a fix for it, but its unstable, require further testing but i have nothing to test on

----------

Quote:
Originally Posted by 53kyle View Post
This helped me. I have been trying to make that work since DP1!

----------

Will there ever be a fix for sleep, brightness, and acceleration on macbook 2,1 with intel gma 950?
Nope. Not for GMA 950.
__________________
Octo MP, MacMini 06, 13" MBA, iMac 06, rMBP13, iP4S
Hobby: Hacker, Creator of MLPostFactor
Life: Repair & Salvage Macs
Quote: Nothing is impossible. Twitter: @Wayne_819
hackerwayne is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2012, 02:15 PM   #1058
pgrif
macrumors regular
 
Join Date: Sep 2012
Location: Eugene, OR
DVDPlayer not working

Well, I've got a Macbook 3.1 with X3100 graphics and running 10.8.2. I've installed the 10.8.2 Supplemental Update.
The problem I'm having is that when I insert a DVD I get a message telling me that "There was an initialization error. A valid device could not be found for playback"
Both my internal and external drives give this message and both burn DVDs and CDs correctly.
Playback in Lion works fine.
I've tried many fixes for this problem but haven"t found a solution.
TIA for your help.
pgrif is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2012, 02:17 PM   #1059
H2SO4
macrumors 65816
 
Join Date: Nov 2008
Quote:
Originally Posted by pgrif View Post
Well, I've got a Macbook 3.1 with X3100 graphics and running 10.8.2. I've installed the 10.8.2 Supplemental Update.
The problem I'm having is that when I insert a DVD I get a message telling me that "There was an initialization error. A valid device could not be found for playback"
Both my internal and external drives give this message and both burn DVDs and CDs correctly.
Playback in Lion works fine.
I've tried many fixes for this problem but haven"t found a solution.
TIA for your help.
Does nvram -p give you an output in Terminal?
H2SO4 is online now   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2012, 03:53 PM   #1060
pgrif
macrumors regular
 
Join Date: Sep 2012
Location: Eugene, OR
DVDPlayer not working

Here's my nvram info.
Last login: Sat Nov 3 12:52:04 on console
Pauls-MacBook:~ paulgrif$ nvram -p
boot-gamma %10%06%00%00\%9c%00%00%00%00%00%00n%00%00%00%00%00%00%00%07%00%04%04%db%05%0b%0b%b2%0e%1e%1e%95$66m> WWO`ww%09%80%a1%a1%87%a8%07%00%04%04%db%05%0b%0b%b2%0e%1e%1e%95$66m>WWO`ww%09%80%a1%a1%87%a8%07%00%0 4%04%db%05%0b%0b%b2%0e%1e%1e%95$66m>WWO`ww%09%80%a1%a1%87%a8
fmm-computer-name Paul%e2%80%99s MacBook
efi-boot-device <array><dict><key>IOMatch</key><dict><key>IOProviderClass</key><string>IOMedia</string><key>IOPropertyMatch</key><dict><key>UUID</key><string>7B1F5493-71CE-4F69-91CC-694E7A85C06D</string></dict></dict><key>BLLastBSDName</key><string>disk0s3</string></dict></array>
bluetoothActiveControllerInfo %05%82%ac%05%00%1eR%e5%c3X
backlight-level %e2%01
SystemAudioVolume 7
efi-boot-device-data %02%01%0c%00%d0A%03%0a%00%00%00%00%01%01%06%00%02%1f%03%12%0a%00%00%00%00%00%00%00%04%01*%00%03%00%0 0%00%c84E%17%00%00%00%00%c0%b5%f9%0d%00%00%00%00%93T%1f{%ceqiO%91%cciNz%85%c0m%02%02%7f%ff%04%00
LocationServicesEnabled %01
Pauls-MacBook:~ paulgrif$
pgrif is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 4, 2012, 01:17 AM   #1061
H2SO4
macrumors 65816
 
Join Date: Nov 2008
Quote:
Originally Posted by pgrif View Post
Here's my nvram info.
Last login: Sat Nov 3 12:52:04 on console
Pauls-MacBook:~ paulgrif$ nvram -p
boot-gamma %10%06%00%00\%9c%00%00%00%00%00%00n%00%00%00%00%00%00%00%07%00%04%04%db%05%0b%0b%b2%0e%1e%1e%95$66m> WWO`ww%09%80%a1%a1%87%a8%07%00%04%04%db%05%0b%0b%b2%0e%1e%1e%95$66m>WWO`ww%09%80%a1%a1%87%a8%07%00%0 4%04%db%05%0b%0b%b2%0e%1e%1e%95$66m>WWO`ww%09%80%a1%a1%87%a8
fmm-computer-name Paul%e2%80%99s MacBook
efi-boot-device <array><dict><key>IOMatch</key><dict><key>IOProviderClass</key><string>IOMedia</string><key>IOPropertyMatch</key><dict><key>UUID</key><string>7B1F5493-71CE-4F69-91CC-694E7A85C06D</string></dict></dict><key>BLLastBSDName</key><string>disk0s3</string></dict></array>
bluetoothActiveControllerInfo %05%82%ac%05%00%1eR%e5%c3X
backlight-level %e2%01
SystemAudioVolume 7
efi-boot-device-data %02%01%0c%00%d0A%03%0a%00%00%00%00%01%01%06%00%02%1f%03%12%0a%00%00%00%00%00%00%00%04%01*%00%03%00%0 0%00%c84E%17%00%00%00%00%c0%b5%f9%0d%00%00%00%00%93T%1f{%ceqiO%91%cciNz%85%c0m%02%02%7f%ff%04%00
LocationServicesEnabled %01
Pauls-MacBook:~ paulgrif$
Right well, it's not pointing to where I thought then, have you tried one of the old versions of DVD player framework?
H2SO4 is online now   0 Reply With Quote
Old Nov 4, 2012, 06:59 PM   #1062
cthurber
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2012
ATi R6670 Graphics?

Will an ATi R6670 Graphics card in a Mac Pro 1,1 work? I have the other two 7300 GTs but I know they don't work... This card is technically for PCs and I didn't flash it but it works except for the boot screen.
cthurber is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 4, 2012, 09:12 PM   #1063
Sparacis
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
Don't know if this has been discussed just throwing in my 2 cents. Is the brightness issues on macbook 3,1 and 4,1 because of the lack of light sensor like MBP have.
Sparacis is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 5, 2012, 12:23 AM   #1064
garlicsalt2
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2009
Location: Whittier, Calif., U.S.A.
Send a message via Skype™ to garlicsalt2
I have a MacBook 3,1

I was looking for info on getting my MacBook Late 2007 working with Mountain Lion. If you are needing a MacBook such as this one, I would sell it to a cause such as yours for the posted $200. Or do you have a lead on one already?

I am in California, United States of America, near the original Disneyland. I don't think I am comfortable shipping to a foreign country. I don't suppose you travel much??

Also, I am making a special deal for HackerWayne. IF YOU ARE NOT HIM, DO NOT ASK/BEG/ENCOURAGE ME TO SELL TO YOU!!

I have upgraded the Memory and Hard Drive on this unit. contact me for more details.
garlicsalt2 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 5, 2012, 03:34 AM   #1065
hackerwayne
Thread Starter
macrumors 6502a
 
hackerwayne's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Send a message via MSN to hackerwayne Send a message via Skype™ to hackerwayne
Quote:
Originally Posted by garlicsalt2 View Post
I was looking for info on getting my MacBook Late 2007 working with Mountain Lion. If you are needing a MacBook such as this one, I would sell it to a cause such as yours for the posted $200. Or do you have a lead on one already?

I am in California, United States of America, near the original Disneyland. I don't think I am comfortable shipping to a foreign country. I don't suppose you travel much??

Also, I am making a special deal for HackerWayne. IF YOU ARE NOT HIM, DO NOT ASK/BEG/ENCOURAGE ME TO SELL TO YOU!!

I have upgraded the Memory and Hard Drive on this unit. contact me for more details.
Unfortunately, I'm don't live in the US. I live in Kuala Lumpur, Malaysia.
__________________
Octo MP, MacMini 06, 13" MBA, iMac 06, rMBP13, iP4S
Hobby: Hacker, Creator of MLPostFactor
Life: Repair & Salvage Macs
Quote: Nothing is impossible. Twitter: @Wayne_819
hackerwayne is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 5, 2012, 11:32 AM   #1066
AnonMac50
macrumors 65816
 
Join Date: Mar 2010
Just wondering, how hard would it be to make an XPostFacto-like thing for this?
__________________
[Tutorial] Three Finger Drag on Non-supported Multitouch Macs (MAJOR UPDATES!!! (8/7/2013))
Front Row for Lion
Now I know why the maps icon wants you to jump off of a bridge!
AnonMac50 is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 5, 2012, 11:43 AM   #1067
louij2
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Heres my installer log wayne its very long and only shows the errors?

Heres my installer log wayne its very long and only shows the errors?



Log:
http://pastebin.com/rVG2Zkss


Its just too long XD
louij2 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 5, 2012, 12:34 PM   #1068
pgrif
macrumors regular
 
Join Date: Sep 2012
Location: Eugene, OR
x post facto

Quote:
Originally Posted by AnonMac50 View Post
Just wondering, how hard would it be to make an XPostFacto-like thing for this?
There is such a thing, it's called "iUTAMacinhackV10b2.dmg" and can be found on your favorite bit torrent site.
pgrif is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 5, 2012, 06:25 PM   #1069
AnonMac50
macrumors 65816
 
Join Date: Mar 2010
Quote:
Originally Posted by pgrif View Post
There is such a thing, it's called "iUTAMacinhackV10b2.dmg" and can be found on your favorite bit torrent site.
But that's a complete installer thing image, right? What about something that is just the tweaks alone. Like in XPostFacto, you run the app, then select your source file (like the OS 10.4 install disc for example), your destination, and it would copy files bundled in the app to that drive, then reboot into the installer, and then you have OS X ready for your computer. I think you may have had to open the App again first though straight after the install (back in OS 9) to get it ready.
__________________
[Tutorial] Three Finger Drag on Non-supported Multitouch Macs (MAJOR UPDATES!!! (8/7/2013))
Front Row for Lion
Now I know why the maps icon wants you to jump off of a bridge!
AnonMac50 is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 6, 2012, 12:51 PM   #1070
hackerwayne
Thread Starter
macrumors 6502a
 
hackerwayne's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Send a message via MSN to hackerwayne Send a message via Skype™ to hackerwayne
Quote:
Originally Posted by AnonMac50 View Post
But that's a complete installer thing image, right? What about something that is just the tweaks alone. Like in XPostFacto, you run the app, then select your source file (like the OS 10.4 install disc for example), your destination, and it would copy files bundled in the app to that drive, then reboot into the installer, and then you have OS X ready for your computer. I think you may have had to open the App again first though straight after the install (back in OS 9) to get it ready.
Simple question.Is it illegal? Will it violate any copyrights? No? If no, im happy to do it
__________________
Octo MP, MacMini 06, 13" MBA, iMac 06, rMBP13, iP4S
Hobby: Hacker, Creator of MLPostFactor
Life: Repair & Salvage Macs
Quote: Nothing is impossible. Twitter: @Wayne_819
hackerwayne is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 6, 2012, 02:51 PM   #1071
AnonMac50
macrumors 65816
 
Join Date: Mar 2010
Quote:
Originally Posted by hackerwayne View Post
Simple question.Is it illegal? Will it violate any copyrights? No? If no, im happy to do it
XPostFacto isn't. But XPostFacto is for PowerPC Macs.

Or are you talking about the dmg? That I'm not sure about.
AnonMac50 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 6, 2012, 11:51 PM   #1072
53kyle
macrumors 65816
 
53kyle's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Anywhere in time and space.
Quote:
Originally Posted by hackerwayne View Post
Nope. Not for GMA 950.
Well that sucks, I guess I will just get the macbook aluminum 2008 because that is the most I can afford. Do you think and future mac os like 10.9, 11.0 will work on that?
__________________
 13" MacBook Pro, 2.9 GHz i7, 8 GB RAM, 750 GB, OS X 10.10;
 Mac Mini, 1.42 GHz PPC G4, 1 GB RAM, 80 GB;
 Space Gray iPhone 6, 64 GB, T-Mobile;
 White iPad 3, 64 GB, T-Mobile;
53kyle is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 7, 2012, 04:35 AM   #1073
happel
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
This works nicely on my macbook4,1 :-). Great work all!

For me the brightness level in Mountain Lion remains at the same setting as I set in Lion, which is acceptable (in my opinion) as I don't change the brightness that much. The real problem what keeps me from really using Mountain Lion is the sleep issue, a laptop that can't sleep isn't all that useful. But who knows someone can come up with a clever solution :-).

Did anyone else notice ML is quite a bit slower than Lion? It shaves about 25% off my geekbench score..
happel is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 7, 2012, 10:31 AM   #1074
stingray88
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2008
Quote:
Originally Posted by Sparacis View Post
Don't know if this has been discussed just throwing in my 2 cents. Is the brightness issues on macbook 3,1 and 4,1 because of the lack of light sensor like MBP have.
No, these don't have anything to do with each other.
stingray88 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 7, 2012, 11:52 PM   #1075
Alazoral
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2009
Can't set boot disk in ML & weirdness

I successfully installed 10.8.2 with this guide, but there are two problems I have outstanding that I would really love some assistance with.

The first is that I can't set the boot disk. Neither the preference pane nor BootChamp can set it, and bless says:
Code:
Could not find IODeviceTree:/options
Can't access "efi-boot-device" NVRAM variable
Since I am using a new non-EFI card, I can't use the boot select screen, so I am basically required to open the computer up, change the card back to the older EFI card to boot into Windows, set it as default using the Boot Camp control panel and then shut it down and put the new card back. In such a state it is easy to get back to ML but when I want to go back to Windows after, I would have to do the whole thing again.

So I guess I really need some kind of alternate boot menu that works with non-EFI cards or a third party or hacked up bless that will work on my Mac Pro 1,1, or something. Please, any assistance you wonderful people can give would be amazing.

The second issue, which is more minor, is that the computer believes that it is still 10.8.0, possibly due to the copying the kernel back manoeuvre. This means I can't update iPhoto, and it displays just "10.8" on About This Mac. I am also slightly concerned that just forever using this older kernel means I won't be able to benefit from any improvements or patches to it. Thoughts?
Alazoral is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > OS X 10.8 Mountain Lion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[Guide] Fix iMessage/Facetime on unsupported Macs running ML tylersheppeard OS X 10.8 Mountain Lion 1 Sep 14, 2014 04:46 AM
new guide for installing mountain lion gm on unsupported macs dead.xx OS X 10.8 Mountain Lion 158 Sep 9, 2014 02:50 PM
Best guide for 10.8.4 on unsupported machines. krisosha OS X 10.8 Mountain Lion 1 Aug 24, 2013 12:50 PM
Docking station unsupported after ios 6.1.3 install? 09sroyal iPhone Tips, Help and Troubleshooting 0 Apr 13, 2013 03:15 PM
Guide: Install Leopard on unsupported Macs njs84nnsh74 PowerPC Macs 2 Aug 18, 2012 10:23 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 12:10 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC