Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 6, 2012, 10:11 AM   #201
ben824
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2012
Location: GA
Setup my brother's old factory unlocked 3GS for a friend of his who is on T-Mobile and to my surprise it picked up 3G here in Roswell, Ga.
__________________
13" MacBook Pro OS X Mavericks ; iPhone 5 32 GB running iOS 7 ; iPad Mini 16 GB Wifi iOS 7 ; Conservative Republican that loves Apple! I know what kind of crazy person am I! haha
ben824 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 6, 2012, 10:17 AM   #202
Anonymous Freak
macrumors 601
 
Anonymous Freak's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Cascadia
Nice to see someone else pegged the tower nearest me. Sadly, it doesn't give 3G to my house, but once I get a block away, 3G it is. One of these times I'm not driving, I'll have to compare T-Mobile 3G on iPhone 4 to AT&T "4G" on iPhone 4S.
__________________

20" Aluminum iMac 7,1 (mid-2007, Santa Rosa,) upgraded to 2.6 GHz Penryn, 6 GB RAM, 1 TB HD, 4 TB total external hard drive
Anonymous Freak is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 6, 2012, 12:14 PM   #203
sanches12
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
If you have an iPhone 5, I believe Verizon can also do this, but only over LTE.[/QUOTE]

Even on LTE Verizon customers cannot talk and surf the web at the same time. Verizon and Sprint still use CDMA radio to talk which means using the internet simultanouesly is a no go for them where as with at&t and T-Mobile 3G or higher it is the standard.
sanches12 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 6, 2012, 03:47 PM   #204
gkarris
macrumors 604
 
gkarris's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: "No escape from Reality..."
Quote:
Originally Posted by gkarris View Post
Interesting.

Driving around today 3G appeared here and there in the west suburbs.

Soon the whole Chicagoland!
Quote:
Originally Posted by google View Post
Which burb were you in?
I was passing through Northlake, but it was intermittent. Maybe testing there as well?
__________________
"This gate's plastic - where's the REAL one?" Captain Carter, Stargate SG-1, "Touchstone"
gkarris is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 6, 2012, 11:22 PM   #205
victorbd
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Just got my T-Mobile micro SIM. Activated it on T-Mobile.com, picked the $30 plan without any problem (no taxes.) Cut it down and put it in an iPhone 5.

Got very good 3G at home here in San Francisco (up to 11mbps), and got 3G around Central Richmond, and around Sunset Bld. I also got 3G at school, and I know you can get 3G around Pacific Heights, Van Ness...

Looks like SF has done most of its refarm already...
victorbd is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 7, 2012, 01:46 PM   #206
sanches12
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
3 more market areas down 224 to go

It looks like 1900mhz 3G is official in three more cities. Of course mine is not one of them.
http://blog.t-mobile.com/2012/11/07/...w-metro-areas/
sanches12 is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 7, 2012, 07:59 PM   #207
iPhonesandMacs
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2012
Getting 3G in areas all over the Denver metropolitan area... Here's a screenshot from aurora Colorado
Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1352336356.957096.jpg
Views:	40
Size:	137.6 KB
ID:	375772
iPhonesandMacs is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 8, 2012, 12:15 AM   #208
Agent-P
macrumors 68020
 
Agent-P's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Colorado
Quote:
Originally Posted by iPhonesandMacs View Post
Getting 3G in areas all over the Denver metropolitan area... Here's a screenshot from aurora Colorado
Attachment 375772
Sweet. I hope some of that makes its way over to Boulder.
__________________
I have a dream that one day iOS users, Android users, and Windows Phone users will be able to sit down together at the table of brotherhood.
---------------
Xbox Live/PSN: ClassyPandaBear
Agent-P is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 9, 2012, 09:50 AM   #209
boxpin
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
3G in Roseville California

I was sitting in my chair at Kaseberg park in Roseville, Ca watching my kids soccer game. I pulled out my iphone and what to my surprise!??





boxpin is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 9, 2012, 05:27 PM   #210
dtbratt
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2011
Location: Stoney Creek, ON
Has anyone been to Disney World lately? I wanted to see if I will be on Edge or 3G within the park before I go in December.
__________________
dtbratt is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 9, 2012, 06:01 PM   #211
iPhonesandMacs
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2012
Getting pretty fast 3G at my house in aurora, co now... Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1352502078.573603.jpg
Views:	368
Size:	140.8 KB
ID:	376181
iPhonesandMacs is offline   2 Reply With Quote
Old Nov 9, 2012, 06:19 PM   #212
chestvrg
macrumors 6502a
 
chestvrg's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Miami, Florida
Quote:
Originally Posted by sanches12 View Post
If you have an iPhone 5, I believe Verizon can also do this, but only over LTE.
Even on LTE Verizon customers cannot talk and surf the web at the same time. Verizon and Sprint still use CDMA radio to talk which means using the internet simultanouesly is a no go for them where as with at&t and T-Mobile 3G or higher it is the standard.[/QUOTE]

Wow I ways though that LTE 4G on Verizon & Sprint did support simultaneous voice and data. I wonder why I keep seen those AT&T commercials bringing up this feature as PR.
__________________
Chest - t-mobile iPhone 5
chestvrg is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 9, 2012, 08:30 PM   #213
boxpin
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by dtbratt View Post
Has anyone been to Disney World lately? I wanted to see if I will be on Edge or 3G within the park before I go in December.
I had Edge coverage the entire time I was there....went to 4 parks.
boxpin is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 9, 2012, 08:34 PM   #214
dtbratt
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2011
Location: Stoney Creek, ON
Quote:
Originally Posted by boxpin View Post
I had Edge coverage the entire time I was there....went to 4 parks.
When did you happen to go?

Looks like I may have to use StraightTalk for the 2 weeks I will be there.
__________________
dtbratt is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 10, 2012, 01:34 AM   #215
boxpin
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by dtbratt View Post
When did you happen to go?

Looks like I may have to use StraightTalk for the 2 weeks I will be there.
August 2012 and used 'Undercover Tourist' the entire time.

boxpin is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 10, 2012, 09:47 AM   #216
dtbratt
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2011
Location: Stoney Creek, ON
They have done alot of reframing in the last 3 months or so. Curious if anything has changed since August.
__________________
dtbratt is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 10, 2012, 03:52 PM   #217
AutoUnion39
macrumors 68030
 
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by chestvrg View Post
Even on LTE Verizon customers cannot talk and surf the web at the same time. Verizon and Sprint still use CDMA radio to talk which means using the internet simultanouesly is a no go for them where as with at&t and T-Mobile 3G or higher it is the standard

Wow I ways though that LTE 4G on Verizon & Sprint did support simultaneous voice and data. I wonder why I keep seen those AT&T commercials bringing up this feature as PR.
Depends one on the phone. VZW/Sprint Galaxy S3s can use LTE data while talking on the phone.

AT&T has the one up because it will work on every one of their phones, but it isn't LTE data. Just HSPA+, because none of the radios out there can support HSPA+ voice and LTE data at the same time (yet)
AutoUnion39 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 10, 2012, 04:02 PM   #218
ann713
macrumors 6502a
 
Join Date: Dec 2008
Looks like most of Los Angeles is picking up 3G as well. This is great!
ann713 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 10, 2012, 09:01 PM   #219
Anonymous Freak
macrumors 601
 
Anonymous Freak's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Cascadia
Quote:
Originally Posted by AutoUnion39 View Post
Depends one on the phone. VZW/Sprint Galaxy S3s can use LTE data while talking on the phone.

AT&T has the one up because it will work on every one of their phones, but it isn't LTE data. Just HSPA+, because none of the radios out there can support HSPA+ voice and LTE data at the same time (yet)
There are two ways that Verizon and Sprint can do simultaneous voice&data.

1. Dual antennas. One antenna for LTE data, one for CDMA voice. The iPhone cannot do this with any current design, it would require a redesign.

2. VoLTE - Voice over LTE. This uses the data connection to transmit voice, much the same way Skype or even FaceTime do. The iPhone *COULD* do this with a software upgrade. This is entirely up to a combination of Apple and the carrier.


Note: This is semi-true on AT&T as well. AT&T LTE is data-only, but since GSM (HSPA+,) supports simultaneous voice and data, the AT&T iPhone 5 just drops the data connection from LTE to HSPA+ when you're using voice. So when you're talking, you'll get slower internet speeds, but you do get data at least.

(The older EDGE network, similar to CDMA, does not allow simultaneous voice+data, so the original "2G" iPhone can't do simultaneous on any carrier; and until T-Mobile's rollout of 3G, even the 3G-capable iPhones couldn't do it on T-Mobile.)
__________________

20" Aluminum iMac 7,1 (mid-2007, Santa Rosa,) upgraded to 2.6 GHz Penryn, 6 GB RAM, 1 TB HD, 4 TB total external hard drive
Anonymous Freak is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 12, 2012, 12:54 AM   #220
victorbd
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
San Francisco, CA.

You can see that 3G is even faster than my home network, which is Comcast 20Mbps.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	photo.PNG
Views:	28
Size:	302.1 KB
ID:	376695  
victorbd is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 13, 2012, 01:09 AM   #221
iPhonesandMacs
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2012
Getting great speeds all over Denver! It seems that I have 3G coverage in lots of places but my phone still insists to use edge, even though when I switch 3G on and off I pick up 3G in lots of places... So I wonder why it is choosing edge over 3G when it's available....Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1352786943.037084.jpg
Views:	41
Size:	152.4 KB
ID:	376968Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1352786953.968757.jpg
Views:	42
Size:	125.8 KB
ID:	376969
iPhonesandMacs is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 13, 2012, 01:21 AM   #222
Minhimalism
macrumors 6502a
 
Minhimalism's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Texas
Getting 3G in random parts of the school now, which means Richardson, TX is starting to go live
__________________
iPhone 6; MacBook Air
Twitter Instagram Flickr deviantART
Minhimalism is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 13, 2012, 01:46 PM   #223
gkarris
macrumors 604
 
gkarris's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: "No escape from Reality..."
Was shopping around Melrose Park area (Chicago western subs) and 3G was going in and out... I'm assuming Chicago will get it mostly before Black Friday so that T-Mobile can market it to unlocked iPhone purchasers/users/hand-me down owners/people off AT&T contract...

*keeps fingers crossed that we $6/month T-Mobile Web unlimited EDGE users get grandfathered in*
__________________
"This gate's plastic - where's the REAL one?" Captain Carter, Stargate SG-1, "Touchstone"
gkarris is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 13, 2012, 02:01 PM   #224
Sixth Street
macrumors member
 
Join Date: Oct 2007
Quote:
Originally Posted by sanches12 View Post
It looks like 1900mhz 3G is official in three more cities. Of course mine is not one of them.
http://blog.t-mobile.com/2012/11/07/...w-metro-areas/
I'm a bit surprised at that press release, at least as it concerns Houston. The areas covered are a fairly small portion of the Houston metro, not immaterial, but not too far from it.

I might try a prepaid tmobile sim in my ATT iphone 5 just for kicks though.
Sixth Street is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 13, 2012, 10:14 PM   #225
papaalex
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2011
Location: TX
Quote:
Originally Posted by Sixth Street View Post
I'm a bit surprised at that press release, at least as it concerns Houston. The areas covered are a fairly small portion of the Houston metro, not immaterial, but not too far from it.

I might try a prepaid tmobile sim in my ATT iphone 5 just for kicks though.
I live close to Humble / Kingwood area and I only get spotty areas of 3G
papaalex is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone 3GS T Mobile Family Mobile vs T Mobile in2tech iPhone 7 Jul 23, 2014 03:09 PM
Anyone tried GoSmart Mobile? designs216 Buying Tips and Advice 0 Apr 25, 2013 09:03 AM
T-Mobile LTE works on AT&T Unlocked iPhone 5 CONFIRMED iPhoneTech iPhone 20 Mar 28, 2013 10:32 PM
Straight talk vs GoSmart Mobile CharismaticNerd iPhone 21 Mar 5, 2013 07:47 AM
T-Mobile GoSmart Prepaid ($30 for unlimited talk and text) EbookReader iPhone 5 Feb 6, 2013 01:16 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 08:05 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC