Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 19, 2012, 07:17 PM   #1
saving107
macrumors 603
 
saving107's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: San Jose, Ca
FaceTime over LTE on iPhone 5

Earlier today I was browsing through my settings and for some odd reason I went under Cellular and turn the FaceTime over Cellular to ON, it said to contact AT&T to have this feature enabled, I was not surprised because I was used to that. I pressed the ok button and a few seconds later the setting went from off to on.

Out of curiosity I FaceTimed my friend and the call went through.

I remember reading last week that AT&T was going to allow this but that it would take 8-10 weeks, so I'm just curious if anyone else has noticed this? I still have my same 3GB LTE ($30) data plan.
saving107 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 19, 2012, 09:22 PM   #2
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Yes.
Days ago they announced that they will allow it on all tired data plans but NOT the unlimited iPhone data plan.
Thanks a lot AT&T
Applejuiced is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 19, 2012, 10:15 PM   #3
millerhifi
macrumors regular
 
Join Date: Sep 2012
Location: Los Angeles Ca
Quote:
Originally Posted by saving107 View Post
Earlier today I was browsing through my settings and for some odd reason I went under Cellular and turn the FaceTime over Cellular to ON, it said to contact AT&T to have this feature enabled, I was not surprised because I was used to that. I pressed the ok button and a few seconds later the setting went from off to on.

Out of curiosity I FaceTimed my friend and the call went through.

I remember reading last week that AT&T was going to allow this but that it would take 8-10 weeks, so I'm just curious if anyone else has noticed this? I still have my same 3GB LTE ($30) data plan.
Where did you have the option to press the "okay" button? I don't see such option. Either "call" or "go to website" or "cancel" are my options.
__________________
iPhone 6+ 64GB Gold AT&T
millerhifi is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 19, 2012, 10:15 PM   #4
ideal.dreams
macrumors 68000
 
ideal.dreams's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: OH
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
Yes.
Days ago they announced that they will allow it on all tired data plans but NOT the unlimited iPhone data plan.
Thanks a lot AT&T
Seriously! What the hell is the point of "unlimited" if you can't use it? Greedy.
__________________
15" rMBP: 256GB SSD, 8GB RAM, 2.3 GHz Quad Core i7, OS X 10.9.2
Silver iPhone 6: 128GB, iOS 8.0
Silver iPad Air 16GB + WiFi, iOS 8.0
ideal.dreams is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 19, 2012, 10:42 PM   #5
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by ideal.dreams View Post
Seriously! What the hell is the point of "unlimited" if you can't use it? Greedy.
Tell me about it.
They're restricting many features to try to get grandfathered users to switch away into tired plans.
I dont see how and why they are allowed to do that.
Figures us that were loyal and around since 2007 with the original iphone data plans are getting worst treatment for that.
Our money is not good enough for facetime over carrier data but Verizon and Sprint allows it on all plans.
How is this any part of net neutrality and fair treatment?
Applejuiced is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 19, 2012, 10:58 PM   #6
Plutonius
macrumors 601
 
Plutonius's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: New Hampshire
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
Tell me about it.
They're restricting many features to try to get grandfathered users to switch away into tired plans.
I dont see how and why they are allowed to do that.
Figures us that were loyal and around since 2007 with the original iphone data plans are getting worst treatment for that.
Our money is not good enough for facetime over carrier data but Verizon and Sprint allows it on all plans.
How is this any part of net neutrality and fair treatment?
I think that AT+T should just eliminate unlimited for everyone so they can start treating all contracts the same (i.e. stop offering grandfathered unlimited as an option when renewing a contract). It's going to happen sooner or later.
Plutonius is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 19, 2012, 11:05 PM   #7
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by Plutonius View Post
I think that AT+T should just eliminate unlimited for everyone so they can start treating all contracts the same (i.e. stop offering grandfathered unlimited as an option when renewing a contract). It's going to happen sooner or later.
I dont know if they want to piss off millions of customers and if that will leave a loophole for all those grandfathered users to get out of contract free with no ETF and possibly switch to another carrier.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 19, 2012, 11:18 PM   #8
aziatiklover
macrumors 68020
 
aziatiklover's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: 8.8.8.8 and 8.8.4.4
No workie for me just try!
__________________
ppleholic
aziatiklover is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 19, 2012, 11:53 PM   #9
saving107
Thread Starter
macrumors 603
 
saving107's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: San Jose, Ca
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
Yes.
Days ago they announced that they will allow it on all tired data plans but NOT the unlimited iPhone data plan.
Thanks a lot AT&T
I read that article, it's just that it said 8-10 weeks and it seems to be working now, so I was curious.

Quote:
Originally Posted by millerhifi View Post
Where did you have the option to press the "okay" button? I don't see such option. Either "call" or "go to website" or "cancel" are my options.
The option I clicked was cancel, but still, FaceTime over cellular is still ON for me and my data plan hasn't changed.
__________________
When I want to vent I must take it to the internet to get satisfaction, because people must know I am not happy.
saving107 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 19, 2012, 11:58 PM   #10
millerhifi
macrumors regular
 
Join Date: Sep 2012
Location: Los Angeles Ca
Quote:
Originally Posted by saving107 View Post
I read that article, it's just that it said 8-10 weeks and it seems to be working now, so I was curious.



The option I clicked was cancel, but still, FaceTime over cellular is still ON for me and my data plan hasn't changed.
Thanks, when I tap on cancel it just toggles the on back to off. I had also read the article back when they announced it. Every once in a awhile I check it to see if it will turn on and still nothing. Like you, I figured it would take awhile for the changes to populate. I'm not on an unlimited plan anymore either so guess at some point it will work or I'll just have to call and have the changes forced onto my account.
__________________
iPhone 6+ 64GB Gold AT&T
millerhifi is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 01:34 AM   #11
Jordan921
macrumors 68030
 
Join Date: Jul 2010
Location: Bay Area
Just tried and it wouldn't work for me. I'm on a 3gb data plan.
Jordan921 is online now   0 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 06:51 AM   #12
Plutonius
macrumors 601
 
Plutonius's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: New Hampshire
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
I dont know if they want to piss off millions of customers and if that will leave a loophole for all those grandfathered users to get out of contract free with no ETF and possibly switch to another carrier.
The games they are playing with contracts are all ready pissing off people . There will be no loophole if they just don't allow people to to renew their unlimited contract when their current one expires. They will lose people when their contract expires but people will not not be able to get out of their current contract for free.
Plutonius is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 07:56 AM   #13
Beelzbub
macrumors regular
 
Join Date: Feb 2012
What is sad is that people who are on an individual account cannot use this feature on a non LTE phone.

I have a 4S and should be able to do this just fine, but AT&T says since I am on an individual account, I cannot do this unless I am on a family share plan or have an LTE phone. I have no need for a family share plan it is just me and I am not eligible for a new phone at this time. Meanwhile my friends who are on a family share plan who each have a 4S can FaceTime all they want. So I know the phones can handle it just fine over their network, AT&T is just being greedy. It is not a feature I need or will make it or break it for me with AT&T, but the occasional FaceTime call over cellular would be nice to do when my daughter and I want to talk.

Edit: And I do not have an unlimited plan either, I have a 5GB plan with the hotspot, It would be nice to be able to use that data however I want.
Beelzbub is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 08:00 AM   #14
Leonard1818
macrumors 68020
 
Join Date: Nov 2011
Quote:
Originally Posted by ideal.dreams View Post
Seriously! What the hell is the point of "unlimited" if you can't use it? Greedy.
That's the question of the year.

Ask that to all of those who would DIE to keep their "unlimited" scams...er... plans.
Leonard1818 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 09:34 AM   #15
kre62
macrumors 65816
 
Join Date: Jul 2010
Huh!

Out of curiosity i just went to my settings. Its ON for me! I have ft over cellular! Just tried it, works great!

Now heres the thing...im on unlimited! Not sure whats going on but for some reason i now have facetime! Loving this.
kre62 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 10:09 AM   #16
pnoyblazed
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2008
Location: Rockland/Manhattan/Bay Area
Quote:
Originally Posted by kre62 View Post
Huh!

Out of curiosity i just went to my settings. Its ON for me! I have ft over cellular! Just tried it, works great!

Now heres the thing...im on unlimited! Not sure whats going on but for some reason i now have facetime! Loving this.
how's the quality on LTE? You facetime'd from iPhone 5 to iPhone 5?
pnoyblazed is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 11:26 AM   #17
kre62
macrumors 65816
 
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by pnoyblazed View Post
how's the quality on LTE? You facetime'd from iPhone 5 to iPhone 5?
Just did a brief test to my work phone which is a 4S. Now at work so cant do more research. Here are two screenshots (was overseas last 2 weeks, sent a few roaming texts and is also why data so low):



kre62 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 11:39 AM   #18
JayLenochiniMac
macrumors 603
 
Join Date: Nov 2007
Location: New Sanfrakota
Quote:
Originally Posted by kre62 View Post
Huh!

Out of curiosity i just went to my settings. Its ON for me! I have ft over cellular! Just tried it, works great!

Now heres the thing...im on unlimited! Not sure whats going on but for some reason i now have facetime! Loving this.
Still not working for me. How are you reached by FaceTime? iPhone number or email or both? I'm wondering if that's a factor in allowing you to FT over cellular on unlimited.
__________________
Home iMac 27" 2.9GHz Intel Core i5
Work iMac 24" 2.8GHz Core 2 Extreme
Mobile iPad (4th gen) & iPhone 6
JayLenochiniMac is online now   0 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 12:03 PM   #19
kre62
macrumors 65816
 
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by JayLenochiniMac View Post
Still not working for me. How are you reached by FaceTime? iPhone number or email or both? I'm wondering if that's a factor in allowing you to FT over cellular on unlimited.
Both, but never worked before. Hopefully this lasts.
kre62 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 01:25 PM   #20
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by kre62 View Post
Both, but never worked before. Hopefully this lasts.
That's weird.
Did you restored from a previous JB backup that had facebreak or 3Gunrestrictor or my3G installed and carried over to the new phones ios?
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 01:29 PM   #21
tymaster50
macrumors 68030
 
tymaster50's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: New Jersey
Eh I don't use FaceTime anyway. And I'm not on AT&T anymore.
tymaster50 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 01:52 PM   #22
Sid-R
macrumors member
 
Join Date: Dec 2010
Works only on Shared Mobile plans

Spoke to AT&T peeps... "Works only on Shared Mobile plans and not on individual plans.. just like wireless hotspot"
__________________
iPhone 6+
iPad Air
MacBook Air 11" 2012 Ultimate
iPhone 5
Sid-R is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 02:19 PM   #23
saving107
Thread Starter
macrumors 603
 
saving107's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: San Jose, Ca
Quote:
Originally Posted by tymaster50 View Post
Eh I don't use FaceTime anyway. And I'm not on AT&T anymore.
Thanks for sharing

Quote:
Originally Posted by Sid-R View Post
Spoke to AT&T peeps... "Works only on Shared Mobile plans and not on individual plans.. just like wireless hotspot"
I'm on an individual 3GB LTE plan,
__________________
When I want to vent I must take it to the internet to get satisfaction, because people must know I am not happy.
saving107 is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 03:16 PM   #24
kre62
macrumors 65816
 
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
That's weird.
Did you restored from a previous JB backup that had facebreak or 3Gunrestrictor or my3G installed and carried over to the new phones ios?
Nope

The only thing I can think of is that I upgraded to 6.0.1 while overseas. After that, Facetime over cellular was selected. However when I got back to the US, it was off with the same pop-up as ever. Fast forward a week later, its selected again. No idea why.
kre62 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 03:25 PM   #25
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by kre62 View Post
Nope

The only thing I can think of is that I upgraded to 6.0.1 while overseas. After that, Facetime over cellular was selected. However when I got back to the US, it was off with the same pop-up as ever. Fast forward a week later, its selected again. No idea why.
Sweet.
I think that's the reason it turned on and stayed on cause of the overseas usage.
Now we all just gotta take a short trip out of the US to get that feature enabled
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audio facetime over 3G/LTE is supported in iPhone 4? Tgartzia iOS 7 12 Oct 16, 2013 03:01 PM
ATT LTE iPad Facetime? jonfarr iPad 11 May 19, 2013 11:32 PM
AT&T Unlimited Plan w/ FaceTime over LTE outphase iPhone 12 Jan 9, 2013 12:58 PM
Facetime HD over LTE Data Rate da3dl3us iPhone 0 Sep 23, 2012 06:45 PM
iOS 6 Facetime over LTE on iPad? JS82712 iOS 6 2 Sep 17, 2012 03:37 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 12:05 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC