Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > News and Article Discussion > MacRumors.com News Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 21, 2012, 09:53 AM   #226
jcavanaug
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
I've got no love on my 4S with grandfathered unlimited. I'm in metro Detroit.
jcavanaug is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 09:53 AM   #227
KylePowers
macrumors 68000
 
KylePowers's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
iPhone 5, AT&T, unlimited

Turned it off, turned it on, checked the settings, switch was enabled, but then disabled itself after 1 second.

Did a hard reset (home+sleep) and now it's enabled permanently!

Haven't actually tested it, but looks good to go

EDIT - Near central Virginia ish
KylePowers is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 09:54 AM   #228
SAIRUS
macrumors 6502
 
Join Date: Aug 2008
No go here in DC near Union Station. iPhone 5 unlimited.
__________________
You're ugly...
...only if you think you are.
15" Retina Macbook Pro, iPhone 5S, iPhone 4S, iPa-okay okay I have a ton of Apple stuff and 200 characters is not enough.
SAIRUS is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 09:54 AM   #229
mdominguezmd
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2008
Location: San Antonio, TX
Not for me in San Antonio!

Grandfathered iPhone 5 and 3rd Gen iPad not working after two resets.
mdominguezmd is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:02 AM   #230
Deadman64
macrumors 6502a
 
Join Date: Jun 2008
iPhone 5, grandfathered.

No luck after resets. Although the switch under FaceTime settings is enabled after a reset but trying to use FaceTime results in the message and then when I go back into settings it's disabled.

Hopefully it's just a slow roll out!
Deadman64 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:03 AM   #231
peeaanuut
Banned
 
Join Date: Sep 2007
Location: Southern California
Send a message via AIM to peeaanuut
Quote:
Originally Posted by rtdunham View Post
That usually works for me. When i ask my brother for tech help he recommends putting my index finger on the top of my head and spinning around. Hasn't helped any yet but I think he likes the mental image. You don't suppose I'm too trusting? At least i'm generous, sharing this tip with everyone here…
They actually had that in iOS 4 but now with 6 they blocked it. Check cydia to see if they activated it. Of course being a Cydia app it might require the index and middle finger.
peeaanuut is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:04 AM   #232
920R
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2009
Works for me. iPhone 4s with grandfathered unlimited plan in Boston. I just restarted my phone and Use Cellular Data was turned on when I checked.
920R is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:05 AM   #233
bedifferent
macrumors Demi-God
 
bedifferent's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: NY
Fantastic news! I hope AT&T begins to keep this trend of increasing/improving customer service.
bedifferent is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:10 AM   #234
emmauslax31
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2010
Location: PA
Called AT&T... the rep said "we are rolling out more coverage to more customers over the next 6-8 weeks for Facetime over cellular." I then asked will this include unlimited data customers, and she said "yes it will, but for now we are referring people to the mobile share data plans"... which I had to throw in a "which is a rip off"... and to my surprise she actually agreed. so i will patiently wait for my FaceTime over cellular
emmauslax31 is offline   2 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:13 AM   #235
erniewhite
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2012
Works for me. iPhone 5 with grandfathered unlimited plan in Virginia Beach. I just restarted my phone and Use Cellular Data was turned on when I checked.
erniewhite is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:14 AM   #236
kinderdm
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2011
Thanks a lot apple and Att, sincerely iPhone 4... Oh well at least I'm jailbroken so it doesn't matter to me but the wife would have loved facetime over cellular so she can see her babies while at work.
kinderdm is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:19 AM   #237
GenderFi
macrumors regular
 
Join Date: Sep 2012
It is working for me now!! However, I had to turn my WiFi on even though it connected through LTE. ????
GenderFi is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:21 AM   #238
shurcooL
macrumors 6502a
 
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by joeshmo2010 View Post
VoLTE which is voice over data (since LTE is a data only network) will make this happen. I think verizon is going to launch it by end of 2013 and sprint also. Not sure about ATT or tmobile.
You don't understand.

I don't want to pay my carrier for any minutes, any long-distance crap, any bonus features like caller ID or voicebox.

I want to pay them for one thing and one thing only: data. Cheap data.

How I use that data, including making phone calls, is my business.

Case in point: an amazing voice-only plan is like $50+ a month. A 5 GB data-only plan is $35 a month.
shurcooL is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:22 AM   #239
jleasmith
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
Fake out!

Hey I am in Austin Texas - 4s - unlimited

The "use cellular data" in facetime settings sets to on just fine. But when i tried to make a facetime call I got an error that I wasn't connected to a network.
So I went into Settings -> General -> Celluar and guess whats still set to off? Facetime on Celluar. And guess What!? yep have to call or go online to talk to att before I can switch it on.

>.< Way to get hopes up att.

Anyone actually try to use it?
jleasmith is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:26 AM   #240
shurcooL
macrumors 6502a
 
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by APlotdevice View Post
Carriers don't want to become "dumb pipes" for wireless data, and so they will use whatever leverage they have with handset manufacturers, like Apple, and consumers to avoid this fate for as long as possible.
But that's exactly what I want them to be. Cheap dumb data pipes.

I just wonder when it'll happen...

----------

Quote:
Originally Posted by Pakaku View Post
?????

What, like a phone?
Yep, except one that costs less than $35 a month and includes all long-distance, caller ID, a lot more minutes for your buck.

----------

Quote:
Originally Posted by BimmerJP View Post
It's already here Just make a FaceTime call, and after the call is connected, just go back to home screen or turn the display off. This will pause the video. It is what I do all the time actually
AWESOME! I didn't know you could do that, that's great news.

So does it start to use a lot less data for your FaceTime call after you turn off the video? As in just the audio only?

I'm getting a data-only ($25~/mo) plan to replace my current smartphone plan ($75/mo), so this is a big deal to me.
shurcooL is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:26 AM   #241
nburwell
macrumors 68000
 
Join Date: May 2008
Location: PHL
This would be awesome... If I actually used Facetime. I think I have used it a total of 1 time since Apple originally introduced it. But it's a nice option to have being an AT&T customer.
__________________
13.3" rMBP 2.5GHz l iPhone 5s l iPad rMini l 4G iPod Touch l Apple TV l Nikon
nburwell is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:28 AM   #242
got2go
macrumors member
 
Join Date: Jul 2010
Not working yet for me. iP5 with grandfathered unlimited. I'm in MidMichigan, non LTE service area but we have the pseudo 4G. I have tried hard reset x2 still no luck.

Must be region by region.
got2go is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:28 AM   #243
lescaster
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
Location: Minneapolis, Minnesota
I'm in Minneapolis with an iPhone 5 and an unlimited data plan - not working for me.

Is it working for anybody in the Twin Cities area?
lescaster is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:33 AM   #244
Jnardis
macrumors 6502a
 
Join Date: Jun 2010
Mine just turned on in NYC. Have been trying all morning. Finally!
Jnardis is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:34 AM   #245
billchase2
macrumors 68000
 
billchase2's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Ann Arbor
Send a message via AIM to billchase2
iPhone 5, unlimited with AT&T in Ann Arbor, MI.

Not working yet for me. Will try again later!
__________________
21.5" iMac 3.06 GHz Intel Core i3 l 15" MacBook Pro 2.2 GHz Intel Core i7 l 17" PowerBook 1.67 GHz
iPhone 5 32 GB l  TV 160 GB l 16 GB iPad 3rd Gen
billchase2 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:43 AM   #246
GenderFi
macrumors regular
 
Join Date: Sep 2012
Do you have to have WiFi in order to have Factime go through cellular? Cuz mine is acting that way.
GenderFi is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:44 AM   #247
DJsteveSD
macrumors member
 
Join Date: Mar 2011
Location: San Diego, CA
San Diego, iphone 5, tiered data did a hard reset and still get the blue screen.
__________________
iBook G4; iPhone 5, 4 & 3GS; iPad Air & 3
DJsteveSD is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:45 AM   #248
Bheleu
macrumors 6502
 
Join Date: Nov 2010
Will stick with JB

Who knows, maybe they opened it up on UL Data just to work on the ability to detect it and switch off JB users later. If Apple ever implements Quasar type multi-tasking, YouTube (and Pandora) removes advertising, AT&T officially supports FT / Tether on GF accounts, and Apple gets their map situation fixed - then I will enjoy Siri; otherwise, will wait on the next JB of iOS. Who am I kidding, I will stick with JBs. Too much of the freedom I enjoy is because the walls are lifted.
Bheleu is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:46 AM   #249
nepalisherpa
macrumors 65816
 
Join Date: Aug 2011
Location: USA
Dallas, TX: I am able to turn it on and use it now.
__________________
Macbook Air 11" 2013/i7/8GB RAM/250GB SSD
iPhone 5 32GB Black
nepalisherpa is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 10:47 AM   #250
spurbs
macrumors member
 
Join Date: May 2010
iPhone 5, grandfathered

Buffalo,NY

not working, tried hard reset several times since this morning
spurbs is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > News and Article Discussion > MacRumors.com News Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AT&T to Expand FaceTime Over Cellular to All Customers by Year End MacRumors MacRumors.com News Discussion 94 Jan 29, 2014 09:00 PM
AT&T Expands FaceTime Over Cellular Access to More Customers MacRumors MacRumors.com News Discussion 163 Nov 24, 2012 11:35 AM
If FaceTime is gone Cellular - is Skype Cellular too? dinapea iPhone 9 Sep 17, 2012 12:09 PM
Beta 4 locks AT&T customers out of FaceTime over cellular! Beezzy iOS 6 65 Aug 8, 2012 12:40 PM
Sprint Won't Charge Customers for FaceTime Over Cellular MacRumors iOS Blog Discussion 57 Jul 26, 2012 11:26 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 04:37 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC