Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 1, 2012, 05:43 PM   #1
codythekid
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
MacBook Pro Retina LAN gaming (Borderlands 2)

One of my friends and I have both have a MacBook Pro with Retina, and we are trying to play a game through steam together (Borderlands 2). My internet is very slow however, and I was wondering if there is any way to simply play over the WLAN that the MacBook projects out itself in the absence of an internet source when using applications such as AirDrop. We are in the same room and there just seems like there has to be a better/faster way than going through the router, since it is so slow it keeps throwing me out of the game. I tried using Hamachi, but I didn't really get anywhere with that. If this is not possible is there any way to just link the computers together with some sort of thunderbolt cable, since there is no ethernet cable and I would like to avoid buying an adapter.
codythekid is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 2, 2012, 09:54 AM   #2
codythekid
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
Figured it out!

Thanks everyone for your help...

But I figured it out finally. So for future people trying to figure this out:

If you go up to the wifi icon on the menu bar at the top of the screen, one of the two players can make a "ad hoc computer-to-computer network" by clicking "create network."

Then the other person joins that network at the bottom of their list of networks.

Then start up both games and change Network options to LAN.

Finally click find game and click on the persons character.
codythekid is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 5, 2012, 05:01 AM   #3
thomasjcq
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
Hello,
I was trying to do the same thing with my girlfriend but it didn't work..
We got 2 macbook, I set up a computer-to-computer network just like you did, then she joins the network and we launch the game through our 2 steam accounts in offline mode.
We both set up the game settings to "LAN" but then we didn't see each other.
I think the problem might come from the "Sharing" settings in "System Preferences".
What are your settings? Did you turn on "File Sharing" or anything else?
Thanks!
thomasjcq is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2012, 05:25 AM   #4
edddeduck
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2004
Quote:
Originally Posted by thomasjcq View Post
Hello,
I was trying to do the same thing with my girlfriend but it didn't work..
We got 2 macbook, I set up a computer-to-computer network just like you did, then she joins the network and we launch the game through our 2 steam accounts in offline mode.
We both set up the game settings to "LAN" but then we didn't see each other.
I think the problem might come from the "Sharing" settings in "System Preferences".
What are your settings? Did you turn on "File Sharing" or anything else?
Thanks!
Sharing does not matter you just need to be on the same wifi network.

Edwin
edddeduck is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2012, 07:08 AM   #5
thomasjcq
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by edddeduck View Post
Sharing does not matter you just need to be on the same wifi network.
Well that's weird cause I did the exact same thing than Codythekid and it didn't work... I'll try agin.
thomasjcq is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2012, 07:48 AM   #6
edddeduck
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2004
Quote:
Originally Posted by thomasjcq View Post
Well that's weird cause I did the exact same thing than Codythekid and it didn't work... I'll try agin.
If you have a wifi in your house just make sure you are both on the same wifi you only need to use adhoc if you don't have a wifi network to start with.

Good Luck!

Edwin
edddeduck is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2012, 08:23 AM   #7
thomasjcq
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by edddeduck View Post
If you have a wifi in your house just make sure you are both on the same wifi you only need to use adhoc if you don't have a wifi network to start with.
Edwin
The whole point is I don't have any decent wifi at my place, that's why I'm trying to set up the adhoc newtwork...
Otherwise do you know if it could work with an ethernet cable from a macbook to the other?
thomasjcq is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2012, 08:44 AM   #8
edddeduck
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2004
Quote:
Originally Posted by thomasjcq View Post
The whole point is I don't have any decent wifi at my place, that's why I'm trying to set up the adhoc newtwork...
Otherwise do you know if it could work with an ethernet cable from a macbook to the other?
Ethernet should be fine (as would firewire network cables). I have not tested as I don't own a copy but in theory they all work in the same way.

Edwin
edddeduck is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 5, 2012, 08:50 AM   #9
thomasjcq
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by edddeduck View Post
Ethernet should be fine (as would firewire network cables). I have not tested as I don't own a copy but in theory they all work in the same way.
I don't have a firewire port on my macbook. If adhoc network still doesn't work I'll try ethernet.
Thanks a lot for these answers !
thomasjcq is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 9, 2013, 03:10 PM   #10
thecukoosnest
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
I was wondering if anyone has figured out how to do this through Hamachi. It seems like you would need to add a rule to the routing table. Any help would be appreciated.
thecukoosnest is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 10, 2013, 04:36 AM   #11
ScottishCaptain
macrumors 6502a
 
Join Date: Oct 2008
Quote:
Originally Posted by thecukoosnest View Post
I was wondering if anyone has figured out how to do this through Hamachi. It seems like you would need to add a rule to the routing table. Any help would be appreciated.
Or you could, you know, actually buy the game.

There's no reason to use Hamachi unless you pirated it.

-SC
__________________
2010 Mac Pro (MacPro5,1), 2*2.93ghz, 64GB, 4x2TB, Apple RAID Card, 5970 GPU, 2xSD, Eizo CG276W
ScottishCaptain is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:18 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC