Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 27, 2012, 04:28 PM   #1
rabidz7
Banned
 
Join Date: Jun 2012
Location: Isla De Juventud, south Havana provence, Cincinnati Ohio
32GB ram G5 quad

Is it possible to put 32 gigabytes of ram in my G5 quad 2.5?
rabidz7 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 27, 2012, 04:29 PM   #2
Intell
macrumors P6
 
Intell's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Inside
Physically, yes. But the memory controller is limited to only 16GB.
__________________
Last edited by Intell; Yesterday at 3:16 AM.
Intell is offline   2 Reply With Quote
Old Dec 27, 2012, 04:42 PM   #3
MisterKeeks
macrumors 68000
 
MisterKeeks's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by rabidz7 View Post
Is it possible to put 32 gigabytes of ram in my G5 quad 2.5?
We've been down this road before
MisterKeeks is offline   2 Reply With Quote
Old Dec 27, 2012, 05:07 PM   #4
rabidz7
Thread Starter
Banned
 
Join Date: Jun 2012
Location: Isla De Juventud, south Havana provence, Cincinnati Ohio
Quote:
Originally Posted by Intell View Post
Physically, yes. But the memory controller is limited to only 16GB.
Even on linux?
rabidz7 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 27, 2012, 05:22 PM   #5
SuperJudge
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2008
Location: The Triangle, NC
Quote:
Originally Posted by rabidz7 View Post
Even on linux?
Yes, even on Linux because it's a hardware limitation with the memory controller, not a software one. Although, feel free to test this hypothesis for yourself.
__________________
"Contrary to popular belief, Unix is user friendly. It just happens to be very selective about who it decides to make friends with."
SuperJudge is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 27, 2012, 05:43 PM   #6
MisterKeeks
macrumors 68000
 
MisterKeeks's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by Intell View Post
Physically, yes. But the memory controller is limited to only 16GB.

Quote:
Originally Posted by rabidz7 View Post
Even on linux?
Linux won't change the hardware for you, though if it could give you a bigger hard drive and more RAM, I think a lot more people would use it.
MisterKeeks is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 27, 2012, 05:47 PM   #7
parrafin
macrumors member
 
Join Date: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by rabidz7 View Post
Is it possible to put 32 gigabytes of ram in my G5 quad 2.5?
Even if it were possible, it wouldn't be economically viable to buy 8x4GB DDR2 sticks as they're really really rare.
parrafin is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 27, 2012, 06:39 PM   #8
skateny
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2012
Location: New York, NY
Quote:
Originally Posted by MisterKeeks View Post
Yeah, I agree.
__________________
Etcha-Sketch, Classic Red; Kenner Easy-Show Projector, First Gen.
skateny is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 27, 2012, 06:59 PM   #9
MisterKeeks
macrumors 68000
 
MisterKeeks's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by skateny View Post
Yeah, I agree.
Oh, shoot. He meant it!
MisterKeeks is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 27, 2012, 07:04 PM   #10
skateny
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2012
Location: New York, NY
Quote:
Originally Posted by MisterKeeks View Post
Oh, shoot. He meant it!
Nah. I've already reached my own annoyance tolerance.

I'll just have to do this the old fashioned way.
__________________
Etcha-Sketch, Classic Red; Kenner Easy-Show Projector, First Gen.
skateny is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
last minute decision; 21''/3.1Ghz i7/ 16gb RAM/ 512 flash. Do I need 32gb RAM 27''? bluesnina iMac 10 Feb 10, 2014 06:57 PM
2011 MP 2.2 i7 16 gb ram vs 2012 iMac 2.9 i5 32gb ram absoluteelsewhe iMac 3 Feb 8, 2014 03:03 PM
32GB RAM and no high ram usage tasks iMacLate2013 iMac 5 Jan 25, 2014 08:19 AM
5,1 Quad 2.8 32GB 5770 with HD|Native Q's TableSyrup Digital Audio 0 Jul 27, 2012 03:58 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 02:33 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC