iOS 6 All the Little Things - Page 69 - MacRumors Forums
Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > iOS 6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 11, 2012, 10:04 AM   #1701
champagnepapi
macrumors member
 
Join Date: Jun 2012
Quote:
Originally Posted by jtrag View Post
My 4S has iOS 6.0.1 and does NOT turn on when I press the volume rockers/buttons. I just tried it.
Seems like this only happens on the iPhone 5.
champagnepapi is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 13, 2012, 03:35 PM   #1702
Dino F
macrumors 6502a
 
Join Date: Sep 2010
Location: Croydon, South London, UK
Quote:
Originally Posted by champagnepapi View Post
Seems like this only happens on the iPhone 5.
Your iPhone 5 may have a bug then. I'm pretty sure that the iPhone is NOT meant to do this - I know my iPhone 5 certainly does not do this.
Dino F is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 13, 2012, 03:52 PM   #1703
AbSoluTc
macrumors 68020
 
AbSoluTc's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Quote:
Originally Posted by Dino F View Post
Your iPhone 5 may have a bug then. I'm pretty sure that the iPhone is NOT meant to do this - I know my iPhone 5 certainly does not do this.
Two iPhone 5's here. They don't do this.
__________________
Twitter - Flickr
AbSoluTc is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 13, 2012, 04:36 PM   #1704
Romf
macrumors member
 
Join Date: Jun 2011
Mine does.

Didnt happen with my 4S. I thought this was a new feature.
Romf is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 14, 2012, 04:56 AM   #1705
psac
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2009
My iPhone 5 does not do this.

Quality control at its best.
psac is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 15, 2012, 12:37 PM   #1706
candy apples123
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
some one text me
candy apples123 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 15, 2012, 02:51 PM   #1707
shandyman
macrumors 601
 
Join Date: Apr 2010
Location: Newbury, UK
Quote:
Originally Posted by AbSoluTc View Post
Two iPhone 5's here. They don't do this.
The iPhone 5 does it with headphones in when you have the volume bars at yellow or higher. All you with iPhone 5's that claim theirs don't do it, try it now and you'll see.
shandyman is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 15, 2012, 04:26 PM   #1708
gglittle
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by shandyman View Post
The iPhone 5 does it with headphones in when you have the volume bars at yellow or higher. All you with iPhone 5's that claim theirs don't do it, try it now and you'll see.
"... volume bars at yellow or higher." Really? I've had two iPhones, 4s and now 5, with iOS versions 5.0, 5.0.1, 5.1.1, 6.0, and now 6.0.1, plus I have two iPads both on 6.1. I have never seen any hint of "yellow or higher" on any of those devices, with or without headphones, whether Apple ear pods or buds, or Bose. There might be a setting that sets the volume indicator to something other than a slider, but I have not seen it.
gglittle is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 15, 2012, 06:02 PM   #1709
shandyman
macrumors 601
 
Join Date: Apr 2010
Location: Newbury, UK
Quote:
Originally Posted by gglittle View Post
"... volume bars at yellow or higher." Really? I've had two iPhones, 4s and now 5, with iOS versions 5.0, 5.0.1, 5.1.1, 6.0, and now 6.0.1, plus I have two iPads both on 6.1. I have never seen any hint of "yellow or higher" on any of those devices, with or without headphones, whether Apple ear pods or buds, or Bose. There might be a setting that sets the volume indicator to something other than a slider, but I have not seen it.
It's iphone 5 only, not 4 or 4S. It's with headphones in, they have added 'high volume'. You obviously haven't used the 5 much, Its there every time you have headphones in on a 5 and go over a certain level. It's no setting you turn on, it's there by default. See attached. Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1355616139.431983.jpg
Views:	119
Size:	84.4 KB
ID:	383803
shandyman is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 15, 2012, 07:05 PM   #1710
Jmc323x
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2012
Quote:
Originally Posted by shandyman View Post
It's iphone 5 only, not 4 or 4S. It's with headphones in, they have added 'high volume'. You obviously haven't used the 5 much, Its there every time you have headphones in on a 5 and go over a certain level. It's no setting you turn on, it's there by default. See attached. Attachment 383803
I have an iPhone 5 and it doesn't change colors for me.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image.jpg
Views:	36
Size:	234.7 KB
ID:	383816  
Jmc323x is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 16, 2012, 04:59 AM   #1711
Dino F
macrumors 6502a
 
Join Date: Sep 2010
Location: Croydon, South London, UK
Quote:
Originally Posted by shandyman View Post
The iPhone 5 does it with headphones in when you have the volume bars at yellow or higher. All you with iPhone 5's that claim theirs don't do it, try it now and you'll see.
Yea you're right - my iPhone 5 certainly DOES do this. The volume buttons (on the headphones) do turn the screen on, even when the phone is locked and in standby mode!

Never would have known this as I do admit - I very rarely use the headphones!

Dino F is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 16, 2012, 05:10 AM   #1712
Compile 'em all
macrumors 601
 
Compile 'em all's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Quote:
Originally Posted by shandyman View Post
It's iphone 5 only, not 4 or 4S. It's with headphones in, they have added 'high volume'. You obviously haven't used the 5 much, Its there every time you have headphones in on a 5 and go over a certain level. It's no setting you turn on, it's there by default. See attached. Attachment 383803
Quote:
Originally Posted by Jmc323x View Post
I have an iPhone 5 and it doesn't change colors for me.
This only happens with iPhones in the EU. It is EU regulations.
__________________
Compile 'em all is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 16, 2012, 05:25 AM   #1713
pickaxe
macrumors 6502
 
Join Date: Nov 2012
^ confirming this. I have an A1429 GSM iPhone 5 (same model sold in Europe), bought outside of Europe and it doesn't do the yellow volume shtick.
pickaxe is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 16, 2012, 05:41 AM   #1714
adm.hpe
macrumors member
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by pickaxe View Post
^ confirming this. I have an A1429 GSM iPhone 5 (same model sold in Europe), bought outside of Europe and it doesn't do the yellow volume shtick.
I'm in the UK and mine does.
__________________
iPhone 5 16GB - Black
Apple TV - 3rd Gen
adm.hpe is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 16, 2012, 08:53 AM   #1715
shandyman
macrumors 601
 
Join Date: Apr 2010
Location: Newbury, UK
Quote:
Originally Posted by Compile 'em all View Post
This only happens with iPhones in the EU. It is EU regulations.
Ah this I did not know. Though it doesn't do it on the 4S my dad has or the 4 my mum has, all UK bought.
shandyman is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 16, 2012, 08:15 PM   #1716
gglittle
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by shandyman View Post
Ah this I did not know. Though it doesn't do it on the 4S my dad has or the 4 my mum has, all UK bought.
Well, setting here in snowy Minnesota, USA, none of my iOS devices have that kind of volume indicator.
gglittle is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 17, 2012, 12:09 AM   #1717
Damolee
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2012
This is why there some people's volumes differ to others. It can be disabled for now.

http://i.imgur.com/E1MFhl.jpg
Damolee is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 17, 2012, 04:44 AM   #1718
shandyman
macrumors 601
 
Join Date: Apr 2010
Location: Newbury, UK
Quote:
Originally Posted by gglittle View Post
Well, setting here in snowy Minnesota, USA, none of my iOS devices have that kind of volume indicator.
Well Minnesota is not in the EU is it :P

----------

Quote:
Originally Posted by Damolee View Post
This is why there some people's volumes differ to others. It can be disabled for now.

http://i.imgur.com/E1MFhl.jpg
It's set to off by default so that doesn't cover what we're talking about in regards to stopping the screen lighting up. If you turn that on, it won't let the volume go into the yellow coloured blocks.

Last edited by shandyman; Dec 17, 2012 at 05:27 AM.
shandyman is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 17, 2012, 06:56 AM   #1719
champagnepapi
macrumors member
 
Join Date: Jun 2012
Well now we know, this shi*ty feature is Europe-only. I get that EU have their regulations regarding volume, but what I don't get is why Apple had to make the screen turn on whenever you reach the yellow bars or higher.

I hope they fix this because it's actually really annoying.
champagnepapi is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 17, 2012, 12:22 PM   #1720
Fedaykin
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
Sounds very similar to the Volume limiter setting, its just visual.
Fedaykin is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 27, 2012, 12:02 AM   #1721
jbyun04
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2008
Location: Canada
You can type your question/command to Siri if you want. Dunno if this was posted before but I was messing around and found it out a few hours ago.

You have to ask a question and while it's thinking, double tap on the bubble that has your input.

__________________
2013 MacBook Air, 8GB RAM, 256GB SSD
jbyun04 is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 27, 2012, 09:50 PM   #1722
cole01
macrumors 6502
 
Join Date: Dec 2008
Quote:
Originally Posted by jbyun04 View Post
You can type your question/command to Siri if you want. Dunno if this was posted before but I was messing around and found it out a few hours ago.

You have to ask a question and while it's thinking, double tap on the bubble that has your input.
This has been there since the debut of Siri in iOS 5.0.
__________________
Late 2012 27" iMac 3.4 i7, 1TB Fusion, 680MX ; Unibody C2D Macbook Pro 2.66 ; iPhone 5s Space Gray 64GB ; iPad 3 White 32GB Cellular ; iPad mini Black 32GB Wifi
cole01 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 29, 2012, 10:58 PM   #1723
Sylon
macrumors 68000
 
Sylon's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Michigan/Ohio, USA
I doubt this is an iOS 6 thing or just an iPhone thing, but I noticed that you can pinch-to-zoom a lot further into a picture when its in the iMessage app than it is in the Photos app. Seems a little assbackwards if you ask me.

I've always hated the ridiculous zoom limit on photos.
__________________
2013 13" Retina MacBook Pro | 32GB iPhone 4S | 32GB iPad Air | TV
16GB Samsung GS4 | 16GB Nexus 4 | 16GB Nexus 7
Sylon is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 4, 2013, 08:22 PM   #1724
scyap
macrumors member
 
Join Date: Dec 2010
I'm on 6.0.2
Someone try this...

Go to camera roll, tap edit, and highlight about 6 or more VIDEO clips, NO images, then tap on SHARE

Also, I can't paste multiple video clips into iMessage huh? It only pastes the last one
scyap is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 14, 2013, 05:52 PM   #1725
Squilly
macrumors 68020
 
Squilly's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: PA
Quote:
Originally Posted by scyap View Post
I'm on 6.0.2
Someone try this...

Go to camera roll, tap edit, and highlight about 6 or more VIDEO clips, NO images, then tap on SHARE

Also, I can't paste multiple video clips into iMessage huh? It only pastes the last one
Interesting. For me, it doesn't work when two or more videos are selected. Weird.
Squilly is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > iOS 6

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iOS 7: All The Little Things! (Featuring iOS 7.1) WhackyNinja iOS 7 5065 Jun 2, 2014 07:26 AM
All the little things of iOS 7... edhchoe Wasteland 14 Oct 9, 2013 02:17 AM
Things that iOS 6 has and iOS 7 hasn't TC03 iOS 7 41 Jun 21, 2013 05:39 AM
iOS 7: All The Little Things! WhackyNinja iOS 7 1 Jun 7, 2013 02:47 PM
Things you like vs things you don't like in iOS 6! MacMane iPad 8 Sep 20, 2012 08:48 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 09:23 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC