Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Oct 23, 2011, 02:22 PM   #1
iNeko
macrumors regular
 
Join Date: May 2007
Location: England
Tried everything - ATV2 IP Address (non-issue?)

I have an odd issue with my Apple TV. I have an Airport Express connected to my router (to give me an N network) with the ATV connected to the AE. In my router config, my AE always shows the same IP address as the ATV and vice versa.

Both devices work fine (well, sometimes the AppleTV will just cut to the menu when playing movies) but no matter what I do, they share the same IP. The AE is set to be 192.168.1.200 and the ATV 192.168.1.66, which they both report as, but in the router settings they'll both be 192.168.1.66 (as Sams-AppleTV-1/Sams-AppleTV-2). Even set to DHCP addressing they'll share the same one... Very odd.

Has anyone else come across this issue, or is it something I can ignore?
__________________
| 15" MacBook Pro | 11" MacBook Air | iPad Wifi+4G 32GB | iPhone 5 64GB | Apple TV Gen3 |
iNeko is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 24, 2011, 02:22 PM   #2
HazyCloud
macrumors 68030
 
HazyCloud's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
I'd give your TV a static just to make sure you don't have any issues.
__________________
If you have a question about my post, quote me so I am notified and can easily reply to you.
HazyCloud is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 24, 2011, 05:53 PM   #3
iNeko
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: May 2007
Location: England
Sorry, I wasn't too clear on that! The Apple TV is set to 192.168.1.66 as a static IP and the Airport Express is set as 192.168.1.200 (also static).
__________________
| 15" MacBook Pro | 11" MacBook Air | iPad Wifi+4G 32GB | iPhone 5 64GB | Apple TV Gen3 |
iNeko is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 24, 2011, 07:48 PM   #4
adbe
macrumors 6502a
 
Join Date: Jul 2008
Quote:
Originally Posted by iNeko View Post
I have an odd issue with my Apple TV. I have an Airport Express connected to my router (to give me an N network) with the ATV connected to the AE. In my router config, my AE always shows the same IP address as the ATV and vice versa.

Both devices work fine (well, sometimes the AppleTV will just cut to the menu when playing movies) but no matter what I do, they share the same IP. The AE is set to be 192.168.1.200 and the ATV 192.168.1.66, which they both report as, but in the router settings they'll both be 192.168.1.66 (as Sams-AppleTV-1/Sams-AppleTV-2). Even set to DHCP addressing they'll share the same one... Very odd.

Has anyone else come across this issue, or is it something I can ignore?

They arent sharing the same IP so you can rest easy on that front. The name is odd, but not an issue. Somehow your router has it in mind that both devices are named Sams-AppleTV. Most likely you misnamed your AE. It isnt hurting anything, it just makes it hard to find things.
adbe is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 25, 2011, 01:29 PM   #5
iNeko
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: May 2007
Location: England
That's what I'm not understanding. The devices themselves are showing the right IPs, but the router isn't. The router has MAC address device listings and mixes up the ATV and the Airport, I don't think it's anything to do with how I've named them, just not sure what's going on!
__________________
| 15" MacBook Pro | 11" MacBook Air | iPad Wifi+4G 32GB | iPhone 5 64GB | Apple TV Gen3 |
iNeko is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 2, 2013, 03:59 PM   #6
davidviking
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Question Very similar issue

I have an Airport Express (2nd Generation) connected to a Sonos S5 which is connected to a Technicolor TG670 router via ethernet and an Apple TV connected wirelessly to the Technicolor TG670 wireless router.

Both the Apple TV and the Airport Express Base Station get the IP address: 192.168.1.66.

I think this has been the cause of some drop-outs when switching from using the SONOS and Apple TV. To fix it I switched off the Technicolor router and switched on again. However they still get the same address - 192.168.1.66

Why would this be?
davidviking is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need Some ATV2 and Router Help!! Jdstew1234 Apple TV and Home Theater 1 Aug 10, 2011 02:46 PM
Fusion - fixed IP address connection with hardware? jeffy.dee-lux Windows, Linux & Others on the Mac 0 Feb 11, 2009 09:31 PM
VMWare - Multiple IP Addresses bielen Mac Applications and Mac App Store 0 Oct 25, 2008 08:05 AM
Airport Extreme - "Self-Assigned IP Address." lkeslinger Mac OS X Server, Xserve, and Networking 6 Jul 31, 2008 10:58 PM
PowerMac server - static IP address videoterrorist Mac Basics and Help 0 Nov 2, 2007 09:46 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:33 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC