Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 8, 2013, 10:08 AM   #1
Hasn'tbeensober
macrumors member
 
Join Date: Nov 2012
Mail.app not play sound when have new mail

I did checked on my setting and everything is corrected but still doesn't work.
Any help is greatly appreciate
Hasn'tbeensober is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 8, 2013, 11:12 AM   #2
CrickettGrrrl
macrumors 6502a
 
CrickettGrrrl's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: B'more or Less
Quote:
Originally Posted by Hasn'tbeensober View Post
I did checked on my setting and everything is corrected but still doesn't work.
Any help is greatly appreciate
Which OS X version are you running and is it up to date? I had this little glitch for a while in Snow Leopard after an update. It's working again after another OS X update.
CrickettGrrrl is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 8, 2013, 11:25 AM   #3
Hasn'tbeensober
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Nov 2012
I had late 2012 iMac running ML
Hasn'tbeensober is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 8, 2013, 06:19 PM   #4
CrickettGrrrl
macrumors 6502a
 
CrickettGrrrl's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: B'more or Less
Hi again

I had a look at the Apple Support boards and this is a known issue in Mountain Lion with an Apple Bug Tracking ID. People have been complaining since at least last August. --And it sounds like it happens after the Mac wakes from sleep, --yours too? Some people have suggested doing a PRAM reset but that's only temporary for maybe a week. Others have suggested tweaking coreaudiod files --but when that works it's only temporary too, --and has unleashed (bizarrely) in some cases, a backlogged flood of loud Mail pings.

So sorry, no help yet.
CrickettGrrrl is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 8, 2013, 10:19 PM   #5
Hasn'tbeensober
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by CrickettGrrrl View Post
Hi again

I had a look at the Apple Support boards and this is a known issue in Mountain Lion with an Apple Bug Tracking ID. People have been complaining since at least last August. --And it sounds like it happens after the Mac wakes from sleep, --yours too? Some people have suggested doing a PRAM reset but that's only temporary for maybe a week. Others have suggested tweaking coreaudiod files --but when that works it's only temporary too, --and has unleashed (bizarrely) in some cases, a backlogged flood of loud Mail pings.

So sorry, no help yet.
Thank you CrickettGrrrl!
I had look at apple support also and check around and you are right!
it's a known problem for mail, some one did recommended to turn off push mail by uncheck "IDLE" but my is gray out
Still try to figure it out why it is gray out.
Hasn'tbeensober is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 9, 2013, 08:42 AM   #6
CrickettGrrrl
macrumors 6502a
 
CrickettGrrrl's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: B'more or Less
Quote:
Originally Posted by Hasn'tbeensober View Post
Thank you CrickettGrrrl!
I had look at apple support also and check around and you are right!
it's a known problem for mail, some one did recommended to turn off push mail by uncheck "IDLE" but my is gray out
Still try to figure it out why it is gray out.
Hi! Thanks for the memory-nudge, I forgot I tried that myself last year. Turning off push mail and unchecking IDLE was what I tried initially when I lost the ping sound in Snow Leopard --I read that tip on OS X Daily, I think. It only worked for the first couple days or so and then reverted, so I really wouldn't bother with it. --Just like the others noted on the Apple Support boards, these various tweaks are all just temporary. I see on the MR front page that OS X 10.8.3 Beta has been seeded, so hopefully, it may have a fix for this little annoyance. (Fingers crossed.)

I have Mountain Lion on another partition which I don't use as often as SL--and I don't use Mail in there so I can focus. I wouldn't be surprised if the Mail ping isn't working for me too, --I just haven't noticed.
CrickettGrrrl is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mail can't connect to iCloud account, every time Mail.app launches b.c. OS X Mavericks (10.9) 4 Oct 31, 2013 02:17 PM
Transfer/Sync Mail Accounts from Mac Mail App to iPhone iSaxon iOS 7 0 Sep 11, 2013 10:33 AM
Mail.app: New mail sound but no new mail Vandal. Mac OS X 10.7 Lion 0 Jan 21, 2013 06:56 PM
Mail.app, iOS Mail, and Gmail Account Archive Feature kepardue OS X 10.8 Mountain Lion 2 Nov 13, 2012 11:19 AM
Weirdness Syncing Yahoo Mail on ipod w/ Mail app on Macbook pro JT3Jon Mac OS X 10.7 Lion 0 Sep 1, 2012 04:10 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 01:33 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC