Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Oct 4, 2011, 09:33 PM   #226
cerote
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2009
Update to cross platform play: Works ok. Trying to host game from Mac with Windows player would crash after first turn for the Windows player. Windows player hosting it has only crashed once around turn 120ish. After crash was able to resume saved game fine. Currently at turn 200 with only one crash.

Thank you Aspyr.

Last edited by cerote; Oct 4, 2011 at 11:46 PM.
cerote is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 12, 2011, 08:34 PM   #227
EMKoper
macrumors regular
 
Join Date: Dec 2002
Location: Stafford, VA
Civ V - Apple Store Campaign Version

What is the latest word on Civ 5 (non-Steam version) running on OS 10.7 Lion? Honestly, all these comments about the game "freezing" on a regular bases has made me pause and not purchase the game!

Anyone running on the following with success:
MacBookPro
2.7 Ghz i7
4 GB RAM
OS X Lion 10.7
Intel HD 3000 Graphics
__________________
Kopes

Last edited by EMKoper; Nov 12, 2011 at 08:35 PM. Reason: Added Graphics Chipset
EMKoper is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 18, 2011, 10:26 PM   #228
Rob.G
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2010
Location: NW Oregon
I got Civ V from the App Store a few days ago and it's working great for me on Lion on my Feb 2011 MacBook Pro. It even plays well on my 11" Air. I did a six-hour session yesterday.

Which brings me to a question...

I recently conquered part of another civilization and took about 1/3 of their land and five cities (all of which I razed). I want to get more troops and settlers to it so I can build more cities and properly protect it. But the game won't let me. I get to the point that my Embarked troops (knights, minutemen, etc) and settlers can't get all the way there. I can get ships there, but ships (Triremes) don't go ashore. What am I doing wrong?

Thanks.

Rob
__________________
Late 2012 Mac Mini 2.6 i7/16gb/256gb SSD/1tb HD
Late 2013 rMBP 13 i5/16gb/512gb SSD
Galaxy Note 3 32gb AT&T
Rob.G is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 19, 2011, 12:24 AM   #229
cerote
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2009
Quote:
Originally Posted by EMKoper View Post
What is the latest word on Civ 5 (non-Steam version) running on OS 10.7 Lion? Honestly, all these comments about the game "freezing" on a regular bases has made me pause and not purchase the game!

Anyone running on the following with success:
MacBookPro
2.7 Ghz i7
4 GB RAM
OS X Lion 10.7
Intel HD 3000 Graphics
Working fine on my iMac i5 on Lion. But I am using steam version.
cerote is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 09:07 PM   #230
MolsonExport
macrumors newbie
 
Join Date: May 2011
Location: London, Ontario
back to good ol "Civilization 5 quit unexpectedly"

Except it was not unexpected for me. Almost every new game is utterly unplayable. What the fark is the point of these damned games if they fail just after you've spent hours advancing? And No, I don't generally play these games just to get super pissed off.
MolsonExport is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 17, 2012, 09:40 PM   #231
laserbeam273
macrumors 6502
 
Join Date: Sep 2010
Location: Australia
Quote:
Originally Posted by EMKoper View Post
What is the latest word on Civ 5 (non-Steam version) running on OS 10.7 Lion? Honestly, all these comments about the game "freezing" on a regular bases has made me pause and not purchase the game!

Anyone running on the following with success:
MacBookPro
2.7 Ghz i7
4 GB RAM
OS X Lion 10.7
Intel HD 3000 Graphics
I'm using a MacBook Air 2011 with Intel HD 3000 graphics - this is the bottleneck for sure. It's pretty painful... smallest map possible, lowest graphics possible... not really worth it. At the beginning of games it's ok, but once everyone expands, it's rough.

If that's your only computer, I wouldn't buy it unless you're a very serious fan. I have played a few games on my MBA, but it's so far from what it should be graphics wise.

Even my iMac slows down heaps... man this game is a monster.

EDIT: I can't remember experiencing any crashes though.
__________________
2012 15" MBPr 2.6 GHz i7, 8 GB RAM, 512 GB SSD - OS X Mavericks
iPhone 4S 64 GB
laserbeam273 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 30, 2012, 04:23 PM   #232
wizzywig27
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2012
How does this play on the new iMac (late 2012)?
wizzywig27 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 7, 2013, 08:52 AM   #233
littleman23408
macrumors 6502
 
Join Date: Jun 2009
I bought this game this weekend and was very excited to play it! But as I was installing it and registering it with Steam, i put in my activation code and it was already registered

I emailed 2k support hoping they can provide me with a new key! If not i'm going to try and return it from where i got it.

sucks
__________________
PSN: littleman23408
Maud, kids! We're going to have a camp out in the dingy!
Absitively notarino!
littleman23408 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 8, 2013, 04:28 AM   #234
captjon
macrumors member
 
Join Date: May 2012
Quote:
Originally Posted by wizzywig27 View Post
How does this play on the new iMac (late 2012)?
I've got an i7 with 680MX and tried it with maxed settings. The game told me it shouldn't be played with maxed settings because it would crash. It then crashed. I'm going to play around with the settings tonight to see what works well.
captjon is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 8, 2013, 02:57 PM   #235
Grockel
macrumors member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Devon, UK
Let me know how you get on with Civ V - my i7, 680MX just arrived.

It's my first Mac and civilisation is my favourite game: Not sure whether to get
- Civ IV (complete edition), or
- Civ V

I just want to be sure whichever one I get will run without a hitch.
Grockel is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 8, 2013, 07:53 PM   #236
cerote
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2009
Quote:
Originally Posted by Grockel View Post
Let me know how you get on with Civ V - my i7, 680MX just arrived.

It's my first Mac and civilisation is my favourite game: Not sure whether to get
- Civ IV (complete edition), or
- Civ V

I just want to be sure whichever one I get will run without a hitch.
To bad you just missed a deal a week or so ago on amazon to get all civ iv and civ v with gods and kings dlc for lower price than civ v alone.
cerote is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 8, 2013, 09:36 PM   #237
MSM Hobbes
macrumors 6502
 
Join Date: Aug 2006
Location: NE Hoosierana
Quote:
Originally Posted by cerote View Post
To bad you just missed a deal a week or so ago on amazon to get all civ iv and civ v with gods and kings dlc for lower price than civ v alone.
Just bought Civ III, IV, and V GOTY's + few expansion packs for ~$30 from steam this past weekend too… 75% off deal, which I believe may be repeated on occasion? Haven't had chance to play yet… lol, heck, still gotta d/l the durn things!
__________________
24" C2D iMac; 15" MBP i7
64GB iPod Touch; 64GB iPad2; White iPhone 4S 64GB
Canon 50D, Tokina 116 AT-X, Canon 70-200 f/4 IS L & 17-55 & 28-135 & 55-250
MSM Hobbes is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 10, 2013, 04:17 PM   #238
Jindra12
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Quote:
Originally Posted by Grockel View Post
Let me know how you get on with Civ V - my i7, 680MX just arrived.

It's my first Mac and civilisation is my favourite game: Not sure whether to get
- Civ IV (complete edition), or
- Civ V

I just want to be sure whichever one I get will run without a hitch.
Hello,

I have i7, 680MX, and 16 GB Ram. I tried to set all the setting to its' max (Civ V) and it crashed. I had to scale it little down and it is playable with good video. I don't know why it is like that.

I think we should contact 2k to issue a new patch to fix this issue.

Eric
Jindra12 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 10, 2013, 07:41 PM   #239
Cougarcat
macrumors 603
 
Join Date: Sep 2003
Quote:
Originally Posted by Jindra12 View Post
Hello,

I have i7, 680MX, and 16 GB Ram. I tried to set all the setting to its' max (Civ V) and it crashed. I had to scale it little down and it is playable with good video. I don't know why it is like that.

I think we should contact 2k to issue a new patch to fix this issue.

Eric
Contact Aspyr, 2k has nothing to do with the Mac port.

Speaking of which, it's been over two months and there's still no patch for Mac/PC multiplayer.
Cougarcat is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 10, 2013, 08:21 PM   #240
cerote
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2009
Quote:
Originally Posted by Cougarcat View Post
Contact Aspyr, 2k has nothing to do with the Mac port.

Speaking of which, it's been over two months and there's still no patch for Mac/PC multiplayer.
That's why me and a buddy tried to turn off autoupdates on steam so we could use the patch that allowed us to cross-play. But alas steam is bugged and did the update anyway even though update was off.
cerote is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 11, 2013, 11:33 AM   #241
Aspyr-Blair
macrumors 6502
 
Join Date: Aug 2012
Location: Austin Tx
 
Quote:
Originally Posted by Cougarcat View Post
Speaking of which, it's been over two months and there's still no patch for Mac/PC multiplayer.
Today will be a good day
Aspyr-Blair is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 11, 2013, 08:34 PM   #242
Cougarcat
macrumors 603
 
Join Date: Sep 2003
Quote:
Originally Posted by Aspyr-Blair View Post
Today will be a good day
You mean Monday?
Cougarcat is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 11, 2013, 09:17 PM   #243
Solomani
macrumors 68000
 
Solomani's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Was about to add Civ V to my To-Buy-List for my new late-2012 iMac. Then I stumbled onto this thread, coming to the conclusion that this game still runs like a dog on MacOSX.

What a shame. Civ is an old and beloved game franchise, I remember playing it since Civ II (I think that's the one with the Elvis advisor guy and Norman Schwarzkopf look-alike).
Solomani is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 11, 2013, 10:51 PM   #244
AspyrRyan
macrumors member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Austin, TX
Quote:
Originally Posted by Cougarcat View Post
You mean Monday?
The patch should be live on Steam now.
__________________
Need help with any issues? Contact Aspyr Support or follow http://twitter.com/Aspyr_Support for updates.
AspyrRyan is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 12, 2013, 01:19 PM   #245
omenatarhuri
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2010
Quote:
Originally Posted by Solomani View Post
Was about to add Civ V to my To-Buy-List for my new late-2012 iMac. Then I stumbled onto this thread, coming to the conclusion that this game still runs like a dog on MacOSX.

What a shame. Civ is an old and beloved game franchise, I remember playing it since Civ II (I think that's the one with the Elvis advisor guy and Norman Schwarzkopf look-alike).
You can always install bootcamp and play in Windows for the better performance.
omenatarhuri is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 12, 2013, 01:33 PM   #246
NunoBerny
macrumors regular
 
Join Date: Feb 2012
Location: Lisbon, Portugal
I bought CIV IV recently (+ Beyond the Sword, Warlords and Colonization).

Was a huge fan of the original games (on the Amiga!), but I must say they are not nearly as playable as they were "back then".
There is something missing amidst all the pretty graphics.
Nothing wrong with the game, it's just not "it".

Played the original via DOSBox a couple of weeks ago and found it much more enjoyable. You have to forget about the dreadful and tiny gfx, but the gameplay is still spot on.
NunoBerny is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 12, 2013, 01:45 PM   #247
Renzatic
macrumors 604
 
Renzatic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: HEY!
Quote:
Originally Posted by NunoBerny View Post
I bought CIV IV recently (+ Beyond the Sword, Warlords and Colonization).

Was a huge fan of the original games (on the Amiga!), but I must say they are not nearly as playable as they were "back then".
There is something missing amidst all the pretty graphics.
Nothing wrong with the game, it's just not "it".
Eh. Don't feel bad. I'm one of those weird few who prefers Civ V to IV and the rest. At least you have an appreciation of one of the classics. Me? I'm practically a pariah among internet nerd.
Renzatic is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 12, 2013, 04:05 PM   #248
Cougarcat
macrumors 603
 
Join Date: Sep 2003
Quote:
Originally Posted by Solomani View Post
Was about to add Civ V to my To-Buy-List for my new late-2012 iMac. Then I stumbled onto this thread, coming to the conclusion that this game still runs like a dog on MacOSX.

What a shame. Civ is an old and beloved game franchise, I remember playing it since Civ II (I think that's the one with the Elvis advisor guy and Norman Schwarzkopf look-alike).
If you have a late-2012 iMac, you'll be able to play it no problem. I played a late-game all morning on a 2010 MBP on low because I had a cat on my lap, and it was fine. Actually, a bit better than it used to be (a patch was just released yesterday.) Usually, I play it at 1920x1080 on high with an ATI 5850 without any issue.
Cougarcat is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 09:04 AM   #249
Towelie1288
macrumors regular
 
Join Date: Mar 2012
Location: Texas
civ 5 on iMac 27" late 2012 i7 680mx

i have the same error cant play game in max settings
i was playing the game in low settings for a couple hours and then crashed
maybe civ 5 doesnt support the new 680MX
i already emailed aspyer for support
i was playing native 2560x1440 and it ran well before crash but settings still on low
got the game hella cheap with all expansions on steam great deal but now cant play game on max settings
hope it resolved soon
Towelie1288 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 09:32 AM   #250
Solomani
macrumors 68000
 
Solomani's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
680MX is one of the best video cards available on any iMac. I cannot believe that card is "not good enough" for a game like Civ5.

It could simply be that the 680 is just one of the newer video cards for Macs, and so Aspyr has not updated their games to be fully compatible with it.

Tho sometimes, it's actually Nvidia that does most of the compatibility "fixing" for many games. A good suggestion would be to email Aspyr, and also email Nvidia of the game incompatibility/crashes.
Solomani is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Running Civilization 5 GreyMatter22 MacBook Air 1 Feb 19, 2014 12:49 AM
Civilization 5 Glockron MacBook Air 13 Aug 11, 2012 06:20 PM
Civilization V MBA jmfel1926 MacBook Air 3 Aug 11, 2012 06:53 AM
Civilization V vs. Steam Bug-Creator Mac and PC Games 10 Jun 9, 2012 03:55 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 04:55 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC