Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > Mac Basics and Help

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 9, 2013, 09:29 AM   #1
The.316
macrumors 6502a
 
The.316's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
MAJOR screen issues with my 27" iMac

I have a 27" mid 2010 iMac, with a SSD in the optical drive. The last few days, I have been getting freezes on the screen. I could hear the background sound and see the mouse cursor move, but the screen would be frozen and I couldnt do anything except for restart. Just a little while ago, I get this:



and this happens:

Video

I dont know what to do now. I did a PRAM reset just to do it, but Im still getting the same problem. Worse case scenario, I send it in since I have 4 months left on my applecare, but Im wondering if anyone has any suggestions first.
__________________
27" iMac i7 13" MPB
16gb iPhone 5 32gb iPad Air
Apple TV 3
The.316 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 9, 2013, 09:39 AM   #2
justperry
macrumors 603
 
justperry's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: 7 Km South of an active upside down (boat) volcano.
Seems like GPU issues, you should run AHT, Hold d at startup.

Intel-based Macs: Using Apple Hardware Test
justperry is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 9, 2013, 09:49 AM   #3
The.316
Thread Starter
macrumors 6502a
 
The.316's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by justperry View Post
Seems like GPU issues, you should run AHT, Hold d at startup.

Intel-based Macs: Using Apple Hardware Test
Thanks. I was looking for that earlier, but I forgot what it was called. Im glad I have the applecare though, because if I do have to send it away, they will probably replace my screen too because its got the yellow and dark spots all over.
__________________
27" iMac i7 13" MPB
16gb iPhone 5 32gb iPad Air
Apple TV 3
The.316 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 9, 2013, 10:10 AM   #4
The.316
Thread Starter
macrumors 6502a
 
The.316's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Ran the hardware test, and it said that there were no issues. I am back from safe mode, and its back to normal. Anything else I can do? I think Im still going to send it away to get looked at.

Edit: I logged in as a guest on my iMac, and now Im not getting any problems whatsoever. Why would this be going on only when Im signed in?
__________________
27" iMac i7 13" MPB
16gb iPhone 5 32gb iPad Air
Apple TV 3

Last edited by The.316; Jan 9, 2013 at 02:44 PM.
The.316 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 10, 2013, 06:21 AM   #5
The.316
Thread Starter
macrumors 6502a
 
The.316's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Anyone have any ideas? I left my iMac off all night, and just turned it on this afternoon. Its working fine so far, but Im sure that its going to start bugging out again. I just find it weird that when I logged in as a guest user, I didnt seem to have any problem, but as soon as I logged out, and in to my account, it froze immediately.
__________________
27" iMac i7 13" MPB
16gb iPhone 5 32gb iPad Air
Apple TV 3
The.316 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > Mac Basics and Help

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:41 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC