Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 15, 2013, 09:10 AM   #1
rabidz7
Banned
 
Join Date: Jun 2012
Location: Isla De Juventud, south Havana provence, Cincinnati Ohio
Mountain Lion and Windows for PPC

I just found this app that should be able to run mountain lion and intel only apps on PowerPC.
I am not 100% sure if this will work, but I am going to try it within a few days.
rabidz7 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 09:12 AM   #2
justperry
macrumors 603
 
justperry's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: 7 Km South of an active upside down (boat) volcano.
Which App?????
justperry is offline   2 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 09:18 AM   #3
ybz90
macrumors 6502a
 
Join Date: Jul 2009
This sounds too good to be true unfortunately. :/ It'd have to be some kind of emulation, and would likely have poor performance.

But maybe I just have no imagination.
ybz90 is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 10:11 AM   #4
bwt89
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Location: Lille, France
That would be amazing !
__________________
20" iMac G5 ALS, 2.0 GHz, 2 GB RAM, 250 GB HD, 10.5.8 Leopard
bwt89 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 10:28 AM   #5
AdrianK
macrumors 68020
 
Join Date: Feb 2011
Judging from past events, I just know this is going to be good. My guess would be Darwine.
__________________
Desktop: i3 4130 - OS X 10.9 & Windows 8
Notebook: i5 3317U - Xubuntu 14.04
AdrianK is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 10:48 AM   #6
Goftrey
macrumors 68000
 
Goftrey's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Kepler 186F
Not going to happen.
__________________
Mac Pro 4x 2.66GHz, 6GB, 750GB HDD, HD5770 | PowerBook G4 1.67GHz, 2GB, 32GB SSD, 9700 | 20" Alu Cinema Display
PowerMac G4 2x 1.42GHz | PowerMac G5 2x 2.3GHz | OnePlus One 64GB | Canon EOS 500D
Goftrey is offline   2 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 11:50 AM   #7
Lil Chillbil
macrumors 65816
 
Lil Chillbil's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: California
I don't even want to run mountain lion on intel machines what makes you think I would want to run it on my powerpc machines
__________________
Check out my youtube Channel http://www.youtube.com/user/TheKull101
Mac skinned pc Luna netbook
Lil Chillbil is offline   2 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 11:57 AM   #8
eyoungren
macrumors 603
 
eyoungren's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Phoenix, AZ USA
Send a message via AIM to eyoungren Send a message via MSN to eyoungren Send a message via Yahoo to eyoungren Send a message via Skype™ to eyoungren
Quote:
Originally Posted by justperry View Post
Which App?????
Yeah, I'm wondering too.

Come in, drop something like that, no link, no mention of the app name. What are we all supposed to think?
__________________
PowerMac G4 QuickSilver - 1.6Ghz DP | Sprint iPhone 5 - iOS 6.1/Jailbroken
Sprint iPhone owners, THERE IS NO DOMESTIC UNLOCK!
eyoungren is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 12:10 PM   #9
ppcfanforever1
macrumors regular
 
Join Date: Dec 2012
Location: Pennsylvania
This is a joke or a clueless guy no doubt.
ppcfanforever1 is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 12:21 PM   #10
666sheep
macrumors 68030
 
666sheep's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Poland
Quote:
Originally Posted by Lil Chillbil View Post
I don't even want to run mountain lion on intel machines what makes you think I would want to run it on my powerpc machines
So this thread isn't for you

I'd love to run Mountain Lion and Silverlight on my Clamshell
I'm holding my breath to hear what's the miraculous app...
666sheep is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 12:28 PM   #11
GermanyChris
Banned
 
Join Date: Jul 2011
Location: Here
uhh huh..
GermanyChris is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 12:30 PM   #12
thorns
macrumors member
 
Join Date: Sep 2011
Nothing to see here...
__________________
Powermac G5 Late 2005, DC 2,0, 10GB DDR2, X1900, 2,5TB, 10.5.8
thorns is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 01:38 PM   #13
cocacolakid
macrumors 6502a
 
cocacolakid's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Chicago
Quote:
Originally Posted by ppcfanforever1 View Post
This is a joke or a clueless guy no doubt.
We have a winner!
__________________
2012 Mini 2.3 i7 Samsung 840 250 GB SSD 16GB RAM
2012 13" MBP Samsung SSD, 16GB RAM
TBD, iPad 4, iPhone 4S
cocacolakid is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 02:01 PM   #14
seveej
macrumors 6502a
 
seveej's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Helsinki, Finland
I once had this program (we did not call them apps back then), which let me run Windows 98 (and more importantly: all my favorite games) on my Powermac G3. compared to the 486 box I had at that time, the virtualized windows worked really nice and smooth.

But like some others here: I'd rather run leopard (snow or regular) on my i7 MBP than Mountain Lion (even Lion's a pain).

RGDS,
__________________
MP 3,1 'nuff RAM, 3 HDD's, 1 SSD, AMD 5770, 10.6
2009 Mini, as server
, and a lot of other gear.
seveej is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 02:44 PM   #15
rjcalifornia
macrumors 6502a
 
rjcalifornia's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: El Salvador
Cool

Quote:
Originally Posted by rabidz7 View Post
I just found this app that should be able to run mountain lion and intel only apps on PowerPC.
I am not 100% sure if this will work, but I am going to try it within a few days.
Also, it will bring back 'Chuck', CSI Miami, Dexter's Lab, Megas XLR, Samurai Jack and Farscape back on TV

No, seriously, this can't be done. Mountain Lion will never never never run on a PowerPC mac without emulation.
__________________
CEO, Lead Developer and Sales Manager of SW Social Web LLC PowerPC Blog iBook G4 1.2 Ghz 60 GB HDD, Black Macbook Core 2 Duo, Powerbook G4 & iMac G4 700 Mhz Owner.
rjcalifornia is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 02:48 PM   #16
rabidz7
Thread Starter
Banned
 
Join Date: Jun 2012
Location: Isla De Juventud, south Havana provence, Cincinnati Ohio
It is an emulator.
http://www.macupdate.com/app/mac/20830/q-emulator

----------

Quote:
Originally Posted by eyoungren View Post
Yeah, I'm wondering too.

Come in, drop something like that, no link, no mention of the app name. What are we all supposed to think?
http://www.macupdate.com/app/mac/20830/q-emulator

----------

Quote:
Originally Posted by rjcalifornia View Post
Also, it will bring back 'Chuck', CSI Miami, Dexter's Lab, Megas XLR, Samurai Jack and Farscape back on TV

No, seriously, this can't be done. Mountain Lion will never never never run on a PowerPC mac without emulation.
http://www.macupdate.com/app/mac/20830/q-emulator

----------

Quote:
Originally Posted by ppcfanforever1 View Post
This is a joke or a clueless guy no doubt.
http://www.macupdate.com/app/mac/20830/q-emulator
rabidz7 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 02:53 PM   #17
eyoungren
macrumors 603
 
eyoungren's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Phoenix, AZ USA
Send a message via AIM to eyoungren Send a message via MSN to eyoungren Send a message via Yahoo to eyoungren Send a message via Skype™ to eyoungren
Quote:
Originally Posted by rabidz7 View Post
OK. So thanks for finally naming the app. But you do realize that the Q-emulator has been around for a few years right?

And then there is VirtualPC 7 made by Microsoft. That's been around a few years. VPC was originally made by Connectix and they were doing this back during OS9 days before OSX.

Right now I'm running Win7 Ultimate on my 1Ghz PowerBook G4 using VPC7.

Thanks again though.
__________________
PowerMac G4 QuickSilver - 1.6Ghz DP | Sprint iPhone 5 - iOS 6.1/Jailbroken
Sprint iPhone owners, THERE IS NO DOMESTIC UNLOCK!
eyoungren is offline   3 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 02:55 PM   #18
rabidz7
Thread Starter
Banned
 
Join Date: Jun 2012
Location: Isla De Juventud, south Havana provence, Cincinnati Ohio
Quote:
Originally Posted by eyoungren View Post
OK. So thanks for finally naming the app. But you do realize that the Q-emulator has been around for a few years right?

And then there is VirtualPC 7 made by Microsoft. That's been around a few years. VPC was originally made by Connectix and they were doing this back during OS9 days before OSX.

Right now I'm running Win7 Ultimate on my 1Ghz PowerBook G4 using VPC7.

Thanks again though.
But can it run mac osx?
rabidz7 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 03:00 PM   #19
eyoungren
macrumors 603
 
eyoungren's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Phoenix, AZ USA
Send a message via AIM to eyoungren Send a message via MSN to eyoungren Send a message via Yahoo to eyoungren Send a message via Skype™ to eyoungren
Quote:
Originally Posted by rabidz7 View Post
But can it run mac osx?
I would think so. You are essentially talking about a Hackintosh, but just using an emulator.

That's just going to be so glacially slow and fraught with problems that I've never let it get past the potentiality stage. It's possible, just not something I want to undertake.

Unless you have a link to someone who's managed to do this easily?
__________________
PowerMac G4 QuickSilver - 1.6Ghz DP | Sprint iPhone 5 - iOS 6.1/Jailbroken
Sprint iPhone owners, THERE IS NO DOMESTIC UNLOCK!
eyoungren is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 03:02 PM   #20
Intell
macrumors P6
 
Intell's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Inside
Quote:
Originally Posted by rabidz7 View Post
But can it run mac osx?
No it can't. Q doesn't provide the proper things for a Mac OS X system. If it did, it would run Intell 10.4.X extremely slowly and 10.8.X would take days too boot.
__________________
Last edited by Intell; Yesterday at 3:16 AM.
Intell is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 03:05 PM   #21
ppcfanforever1
macrumors regular
 
Join Date: Dec 2012
Location: Pennsylvania
Quote:
Originally Posted by eyoungren View Post
I would think so. You are essentially talking about a Hackintosh, but just using an emulator.

That's just going to be so glacially slow and fraught with problems that I've never let it get past the potentiality stage. It's possible, just not something I want to undertake.

Unless you have a link to someone who's managed to do this easily?
My dad does this stuff its his hobby not the osx stuff but emulating windows 7 on q.
ppcfanforever1 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 03:27 PM   #22
666sheep
macrumors 68030
 
666sheep's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Poland
Quote:
Originally Posted by Intell View Post
No it can't. Q doesn't provide the proper things for a Mac OS X system. If it did, it would run Intell 10.4.X extremely slowly and 10.8.X would take days too boot.
I'm sure that someone could make it somehow to run Mountain Lion on my Clamshell

...and where's the link?
666sheep is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 03:54 PM   #23
rjcalifornia
macrumors 6502a
 
rjcalifornia's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: El Salvador
Qemulator? Emulation? yeah...
__________________
CEO, Lead Developer and Sales Manager of SW Social Web LLC PowerPC Blog iBook G4 1.2 Ghz 60 GB HDD, Black Macbook Core 2 Duo, Powerbook G4 & iMac G4 700 Mhz Owner.
rjcalifornia is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 04:19 PM   #24
MisterKeeks
macrumors 68000
 
MisterKeeks's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by ppcfanforever1 View Post
This is a joke or a clueless guy no doubt.
.

Last edited by MisterKeeks; Jan 15, 2013 at 04:26 PM.
MisterKeeks is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 04:21 PM   #25
Wildy
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2011
Q is just a graphical frontend for QEMU - a pretty well-known piece of software in virtualization/emulation circles. People have reported that VirtualPC runs faster than QEMU - so use that if your aim is to run Windows.

With regards to Moutain Lion running on it, yes it is [probably] possible, but it is going to be ridiculously slow. I have found this article on getting Leopard running under QEMU, essentially it is a fancy Hackintosh install (custom kexts are needed). The difference is that this guy is using QEMU fort virtualization, we must use QEMU for emulation - this might break a few things.

Perhaps if I get some spare time I might give it a go and do a write-up - but I see no benefit over emulating Windows XP on VPC (obviously very dependant on what you need to do - but if you need ML for a newer Mac app, thus you will be using it interactively - forget it.)
Wildy is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OS Mountain Lion not compatible with PPC apps paalomino OS X 10.8 Mountain Lion 2 Jun 8, 2013 04:46 PM
A Windows user's take on Mountain Lion spiderman0616 OS X 10.8 Mountain Lion 26 Nov 29, 2012 09:24 AM
Help with Windows 8/Mountain Lion StarFoxA Windows, Linux & Others on the Mac 2 Aug 15, 2012 11:15 AM
Windows XP in Mountain Lion jwolf6589 Windows, Linux & Others on the Mac 1 Aug 6, 2012 02:43 AM
Mountain Lion Windows 7 Drivers? primalyeti OS X 10.8 Mountain Lion 1 Jul 29, 2012 08:36 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 11:00 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC