Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 28, 2013, 06:35 PM   #101
Adutrumque
Banned
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
If you're trying to save your blobs to Cydias server click new. Not fetch.

Redsn0w will save your 6.1 blobs and submit them to Cydias server. First connect your new device and turn it on, then use redsn0w’s Extras->SHSH Blobs->New and point it at the 6.1 IPSW for your device.

----------



Most likely fixed the iPhone 4 bugs.


I don't like TinyUmbrella. I've tried backing up the blobs but it gives me:


CYDIA DOES NOT HAVE YOUR SHSH FOR iPhone5_World 6.0.2 (10A) THERE IS NO WAY FOR YOU TO GET THEM. SORRY. YOU ARE JUST TOO LATE.






Also, it's ***** up my internet & my iTunes.
Adutrumque is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 06:38 PM   #102
Applejuiced
Thread Starter
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Not sure what the prob is. Use redsnow instead.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 06:39 PM   #103
thelatinist
macrumors 603
 
thelatinist's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Connecticut, USA
Adutrumque: it looks like you're trying to download them from Cydia. If you want to download your SHSH, do them from Apple's servers, not Cydia's.
__________________
Late 2008 (Penryn) 13" White MacBook 2.4 GHz Core2Duo, 4 GB Ram, Samsung 840p SSD; iPhone 4S 64 GB, AppleCare+
thelatinist is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 06:40 PM   #104
Adutrumque
Banned
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden
Quote:
Originally Posted by thelatinist View Post
If you want to download your SHSH, do them from Apple's servers, not Cydia's.
Why? And how do you even DL them from Apples? And why would you do that?

Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
Not sure what the prob is. Use redsnow instead.

Is there any risktaking involving doing this with Redsn0w? I mean, I'm sending my blob to Cydia.
Adutrumque is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 06:42 PM   #105
Applejuiced
Thread Starter
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by thelatinist View Post
Nonsense. By staying on 5.1.1 I am guaranteed that I will always be able to restore my iPhone to a jailbreakable version no matter what Apple does or whether the new jailbreak is ever released. Once I update to 6.1, there's simply no going back.
That is very true but to the rest that are stuck on stock firmware it's a good idea to go up to 6.1 since according to all the devs the jb will be out soon for that version.
They can also wait till the actual jb is out to update but I like to be ready ahead
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 06:43 PM   #106
1984world
macrumors 6502
 
Join Date: Aug 2008
Does anyone have a link to the redsnow application? Also, will it work for both the iphone4s as well as the ipod touch 5g?
__________________
Apple household: 6 iphones, 1 ipad, 8 ipod touch, 8 ipod nano, 1 apple tv.
1984world is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 06:44 PM   #107
Adutrumque
Banned
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden
Quote:
Originally Posted by 1984world View Post
Does anyone have a link to the redsnow application? Also, will it work for both the iphone4s as well as the ipod touch 5g?
Scroll down
http://www.idownloadblog.com/iphone-downloads/
Adutrumque is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 06:45 PM   #108
jav6454
macrumors G5
 
jav6454's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: 1 Geostationary Tower Plaza
Quote:
Originally Posted by 1984world View Post
Does anyone have a link to the redsnow application? Also, will it work for both the iphone4s as well as the ipod touch 5g?
You can find it in the latest post of the Dev Team website.
__________________
Al MacBook 2.4GHz Late '08 | 5 S⃣ | Macross Click Me
jav6454 is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 06:45 PM   #109
Applejuiced
Thread Starter
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by Adutrumque View Post
Why? And how do you even DL them from Apples? And why would you do that?




Is there any risktaking involving doing this with Redsn0w? I mean, I'm sending my blob to Cydia.
No risk.
But personally I would advise you to research and learn at least the basics of jb and what some programs used do and how before you go any further.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 06:46 PM   #110
Adutrumque
Banned
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
No risk.
But personally I would advise you to research and learn at least the basics of jb and what some programs used do and how before you go any further.
Why? Is there any essential information I should know about? I've had experience with jbing my 3G.
I have never really touched space with "blobs" before tbh. Wasn't very critical on the era of 3G. That's why I don't know much about it... That said, I got curious when you mentioned it's unique. That's why I'm concerned and I think I've got all right to be.
Adutrumque is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 06:46 PM   #111
iLog.Genius
macrumors 68040
 
iLog.Genius's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto, Ontario
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
If you're trying to save your blobs to Cydias server click new. Not fetch.

Redsn0w will save your 6.1 blobs and submit them to Cydias server. First connect your new device and turn it on, then use redsn0ws Extras->SHSH Blobs->New and point it at the 6.1 IPSW for your device.[COLOR="#808080"]
Thanks. I clicked "New" first and then selected the IPSW which saved the blobs on my HDD (verified in the shsh folder in application support).

As for submitting them to Cydia's servers, does that do it automatically without telling you or should there be some sort of notification? Because if I query it, there are no blobs listed in the window.
__________________
15.4" MacBook Pro 2.4GHz, 4GB RAM, WD Scorpio Blue 500GB HDD, GeForce 9400M + 9600M GT
iPad with Retina Display
iPhone 5S
iLog.Genius is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 06:46 PM   #112
Applejuiced
Thread Starter
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by 1984world View Post
Does anyone have a link to the redsnow application? Also, will it work for both the iphone4s as well as the ipod touch 5g?
Yes it works for those.
You just need to point redsnow to the 6.1 ipsw for each different device you want to save blobs for.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 06:46 PM   #113
1984world
macrumors 6502
 
Join Date: Aug 2008
Quote:
Originally Posted by Adutrumque View Post
Thank you.
__________________
Apple household: 6 iphones, 1 ipad, 8 ipod touch, 8 ipod nano, 1 apple tv.
1984world is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 06:48 PM   #114
thelatinist
macrumors 603
 
thelatinist's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Connecticut, USA
Quote:
Originally Posted by Adutrumque View Post
Why? And how do you even DL them from Apples? And why would you do that?
Because Cydia doesn't have your 6.1 hashes yet. That's why it says "in progress." And it may never have them, since Apple's blocking requests from the Cydia servers now.

You do it by unchecking the option to fetch from Cydia. And editing your hosts file if you've edited it in the past.

You do it because, as I said, you just can't get them from Cydia.
__________________
Late 2008 (Penryn) 13" White MacBook 2.4 GHz Core2Duo, 4 GB Ram, Samsung 840p SSD; iPhone 4S 64 GB, AppleCare+
thelatinist is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 06:49 PM   #115
Applejuiced
Thread Starter
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by iLog.Genius View Post
Thanks. I clicked "New" first and then selected the IPSW which saved the blobs on my HDD (verified in the shsh folder in application support).

As for submitting them to Cydia's servers, does that do it automatically without telling you or should there be some sort of notification? Because if I query it, there are no blobs listed in the window.
It does it by itself.
Give it some time for it to be processed through Cydias shsh servers.
It will show up later via query.

----------

Quote:
Originally Posted by Adutrumque View Post
Why? Is there any essential information I should know about? I've had experience with jbing my 3G.
I have never really touched space with "blobs" before tbh. Wasn't very critical on the era of 3G. That's why I don't know much about it... That said, I got curious when you mentioned it's unique. That's why I'm concerned and I think I've got all right to be.
Things were a lot simpler back in the iPhone 3G days.
Now 3-4 years later jb got more complicated bro
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 06:50 PM   #116
Adutrumque
Banned
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden
Quote:
Originally Posted by thelatinist View Post
Because Cydia doesn't have your 6.1 hashes yet. That's why it says "in progress." And it may never have them, since Apple's blocking requests from the Cydia servers now.
I guess I'm just getting more and more confused by all this. What is it excatly that they are blocking?
I'am sorry about all this interrogation, I just wanna know if there are any risks.

Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
Things were a lot simpler back in the iPhone 3G days.
Now 3-4 years later jb got more complicated bro

Ha! Well, I figure. Now, I'm very interested in knowing all these new aspects you could tell.



Btw, AJ - I have Telia.se , what ipsw should I be picking? You only tell us about AT&T and Verizon.

Last edited by Adutrumque; Jan 28, 2013 at 07:02 PM.
Adutrumque is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 07:04 PM   #117
Adutrumque
Banned
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
It does it by itself.
Give it some time for it to be processed through Cydias shsh servers.
It will show up later via query.

----------



Things were a lot simpler back in the iPhone 3G days.
Now 3-4 years later jb got more complicated bro

Aha! Mines the 10B143 ! version number.. But hey, theres two.
Adutrumque is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 07:37 PM   #118
Dwalls90
macrumors 68040
 
Dwalls90's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Quote:
Originally Posted by Adutrumque View Post
I guess I'm just getting more and more confused by all this. What is it excatly that they are blocking?
I'am sorry about all this interrogation, I just wanna know if there are any risks.




Ha! Well, I figure. Now, I'm very interested in knowing all these new aspects you could tell.



Btw, AJ - I have Telia.se , what ipsw should I be picking? You only tell us about AT&T and Verizon.
Don't worry about the blocking, just save your blobs per usual.

There is no risk to saving your blobs.

According to this, you have phone model 1429 GSM, which is iPhone 5,2

iPhone 5,2 IPSW

For the iPhone 5, if your iPhone is from North America and runs on a GSM 3G network, then it's 1428 / iPhone 5,1. Otherwise it's 1429 / iPhone 5,2.

Quote:
Originally Posted by Adutrumque View Post
Aha! Mines the 10B143 ! version number.. But hey, theres two.
There are multiple build numbers depending on the device, which is odd for Apple to do.
__________________
rMBP 4850HQ & iPhone 5s

Last edited by Dwalls90; Jan 28, 2013 at 07:51 PM.
Dwalls90 is offline   2 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 07:38 PM   #119
ECUpirate44
Banned
 
Join Date: Mar 2010
Location: NC
Why can't I sent hosts to Cydia?
Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2013-01-28 at 8.37.09 PM.png
Views:	30
Size:	26.9 KB
ID:	393247
ECUpirate44 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 07:39 PM   #120
Adutrumque
Banned
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden
Quote:
Originally Posted by Dwalls90 View Post
Don't worry about the blocking, just save your blobs per usual.

There is no risk to saving your blobs.

Telia.se is GSM, which is iPhone 5,1 on This list.



There are multiple build numbers depending on the device, which is odd for Apple to do.
There are still 2 options to choose from.

Model number: MD300 , it's not there...
Adutrumque is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 07:47 PM   #121
Adutrumque
Banned
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
Bro you're unbelievable.
Just pick iPhone 5 gsm. Not the gsm-CDMA. They are not listed by model number there.
100 questions later you're still not getting even the basics...
Don't be so hard. Remember, never done this before.
Besides, how would I know the mere differences?

I'm giving up. Gives me no such ECID's.

There's another time here in Sweden, remember? I've just wasted a night sitting here and trying to get help while all the guys who knows this , and can help, hide. Great.

Last edited by Adutrumque; Jan 28, 2013 at 07:54 PM.
Adutrumque is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 07:50 PM   #122
sneak3
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2011
What exactly do I have to set in TU so it saves blobs for 6.1, even though im on 5.x?
sneak3 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 07:55 PM   #123
ncaissie
macrumors 6502a
 
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by Dwalls90 View Post
Rogers = GSM
Bell & Telus = CDMA
Thanks
__________________
2011 MacBook Pro iPod touch 2G iFone 5! iPad 2 ATV 2G
ncaissie is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 07:56 PM   #124
swoosh0217
macrumors 6502a
 
Join Date: Nov 2007
Location: NW
Here's what the message looks like when you are done saving your SHSH blob using Redsn0w 0.9.15b3...

I dont know what the numbers represents but I deleted some of them for my privacy purpose in case someone else wants to use mine.

swoosh0217 is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 07:59 PM   #125
stlblufan
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2008
Is there any chance that this whole thing is a ruse? Get everyone to update from their JB firmware to 6.1 and ... voila, there is no JB? I realize that those comprising @evad3rs have long been straightforward with the JB community but things do change. There has been a lot of weirdness in the JB community lately (e.g., the strange, sudden, unexplained disappearance of the unmentionable), so while I'm not calling shenanigans, I'm not updating my JB firmware until I know fo' sho' that I can jailbreak iOS 6.
stlblufan is offline   1 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone: How to save SHSH blobs on iOS 6.1.2 MAC Ryan Burgess Jailbreaks and iOS Hacks 1 Feb 26, 2013 05:52 PM
General: When to save SHSH blobs? Luis2004 Jailbreaks and iOS Hacks 15 Feb 10, 2013 10:40 PM
iPad: Save 6.0.2 SHSH Blobs? 343matt Jailbreaks and iOS Hacks 7 Jan 30, 2013 06:40 AM
iPhone: Can't save my SHSH blobs. How? StinkyDonk Jailbreaks and iOS Hacks 1 Nov 4, 2012 12:48 PM
iPhone: Can i save SHSH blobs with Redsn0w without jailbreaking? rak007 Jailbreaks and iOS Hacks 4 Sep 20, 2012 09:13 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 01:02 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC