Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 28, 2013, 08:08 PM   #1
Nermal
Moderator
 
Nermal's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Whakatane, New Zealand
Does "Enable LTE" show up for everyone now?

With iOS 6.1, there is now an "Enable LTE" slider when using Vodafone NZ, which isn't on Apple's official list. Does that slider appear regardless of operator now, or is Vodafone a supported-but-unannounced operator?
Nermal is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 08:15 PM   #2
bonskovsky
Banned
 
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by Nermal View Post
With iOS 6.1, there is now an "Enable LTE" slider when using Vodafone NZ, which isn't on Apple's official list. Does that slider appear regardless of operator now, or is Vodafone a supported-but-unannounced operator?
Nope. Just certain ones. They're handing out LTE like candy. Really it's not that fast. My mom's LTE phone is slower than my 3G.

It's not really that fast.
bonskovsky is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 08:17 PM   #3
Nermal
Thread Starter
Moderator
 
Nermal's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Whakatane, New Zealand
The interesting thing is that Vodafone has just completed a major upgrade, advertised as DC-HSPA. I'm now guessing that there's also LTE hardware on those towers

Edit: It's actually about two thirds complete, with the remaining towers to be upgraded over the next few weeks.

Last edited by Nermal; Jan 28, 2013 at 09:08 PM.
Nermal is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 09:03 PM   #4
Bahroo
macrumors 6502a
 
Join Date: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by bonskovsky View Post
Nope. Just certain ones. They're handing out LTE like candy. Really it's not that fast. My mom's LTE phone is slower than my 3G.

It's not really that fast.
Uhhh LTE where i live blows the roof of 3G and HSPA+
Bahroo is offline   4 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 09:07 PM   #5
bonskovsky
Banned
 
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by Bahroo View Post
Uhhh LTE where i live blows the roof of 3G and HSPA+
Would you say that it's like switching from dial up to fiber optic?
bonskovsky is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 09:11 PM   #6
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
According to Apple they will have to test and approve the specific carriers LTE network before they enable that option.
And my guess is if its not an official carrier they wont even bother.
Applejuiced is online now   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 09:28 PM   #7
Nermal
Thread Starter
Moderator
 
Nermal's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Whakatane, New Zealand
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
According to Apple they will have to test and approve the specific carriers LTE network before they enable that option.
And my guess is if its not an official carrier they wont even bother.
That's what makes this so interesting. Vodafone's not in the official list, but the LTE options show up when running 6.1 on an i5.
Nermal is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 09:36 PM   #8
adam044
macrumors 65816
 
adam044's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Boston
Quote:
Originally Posted by bonskovsky View Post
Nope. Just certain ones. They're handing out LTE like candy. Really it's not that fast. My mom's LTE phone is slower than my 3G.

It's not really that fast.

Um yes it is actually that fast. 60MBPS down and 20MBPS up isnt fast?
__________________
13" Late 2011 MacBook Pro, 2.4 GHz > iPhone 5s 32GB Space Grey AT&T > iPad 4 > Apple TV 3
adam044 is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 09:37 PM   #9
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by Nermal View Post
That's what makes this so interesting. Vodafone's not in the official list, but the LTE options show up when running 6.1 on an i5.
Weird.
So do you get LTE service now on voda?
Applejuiced is online now   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 09:48 PM   #10
bonskovsky
Banned
 
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by adam044 View Post
Um yes it is actually that fast. 60MBPS down and 20MBPS up isnt fast?

60 down. Ha ka ka ka, You kid me must.

Does anyone believe this guy?
bonskovsky is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 09:51 PM   #11
vastoholic
macrumors 68000
 
vastoholic's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tulsa, OK
Quote:
Originally Posted by bonskovsky View Post
60 down. Ha ka ka ka, You kid me must.

Does anyone believe this guy?
Yes. Speed tests confirm these speeds in certain areas. I regularly get 40-50 in my area.
__________________
View my flickr sets....if you want. They're not too exciting.
vastoholic is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 09:52 PM   #12
tl01
macrumors 6502a
 
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by bonskovsky View Post
Nope. Just certain ones. They're handing out LTE like candy. Really it's not that fast. My mom's LTE phone is slower than my 3G.

It's not really that fast.
Huh? LTE isn't fast??? Here it is. Like wicked fast.
tl01 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 09:53 PM   #13
Nermal
Thread Starter
Moderator
 
Nermal's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Whakatane, New Zealand
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
Weird.
So do you get LTE service now on voda?
No. The slider is there but it doesn't connect. Voda has not announced LTE support but I suspect that it may be announced "soon" if iOS has specific support for Voda LTE.
Nermal is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 09:53 PM   #14
bonskovsky
Banned
 
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by vastoholic View Post
Yes. Speed tests confirm these speeds in certain areas. I regularly get 40-50 in my area.
That's faster than Wi-Fi. What would 50 down even look like?
bonskovsky is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 09:55 PM   #15
tl01
macrumors 6502a
 
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by bonskovsky View Post
60 down. Ha ka ka ka, You kid me must.

Does anyone believe this guy?
I do because I've seen it. Why can't you imagine that something is true even if you haven't seen it:/.??

----------

Quote:
Originally Posted by bonskovsky View Post
That's faster than Wi-Fi. What would 50 down even look like?
When LTE is fast, it can be faster than my home service.... And I pay for premium service speed. Go back a few months and read about it when the iPhone 5 came out.
tl01 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 09:57 PM   #16
vastoholic
macrumors 68000
 
vastoholic's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tulsa, OK
Quote:
Originally Posted by bonskovsky View Post
That's faster than Wi-Fi. What would 50 down even look like?
It's rarely noticeable on the phone anyway unless you're downloading large apps, large YouTube videos, or streaming content. Almost no buffer time.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image.jpg
Views:	14
Size:	198.8 KB
ID:	393275  
__________________
View my flickr sets....if you want. They're not too exciting.
vastoholic is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 10:04 PM   #17
bonskovsky
Banned
 
Join Date: Dec 2012
Wow this is actually real. Hm. I wonder if it can do 100 down.
bonskovsky is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 10:05 PM   #18
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by Nermal View Post
No. The slider is there but it doesn't connect. Voda has not announced LTE support but I suspect that it may be announced "soon" if iOS has specific support for Voda LTE.
Cool.
Maybe they will push a carrier update soon then.

Quote:
Originally Posted by bonskovsky View Post
That's faster than Wi-Fi. What would 50 down even look like?
Like this
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0177.PNG
Views:	15
Size:	546.0 KB
ID:	393277  
Applejuiced is online now   3 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 10:08 PM   #19
bonskovsky
Banned
 
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
Cool.
Maybe they will push a carrier update soon then.



Like this
62 down????

70 do we have a 70 anybody??
bonskovsky is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 10:57 PM   #20
ugcop
macrumors Demi-God
 
ugcop's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Traveling @ Warp Speed ...... USA
Regularly get at least this
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image.jpg
Views:	13
Size:	147.6 KB
ID:	393297  
ugcop is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 29, 2013, 09:09 AM   #21
Jimmy James
macrumors 68000
 
Join Date: Oct 2008
No. You need a 5.
Jimmy James is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 29, 2013, 09:23 AM   #22
r2shyyou
macrumors 68000
 
r2shyyou's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Paris, France
Quote:
Originally Posted by bonskovsky View Post
62 down????

70 do we have a 70 anybody??
See here. For more, have a look through the whole thread:

Post your LTE speeds and location
__________________
"kkkkkkkk ....ok" - iphone4s16gb
r2shyyou is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 29, 2013, 09:39 AM   #23
adam044
macrumors 65816
 
adam044's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Boston
Quote:
Originally Posted by bonskovsky View Post
60 down. Ha ka ka ka, You kid me must.

Does anyone believe this guy?
Boston MA, I even posted it in the connection speed thread

http://forums.macrumors.com/attachme...5&d=1351189818 here it is
__________________
13" Late 2011 MacBook Pro, 2.4 GHz > iPhone 5s 32GB Space Grey AT&T > iPad 4 > Apple TV 3
adam044 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Change "show item info" in Finder icon view to show size of folder instead of items? drought OS X Mavericks (10.9) 2 Jan 17, 2014 11:52 PM
All iPads: iPad 4 LTE only shows "3G" in LTE covered area haruhiko iPad 7 Nov 26, 2012 02:07 AM
"New" AT&T LTE "Unlimited" plan DirtySocks85 iPhone 47 Sep 26, 2012 08:23 PM
If you're iPhone doesn't show "LTE", call AT&T *Fix Inside* HXGuy iPhone 21 Sep 21, 2012 07:48 PM
Does the status bar say "4G" or "LTE" when you are on LTE (AT&T)? MaxPower49 iPhone 7 Sep 21, 2012 04:23 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 08:32 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC