Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 28, 2013, 08:25 PM   #1
Adutrumque
Banned
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden
How to save blob shsh [redsn0w]

Ye basically no one wants to reply so I guess a thread is in order.

How do I find out which firmware I'm gonna use in Redsn0w in order to save my blob?

I have telia.se as an operator.
Adutrumque is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 08:29 PM   #2
Dwalls90
macrumors 68040
 
Dwalls90's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Quote:
Originally Posted by Adutrumque View Post
Ye basically no one wants to reply so I guess a thread is in order.

How do I find out which firmware I'm gonna use in Redsn0w in order to save my blob?

I have telia.se as an operator.
The firmware for which you want to save blobs, is what I've always done, and been instructed.

If you want 6.1 blobs (all you can get now anyways I'm assuming since 6.0.1/6.0.2 will be closed soon if not already), click "New" then select the 6.1 IPSW for that device, and it will save them. Proceed from there.
__________________
rMBP 4850HQ & iPhone 6
Dwalls90 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 08:30 PM   #3
Adutrumque
Thread Starter
Banned
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden
Quote:
Originally Posted by Dwalls90 View Post
The firmware for which you want to save blobs, is what I've always done, and been instructed.

If you want 6.1 blobs (all you can get now anyways I'm assuming since 6.0.1/6.0.2 will be closed soon if not already), click "New" then select the 6.1 IPSW for that device, and it will save them. Proceed from there.
There are GSM and GSM+CDMA .
Is the only difference that the GSM has the nanosim tray on the right side?


I can't tell if its GSM or CDMA because I have a backplate!
Adutrumque is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 08:36 PM   #4
sneak3
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2011
Guys I didnt get it. How can I save the 6.1 blobs for a device without ever installing 6.1 in it?

Is there a way?
sneak3 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 08:37 PM   #5
Adutrumque
Thread Starter
Banned
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden
Model number: MD300

Yay.... I've got no firmware for it.
Adutrumque is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 08:45 PM   #6
Redjericho
macrumors 6502a
 
Join Date: Sep 2011
Quote:
Originally Posted by sneak3 View Post
Guys I didnt get it. How can I save the 6.1 blobs for a device without ever installing 6.1 in it?

Is there a way?
Edit: Nvm, i'm stupid.
Redjericho is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 09:01 PM   #7
Dwalls90
macrumors 68040
 
Dwalls90's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Quote:
Originally Posted by Adutrumque View Post
Model number: MD300

Yay.... I've got no firmware for it.
I'm assuming you figured it out, right? You have iPhone 5,2.
__________________
rMBP 4850HQ & iPhone 6
Dwalls90 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 09:05 PM   #8
Adutrumque
Thread Starter
Banned
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden
Quote:
Originally Posted by Dwalls90 View Post
I'm assuming you figured it out, right? You have iPhone 5,2.
Ye thanks man but it gave me error when I selected the ipsw from "New" in redsn0w. Hey , thanks for your engagement , but its 3 hrs before I have to get up to work ..
Sincerely , thank you dwalls.
Adutrumque is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 09:15 PM   #9
Dwalls90
macrumors 68040
 
Dwalls90's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Quote:
Originally Posted by Adutrumque View Post
Ye thanks man but it gave me error when I selected the ipsw from "New" in redsn0w. Hey , thanks for your engagement , but its 3 hrs before I have to get up to work ..
Sincerely , thank you dwalls.
Glad it's working.
__________________
rMBP 4850HQ & iPhone 6
Dwalls90 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 09:37 PM   #10
Adutrumque
Thread Starter
Banned
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden
Quote:
Originally Posted by Dwalls90 View Post
Glad it's working.
It's not, I have the error , no ECID found.
Adutrumque is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 09:44 PM   #11
Dwalls90
macrumors 68040
 
Dwalls90's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Quote:
Originally Posted by Adutrumque View Post
It's not, I have the error , no ECID found.
Make sure your phone is plugged in and powered on. If not restart. That error just means it can't find your phone.
Dwalls90 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 10:08 PM   #12
Adutrumque
Thread Starter
Banned
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden
Quote:
Originally Posted by Dwalls90 View Post
Make sure your phone is plugged in and powered on. If not restart. That error just means it can't find your phone.
Tried rebooting iPhone and the computer itself. Tried restarting redsn0w aswell.

Fresh blobs failed
No known iPhone 5,1 ECID's. If you have an iPhone 5,1 please connect it.
Adutrumque is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 10:17 PM   #13
Dwalls90
macrumors 68040
 
Dwalls90's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Quote:
Originally Posted by Adutrumque View Post
Tried rebooting iPhone and the computer itself. Tried restarting redsn0w aswell.

Fresh blobs failed
No known iPhone 5,1 ECID's. If you have an iPhone 5,1 please connect it.
Does iTunes recognize it? Are you using the latest version of redsn0w? My iPhone 5 was recognized by the latest version of redsn0w.
Dwalls90 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 10:29 PM   #14
Adutrumque
Thread Starter
Banned
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden
Quote:
Originally Posted by Dwalls90 View Post
Does iTunes recognize it? Are you using the latest version of redsn0w? My iPhone 5 was recognized by the latest version of redsn0w.
Thats really weird. Yes, I have the latest. iTunes recognizes it.

I'm having problems with TinyUmbrella as well. It wont save my blob there.

----------

TinyUmbrella says:

CYDIA DOES NOT HAVE YOUR SHSH FOR iPhone5_World 6.1 (10B143) THERE IS NO WAY FOR YOU TO GET THEM. SORRY. YOU ARE JUST TOO LATE.
Adutrumque is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 10:39 PM   #15
Myzhi
macrumors 6502a
 
Join Date: Dec 2009
Quote:
Originally Posted by Adutrumque View Post
Thats really weird. Yes, I have the latest. iTunes recognizes it.

I'm having problems with TinyUmbrella as well. It wont save my blob there.

----------

TinyUmbrella says:

CYDIA DOES NOT HAVE YOUR SHSH FOR iPhone5_World 6.1 (10B143) THERE IS NO WAY FOR YOU TO GET THEM. SORRY. YOU ARE JUST TOO LATE.
You are requesting the SHSH files from Cydia. Point TU to Apple instead by unchecking "Request SHSH from Cydia" under the Advance tab.
Myzhi is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 29, 2013, 04:51 AM   #16
Adutrumque
Thread Starter
Banned
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sweden
Quote:
Originally Posted by Myzhi View Post
You are requesting the SHSH files from Cydia. Point TU to Apple instead by unchecking "Request SHSH from Cydia" under the Advance tab.
Thanks, that did the job.


So, I guess saving it with Cydias servers is too late? Will they ever open again?
Adutrumque is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 29, 2013, 04:56 AM   #17
TriJetHero
macrumors 601
 
TriJetHero's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: World
Cydia will save it automatically when jailbroken.

If you mean pointing to Cydia, that died with the 5.0 release 1 1/2 years ago.
__________________
iPhone 6 iOS 8.1.1 TaiG
iPhone 5 iOS 8.1.1 TaiG
iPad 4 3G iOS 7.1.2 Stock
iPad 2 WIFI iOS 8.0 GM
TriJetHero is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 29, 2013, 05:25 AM   #18
Sedrick
macrumors 68030
 
Sedrick's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Is it too late to save 5.1.1 blobs?
__________________
iPod Nano, iPod Touch, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5C, iPad 2

Last edited by Sedrick; Jan 29, 2013 at 05:32 AM.
Sedrick is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 29, 2013, 06:58 AM   #19
dhlizard
macrumors G3
 
dhlizard's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: The Jailbreak Community
Quote:
Originally Posted by Sedrick View Post
Is it too late to save 5.1.1 blobs?
If this is a legitimate question, yes, very much too late (as of last year when iOS6 was released)
__________________
iPhone 6+ iPhone 5S
iPad Air2 iPad Air AppleTV 2
MacBook Pro Two iMacs

Look for me here
dhlizard is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 29, 2013, 07:32 AM   #20
Sedrick
macrumors 68030
 
Sedrick's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by dhlizard View Post
If this is a legitimate question, yes, very much too late (as of last year when iOS6 was released)
Thanks. I was just checking. So Apple has to still be signing a version to get the blob files saved off... (my new 4S still has 5.1.1)
__________________
iPod Nano, iPod Touch, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5C, iPad 2
Sedrick is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone: Is There Any Way To Save An SHSH Blob For IOS 7? DeathTheKid Jailbreaks and iOS Hacks 10 Jul 20, 2014 01:32 AM
iPad: Need help! Unable to restore to iOS 5.1.1 for iPad 2 with SHSH Blob and redsn0w timidhermit Jailbreaks and iOS Hacks 8 Nov 17, 2013 09:23 PM
SHSH blob Rurouni01 iPhone Tips, Help and Troubleshooting 3 Mar 13, 2013 11:59 PM
iPhone: Can i save SHSH blobs with Redsn0w without jailbreaking? rak007 Jailbreaks and iOS Hacks 4 Sep 20, 2012 10:13 PM
Can't save shsh blob in TinyUmbrella for iPhone 4s 5.1.1 9b206? samantharene Jailbreaks and iOS Hacks 3 Jun 3, 2012 02:50 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 09:43 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC