Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac Pro

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 2, 2013, 11:40 PM   #1
WhiteIphone5
Banned
 
Join Date: May 2011
Location: Lima, Peru
5870 Signal but then no signal? confused.

i have a flash ATI 5870 on my Mac Pro 1,1.
i have recently purchased a DVI-VGA adapter so i can hook up to TV. i get the apple logo but then it goes out and the tv does not detect the signal, HDMI works fine on my tv. i dont know whats going on
WhiteIphone5 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 3, 2013, 11:37 AM   #2
xcodeSyn
macrumors 6502
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by WhiteIphone5 View Post
i have a flash ATI 5870 on my Mac Pro 1,1.
i have recently purchased a DVI-VGA adapter so i can hook up to TV. i get the apple logo but then it goes out and the tv does not detect the signal, HDMI works fine on my tv. i dont know whats going on
Have you considered trying with another monitor? You keep reporting connecting problems with the same TV and video card, so it's possible that either one could be the culprit.
xcodeSyn is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 3, 2013, 10:19 PM   #3
WhiteIphone5
Thread Starter
Banned
 
Join Date: May 2011
Location: Lima, Peru
Quote:
Originally Posted by xcodeSyn View Post
Have you considered trying with another monitor? You keep reporting connecting problems with the same TV and video card, so it's possible that either one could be the culprit.
no i dont have another monitor.
it is a flashed card which connects perfectly to my tv via HDMI(no boot screen)
but when connecting from DVI-VGA, it boots up with apple logo then doesn't send any signal.
WhiteIphone5 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 3, 2013, 10:39 PM   #4
xcodeSyn
macrumors 6502
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by WhiteIphone5 View Post
no i dont have another monitor.
Have you tried both DVI ports? On my flashed 6870 card, the top DVI port does not work but the bottom one works fine with a boot screen. If both have the same issue, try borrowing a monitor with VGA/DVI inputs to test the card. That's all I got for now.
xcodeSyn is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 3, 2013, 11:03 PM   #5
WhiteIphone5
Thread Starter
Banned
 
Join Date: May 2011
Location: Lima, Peru
Quote:
Originally Posted by xcodeSyn View Post
Have you tried both DVI ports? On my flashed 6870 card, the top DVI port does not work but the bottom one works fine with a boot screen. If both have the same issue, try borrowing a monitor with VGA/DVI inputs to test the card. That's all I got for now.
just tried the bottom port. Nothing
when booting i get the apple logo, spinning gear then boom no signal, as soon as this happens the fan on the card kicks up just a tiny bit btw.
also is this the right adapter?

http://www.ebay.com/itm/200714396562...84.m1439.l2649
WhiteIphone5 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 11:23 AM   #6
WhiteIphone5
Thread Starter
Banned
 
Join Date: May 2011
Location: Lima, Peru
Quote:
Originally Posted by xcodeSyn View Post
Have you tried both DVI ports? On my flashed 6870 card, the top DVI port does not work but the bottom one works fine with a boot screen. If both have the same issue, try borrowing a monitor with VGA/DVI inputs to test the card. That's all I got for now.
Quick Update: i managed to find a monitor which as a VGA input and i went ahead and plugged in my mac pro. same thing. Apple logo then no signal.
then my friend let me borrowed his x1900xt and no problem at all using the dvi-vga adapter.
im guess is my card then, so what now?
WhiteIphone5 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 03:34 PM   #7
xcodeSyn
macrumors 6502
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by WhiteIphone5 View Post
im guess is my card then, so what now?
Looks like a bad flash that somehow disabled both DVI ports. You could still try with a DVI to HDMI adapter/cable, but it probably will get the same result. This is the thread from netkas forum for flashing 5870/6870, and you need to register to download the EFI package attached to the first post. If you could locate a copy of the card's original ROM, you could try to reflash it again following the instructions, otherwise just use the HDMI port as a regular PC card with no EFI.
xcodeSyn is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac Pro

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weak wifi signal/signal loss with U-Verse rpearlberg Mac Peripherals 9 Aug 9, 2013 04:41 PM
Strong 3G signal vs weak LTE signal? Faize iPhone 9 Feb 10, 2013 09:54 PM
iPhone: Wifi signal and carrier signal keep lost elisa2012 Jailbreaks and iOS Hacks 0 Dec 25, 2012 04:39 AM
Should a 4g signal be different/stronger than a 3g signal? alleyooptroop iPhone 0 Sep 21, 2012 07:48 PM
LTE signal available but poor 3G signal--no help for voice calls? citivolus iPhone 2 Sep 14, 2012 08:36 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 05:45 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC