Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPod touch

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 20, 2008, 02:15 PM   #1
.Chris
Banned
 
Join Date: Aug 2007
Mystery icon in ipod touch

This happens not to often but sometimes if I'm listen to music or watching a movie and I swipe my finger a certain way on the screen I get the apple volume icon.

it would take me forever to find a way to get it back and snap a pic so heres a image from google.



Ignore the mac OSX 10.1 in the background. I'm talking about the volume control icon

anyone know why this happens?
.Chris is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 20, 2008, 02:17 PM   #2
upsguy27
macrumors 65816
 
upsguy27's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Arizona
Send a message via AIM to upsguy27 Send a message via MSN to upsguy27 Send a message via Skype™ to upsguy27
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=526603
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=526618
__________________
2.4Ghz i5 Late 2013 Retina MacBook Pro 13", 4GB RAM, 128GB SSD Mac Pro Hackintosh Samsung Galaxy S 5 Black Canon 7D
upsguy27 is online now   0 Reply With Quote
Old Jul 20, 2008, 02:17 PM   #3
TuffLuffJimmy
macrumors G3
 
TuffLuffJimmy's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Portland, OR
yes, it's because apple is lazy. This glitch has existed since the iPod touch was first introduced. What firmware are you running? anyway it's just a left over icon from the iPhone (this appears when you adjust volume using the buttons on the side of the phone) and a glitch in the iPod brings it up.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0008.PNG
Views:	46
Size:	106.2 KB
ID:	125445  
__________________
"Next PM I get from you about this, and it gets posted as my signature." --*LTD*
TuffLuffJimmy is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 20, 2008, 02:19 PM   #4
upsguy27
macrumors 65816
 
upsguy27's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Arizona
Send a message via AIM to upsguy27 Send a message via MSN to upsguy27 Send a message via Skype™ to upsguy27
Quote:
Originally Posted by tuffluffjimmy View Post
yes, it's because apple is lazy. This glitch has existed since the iPod touch was first introduced. What firmware are you running? anyway it's just a left over icon from the iPhone (this appears when you adjust volume using the buttons on the side of the phone) and a glitch in the iPod brings it up.
Not a glitch, and it's not leftover, It's for when the iPod is connected to the Universal Dock and when you use the remote to change the volume that comes up.
__________________
2.4Ghz i5 Late 2013 Retina MacBook Pro 13", 4GB RAM, 128GB SSD Mac Pro Hackintosh Samsung Galaxy S 5 Black Canon 7D
upsguy27 is online now   0 Reply With Quote
Old Jul 20, 2008, 02:24 PM   #5
TuffLuffJimmy
macrumors G3
 
TuffLuffJimmy's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Portland, OR
Quote:
Originally Posted by upsguy27 View Post
Not a glitch, and it's not leftover, It's for when the iPod is connected to the Universal Dock and when you use the remote to change the volume that comes up.
Well that may be true, but you can bring it up through a glitch. If you double tap the home button and you adjust the volume and continue to move the volume control, then tap the home button or the close button often times that graphic appears. That's what I did to get that attached picture.
__________________
"Next PM I get from you about this, and it gets posted as my signature." --*LTD*
TuffLuffJimmy is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 20, 2008, 02:31 PM   #6
qacjared
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2008
Quote:
Originally Posted by tuffluffjimmy View Post
Well that may be true, but you can bring it up through a glitch. If you double tap the home button and you adjust the volume and continue to move the volume control, then tap the home button or the close button often times that graphic appears. That's what I did to get that attached picture.
Those instructions reset my spring-broad!
qacjared is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 20, 2008, 02:39 PM   #7
upsguy27
macrumors 65816
 
upsguy27's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Arizona
Send a message via AIM to upsguy27 Send a message via MSN to upsguy27 Send a message via Skype™ to upsguy27
Quote:
Originally Posted by tuffluffjimmy View Post
Well that may be true, but you can bring it up through a glitch. If you double tap the home button and you adjust the volume and continue to move the volume control, then tap the home button or the close button often times that graphic appears. That's what I did to get that attached picture.
Well, it's sort of a glitch. There are just different ways to bring it up without the dock.
__________________
2.4Ghz i5 Late 2013 Retina MacBook Pro 13", 4GB RAM, 128GB SSD Mac Pro Hackintosh Samsung Galaxy S 5 Black Canon 7D
upsguy27 is online now   0 Reply With Quote
Old Jul 20, 2008, 02:40 PM   #8
TuffLuffJimmy
macrumors G3
 
TuffLuffJimmy's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Portland, OR
Quote:
Originally Posted by qacjared View Post
Those instructions reset my spring-broad!
it's actually easier to do on the Slide to Unlock screen. just double tap the home button, move the volume slider and simultaneously press the home button twice. But you can't take screenshots on that screen for some reason.
__________________
"Next PM I get from you about this, and it gets posted as my signature." --*LTD*
TuffLuffJimmy is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 20, 2008, 03:40 PM   #9
pismodude2
macrumors 6502a
 
pismodude2's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: MacWorld
There are already several posts discussing this topic already, but none have listed the pointers you gave on how to make it appear. Thanks!
pismodude2 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 20, 2008, 10:24 PM   #10
.Chris
Thread Starter
Banned
 
Join Date: Aug 2007
Quote:
Originally Posted by tuffluffjimmy View Post
it's actually easier to do on the Slide to Unlock screen. just double tap the home button, move the volume slider and simultaneously press the home button twice. But you can't take screenshots on that screen for some reason.
how do u take a screenshot
.Chris is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 20, 2008, 10:26 PM   #11
superstrikertwo
macrumors 6502a
 
superstrikertwo's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: California
Send a message via MSN to superstrikertwo
Hold the Sleep Button then press the Home Button. The screen will flash white and the screen shot will be saved to your camera roll.
superstrikertwo is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 20, 2008, 10:47 PM   #12
Ivan P
macrumors 68030
 
Ivan P's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Home
Send a message via AIM to Ivan P
Quote:
Originally Posted by pismodude2 View Post
There are already several posts discussing this topic already, but none have listed the pointers you gave on how to make it appear. Thanks!
I've mentioned how to do it a few times
__________________
Black 64GB iPhone 5 / Black 3rd-gen iPad, 64GB Wi-Fi
17" 2011 MacBook Pro, 2.4GHz Core i7, 750GB HDD, 6GB RAM
11" 2010 MacBook Air, 1.4GHz, 128GB SSD, 2GB RAM
Ivan P is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPod touch

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mystery app/icon djr7572 iOS 7 13 May 23, 2014 11:17 PM
apple-touch-icon.png for iOS 7 5t3f4n iOS 7 2 Jun 27, 2013 08:24 AM
Mystery Icon on Apple ios7 page terryh703 iOS 7 5 Jun 18, 2013 05:46 AM
iPhone, iPad and iPod Touch iOS 6 UI Icon Package Download (Retina Compatable!) Cergman iPhone 0 Feb 11, 2013 09:33 PM
Mystery icon on iPhone Rugbyplayer iPhone Tips, Help and Troubleshooting 2 Jul 12, 2012 06:13 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 03:20 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC