Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 7, 2013, 04:06 PM   #1
2012Tony2012
macrumors 6502a
 
2012Tony2012's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Carbon Copy Cloner bug/error?

There is something confusing me with my Carbon Copy Cloner. I backed up my Macintosh HD yesterday and today I installed Opera Web browser. And then after I decided to restore the Carbon Copy Cloner image from yesterday. So I then rebooted my Mac and selected to boot from the USB Hard Drive where my Carbon Copy Cloner image from yesterday resides, but when I loaded the Carbon Copy Cloner image from my external Hard drive, and type opera in the Finder, it says OPERA TODAY is listed! But how can that be when I never installed Opera on the image from yesterday?

And when I type Opera into Spotlight, it also shows up there! But HOW and WHY? If I booting into an image yesterday, how can Opera have copied itself over to my image?
2012Tony2012 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 7, 2013, 04:09 PM   #2
maflynn
Moderator
 
maflynn's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Boston
Did you select delete files/folders on the destination drive within CCC? I think by default its not selected so any newer files/folders will not get removed.

Edit: CCC uses rync to copy files/folders, it doesn't create an image file so any files on the destination drive will remain unless you specify a different course of action
maflynn is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 7, 2013, 04:09 PM   #3
blevins321
macrumors 68030
 
Join Date: Dec 2010
Location: Winnipeg MB
I might be reading this wrong, but did you actually erase the old partition on the internal disk before searching for Opera? If not, it's probably finding the version on the internal drive even though you're booted external.
__________________
Late 2013 15" Retina MBP; iPhone 5S; iPad Air
blevins321 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 7, 2013, 04:23 PM   #4
2012Tony2012
Thread Starter
macrumors 6502a
 
2012Tony2012's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
In addition, today when I booted the image from yesterday it had Google Chrome missing, but WHY? I only removed Chrome from the hard drive this morning, yet when I boot the CCC image from yesterday which had Chrome installed, it's missing from the yesterday backup image. HOW? WHY? Why does it seem like what I am doing today on the Mac Hard drive affects the backup CCC images as well?

----------

Quote:
Originally Posted by blevins321 View Post
I might be reading this wrong, but did you actually erase the old partition on the internal disk before searching for Opera? If not, it's probably finding the version on the internal drive even though you're booted external.
So when I search a file in Finder from my booted external hard drive image, it searches the internal hard drive as well? But why has Chrome been removed from my backup image even though I only removed chrome from my internal hard drive?'

How do I tell Finder to only search the current partition and not every single hard drive and partition?
2012Tony2012 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 7, 2013, 05:19 PM   #5
2012Tony2012
Thread Starter
macrumors 6502a
 
2012Tony2012's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Does SuperDuper have this problem?
2012Tony2012 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 7, 2013, 05:38 PM   #6
maflynn
Moderator
 
maflynn's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Boston
Quote:
Originally Posted by 2012Tony2012 View Post
Does SuperDuper have this problem?
Its not a problem, its an option to select/deselect and yes you can choose to have files/folders not get deleted in superduper as well.
maflynn is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 7, 2013, 05:45 PM   #7
2012Tony2012
Thread Starter
macrumors 6502a
 
2012Tony2012's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by maflynn View Post
Its not a problem, its an option to select/deselect and yes you can choose to have files/folders not get deleted in superduper as well.
But how do you explain the backup image having had Chrome removed? I backed up that image yesterday when I still had Chrome installed. Maybe finder found chrome on the external hard drive which I think was plugged in and removed it from the external hard drive as well?

How do I tell Finder to only search the current hard drive partition?
2012Tony2012 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 11, 2013, 03:27 PM   #8
Rob Compton
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Location: St. Louis
 
Bombich Support

Tony,

Could you submit your logs and question to use at help.bombich.com we would be happy to help you out with this.

Best wishes,
Rob

Rob Compton
Bombich Software, Inc.
http://www.bombich.com
For Carbon Copy Cloner support, please post questions to the Bombich Software Help Desk
Rob Compton is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Carbon Copy Cloner skippymac Mac Applications and Mac App Store 1 Feb 21, 2014 06:44 PM
Carbon Copy Cloner HIMAN1998 MacBook 2 Sep 29, 2013 05:18 PM
Need help with Carbon Copy Cloner kapalua12 Mac Applications and Mac App Store 12 May 7, 2013 10:33 AM
Carbon Copy Cloner DrewDaHilp1 Mac Applications and Mac App Store 8 Feb 2, 2013 04:28 AM
Carbon Copy Cloner Help joelk2 Mac Basics and Help 2 Oct 31, 2012 09:12 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 11:52 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC