Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > iMac

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 11, 2013, 09:03 PM   #1
KennyKW
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2011
How to boot to Windows using a PC Keyboard

I got a pc keyboard and would like to use on my iMac. The problem is that it doesn't seem to have key to allow me to boot to the OS selection screen.

When using the Mac wireless keyboard, pressing the "Option" key while switching on will bring you to the OS selection screen. But pressing the "Alt" key in the PC keyboard doesn't seem to work.

Last edited by KennyKW; Jan 11, 2013 at 10:08 PM.
KennyKW is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 11, 2013, 09:05 PM   #2
Intell
macrumors G5
 
Intell's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Inside
Press the Alt key. It's the same key to the machine and it does the same thing.
__________________
Last edited by Intell; Yesterday at 10:24 AM.
Intell is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 11, 2013, 10:09 PM   #3
KennyKW
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2011
Quote:
Originally Posted by Intell View Post
Press the Alt key. It's the same key to the machine and it does the same thing.
Have you ever tried it, or are you making guesses? Pressing the Alt key doesn't seem to work.
KennyKW is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 11, 2013, 10:23 PM   #4
MatthewAMEL
macrumors 6502
 
Join Date: Oct 2007
Location: Orlando, FL
I have the Corsair K60 FPS keyboard and I love it.

However, I have the same problem as you. The 'alt' key doesn't send the necessary signal to the Mac at startup to prompt the OS X/Boot Camp selection screen.

I have gotten used to using the Startup Disk System Preferences Pane to switch between OS X and Windows.

BTW- the issue isn't unique to Boot Camp. I have the same problem switching my Late2009 iMac and i7 Mac Mini. It says cmd+F2, but it must be the APPLE cmd key. So I have a Apple Wired keyboard sitting behind the iMac for the rare occasions I need to switch to the Mini's physical desktop. The rest of the time, I use Screen Sharing.
MatthewAMEL is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 12, 2013, 10:00 AM   #5
Intell
macrumors G5
 
Intell's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Inside
I've tried it and it works.
__________________
Last edited by Intell; Yesterday at 10:24 AM.
Intell is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > iMac

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:24 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC