Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Mac Peripherals

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Sep 4, 2014, 04:03 PM   #51
Smacky
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2008
Quote:
Originally Posted by Altemose View Post
Did you recently upgrade from 7.6.1 by chance?
No I have been on this FW for quite some time. Is there a known issue with upgrading?
Smacky is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 4, 2014, 05:54 PM   #52
Altemose
macrumors 601
 
Altemose's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Elkton, Maryland
Quote:
Originally Posted by Smacky View Post
No I have been on this FW for quite some time. Is there a known issue with upgrading?
Not exactly. I found that 7.6.4 was less stable and more touchy under load. I am not even talking extreme load, just regular web browsing load for about 10 users.
__________________
Altemose
Altemose is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 7, 2014, 01:03 PM   #53
applemax
macrumors 6502a
 
applemax's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: England, Great Britain
Having this same exact problem. PPP connection dropping continuously throughout the day on a BT connection. Anyone got a solution yet?
applemax is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 7, 2014, 01:23 PM   #54
Altemose
macrumors 601
 
Altemose's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Elkton, Maryland
Quote:
Originally Posted by applemax View Post
Having this same exact problem. PPP connection dropping continuously throughout the day on a BT connection. Anyone got a solution yet?
What AirPort are you using?
__________________
Altemose
Altemose is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 7, 2014, 01:24 PM   #55
applemax
macrumors 6502a
 
applemax's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: England, Great Britain
Quote:
Originally Posted by Altemose View Post
What AirPort are you using?
I'm using the latest "flat white" model. I actually have two, and both have the same issue. Do the tall ones not have this issue? If not, I'll upgrade.

edit: I also get a weird error whenever I try to access Gmail. It always says "we've detected a slow internet connection" and tries to load the simple HTML version on all my devices. My internet connection, however, runs superfast in speed tests!

Last edited by applemax; Sep 7, 2014 at 01:44 PM.
applemax is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 7, 2014, 01:51 PM   #56
Altemose
macrumors 601
 
Altemose's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Elkton, Maryland
Quote:
Originally Posted by applemax View Post
I'm using the latest "flat white" model. I actually have two, and both have the same issue. Do the tall ones not have this issue? If not, I'll upgrade.

edit: I also get a weird error whenever I try to access Gmail. It always says "we've detected a slow internet connection" and tries to load the simple HTML version on all my devices. My internet connection, however, runs superfast in speed tests!
Try downgrading to the 7.6.1 firmware and seeing if PPP drops still.
__________________
Altemose
Altemose is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 7, 2014, 01:52 PM   #57
applemax
macrumors 6502a
 
applemax's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: England, Great Britain
Quote:
Originally Posted by Altemose View Post
Try downgrading to the 7.6.1 firmware and seeing if PPP drops still.
How do I do that?

Do the latest tall AirPorts have these issues?
applemax is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 7, 2014, 02:13 PM   #58
Altemose
macrumors 601
 
Altemose's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Elkton, Maryland
Quote:
Originally Posted by applemax View Post
How do I do that?

Do the latest tall AirPorts have these issues?
I have not heard any reports of any issues along those lines in the new 6th generation models. To downgrade simply open AirPort Utility on a Mac, select your base station, hold OPT and click on the version number and choose "7.6.1".
__________________
Altemose
Altemose is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 7, 2014, 02:14 PM   #59
applemax
macrumors 6502a
 
applemax's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: England, Great Britain
Quote:
Originally Posted by Altemose View Post
I have not heard any reports of any issues along those lines in the new 6th generation models. To downgrade simply open AirPort Utility on a Mac, select your base station, hold OPT and click on the version number and choose "7.6.1".
Fantastic, thanks for your help! I need an excuse to upgrade to .ac anyway
applemax is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 7, 2014, 02:21 PM   #60
Altemose
macrumors 601
 
Altemose's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Elkton, Maryland
Quote:
Originally Posted by applemax View Post
Fantastic, thanks for your help! I need an excuse to upgrade to .ac anyway
But first try the downgrade...
__________________
Altemose
Altemose is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 7, 2014, 02:44 PM   #61
applemax
macrumors 6502a
 
applemax's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: England, Great Britain
Quote:
Originally Posted by Altemose View Post
But first try the downgrade...
Of course, will do. Thanks again. Any ideas why Apple hasn't fixed this? 7.6.4 came out last year!
applemax is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 7, 2014, 03:04 PM   #62
Altemose
macrumors 601
 
Altemose's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Elkton, Maryland
Quote:
Originally Posted by applemax View Post
Of course, will do. Thanks again. Any ideas why Apple hasn't fixed this? 7.6.4 came out last year!

No clue on that! Definitely report back on if it fixed it.
__________________
Altemose
Altemose is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 7, 2014, 03:05 PM   #63
applemax
macrumors 6502a
 
applemax's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: England, Great Britain
Quote:
Originally Posted by Altemose View Post
No clue on that! Definitely report back on if it fixed it.
Yeah will do!
applemax is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 9, 2014, 05:09 PM   #64
applemax
macrumors 6502a
 
applemax's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: England, Great Britain
Quote:
Originally Posted by Altemose View Post
No clue on that! Definitely report back on if it fixed it.
So the firmware downgrade fixed it. However, I went out and bought a new 802.11ac AirPort Extreme and on the latest firmware the issue still persists, albeit dropping less frequently. It's going back to the shop!
applemax is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 9, 2014, 05:56 PM   #65
Altemose
macrumors 601
 
Altemose's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Elkton, Maryland
Quote:
Originally Posted by applemax View Post
So the firmware downgrade fixed it. However, I went out and bought a new 802.11ac AirPort Extreme and on the latest firmware the issue still persists, albeit dropping less frequently. It's going back to the shop!

Hmm. 7.6.1 on the older N devices and 7.7.3 on the AC models has been spot on so far for me.
__________________
Altemose
Altemose is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 9, 2014, 07:11 PM   #66
applemax
macrumors 6502a
 
applemax's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: England, Great Britain
Quote:
Originally Posted by Altemose View Post
Hmm. 7.6.1 on the older N devices and 7.7.3 on the AC models has been spot on so far for me.
How strange :S
applemax is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 9, 2014, 08:26 PM   #67
Altemose
macrumors 601
 
Altemose's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Elkton, Maryland
Quote:
Originally Posted by applemax View Post
How strange :S
Yes... very strange indeed.
__________________
Altemose
Altemose is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Mac Peripherals

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Airport Extreme Dropping Internet Connection and/or Going to Sleep rayward Mac Peripherals 2 Nov 29, 2013 07:17 PM
Airport Extreme dropping Internet connection dc2447 Mac Peripherals 10 Jun 9, 2013 01:25 PM
Airport Extreme + 100Bbit Internet Connection SpeedFleX Mac OS X Server, Xserve, and Networking 1 Mar 16, 2013 10:08 PM
Airport Extreme 2012 Drops Wireless Connection when using external drive iphone46 Mac Peripherals 0 Nov 1, 2012 07:28 PM
Airport Extreme drops connection every 30 minutes or so timotay89 Mac Peripherals 5 Sep 22, 2012 04:45 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 04:20 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC