Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac Pro

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 23, 2014, 05:41 AM   #1726
MacVidCards
macrumors 603
 
Join Date: Nov 2008
Location: Hollywood, CA
 
Quote:
Originally Posted by Arv3n View Post
Is there any way to get my video card to display a boot screen? Maybe some hackery to get it working? It's a:

MSI NVIDIA GeForce GTX 570 (N570GTX-M2D12D5/OC) 1.25 GB GDDR5 SDRAM PCI
nothing you can do at home

requires new EEPROM and a rom written
__________________
http://www.macvidcards.com
MacVidCards is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 24, 2014, 12:22 PM   #1727
revoid
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2014
Mac Pro Not Booting up

Hi all. I recently bought an 8 core 2009 mac pro and flashed it to a 5,1 and current I have it running on 12 core. I'm currently on the default GT 120 nvidia graphics card so after much research, I went to purchase this EVGA GTX 780 card. I don't really need a top of the line graphics card for gaming. Just enough to do CUDA work on After Effects & hopefully Octane Renderer.

http://www.evga.com/Products/Product...03G-P4-3783-KR

And then I bought 2 of these 6 pin Wire Cables.

http://www.ebay.com/itm/321573929781...%3AMEBIDX%3AIT

After I installed the Nvidia Wed Drivers and rebooted the computer, I went ahead to plug in the new graphics card thinking it would work but sadly no.

Now I can't even switch on my mac pro. The EVGA 780 card is using 1 8pin and 1 6pin. I tried various ways, Each 6 pin Cable to each 6 pin plug on the card. I tried a dual 6pin adapter to 8 pin adapter provided by the card and that didn't work. Something is not right here. I can't even switch it on. Am I missing something? Only if I removed the 780 then I can switch on the mac pro.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_4094.JPG
Views:	6
Size:	413.0 KB
ID:	515840   Click image for larger version

Name:	IMG_4095.JPG
Views:	8
Size:	442.3 KB
ID:	515841   Click image for larger version

Name:	IMG_4097.JPG
Views:	6
Size:	431.3 KB
ID:	515842  

Click image for larger version

Name:	IMG_4098.JPG
Views:	7
Size:	379.4 KB
ID:	515843  
revoid is online now   0 Reply With Quote
Old Nov 24, 2014, 01:21 PM   #1728
romanboy
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2014
Quote:
Originally Posted by revoid View Post
Hi all. I recently bought an 8 core 2009 mac pro and flashed it to a 5,1 and current I have it running on 12 core. I'm currently on the default GT 120 nvidia graphics card so after much research, I went to purchase this EVGA GTX 780 card. I don't really need a top of the line graphics card for gaming. Just enough to do CUDA work on After Effects & hopefully Octane Renderer.

http://www.evga.com/Products/Product...03G-P4-3783-KR

And then I bought 2 of these 6 pin Wire Cables.

http://www.ebay.com/itm/321573929781...%3AMEBIDX%3AIT

After I installed the Nvidia Wed Drivers and rebooted the computer, I went ahead to plug in the new graphics card thinking it would work but sadly no.

Now I can't even switch on my mac pro. The EVGA 780 card is using 1 8pin and 1 6pin. I tried various ways, Each 6 pin Cable to each 6 pin plug on the card. I tried a dual 6pin adapter to 8 pin adapter provided by the card and that didn't work. Something is not right here. I can't even switch it on. Am I missing something? Only if I removed the 780 then I can switch on the mac pro.
The 780 seems to draw around 110W when idle, and a max of 405W when at full load (Furmark), according to AnandTech.

http://www.anandtech.com/show/6973/nvidia-geforce-gtx-780-review/19

When powering on, your draw is most likely nowhere near the 400W mark, however, the connectors from the main logic board may only provide 75W each. So that's two 75W, plus 150W from the PCI-e slot, makes 300W. Somebody correct me if I'm wrong.
Can you try with a 750 card instead, or another 780?
You may need another power supply to power your 780. Again, somebody correct me if I'm wrong.
romanboy is online now   0 Reply With Quote
Old Nov 24, 2014, 03:59 PM   #1729
MacVidCards
macrumors 603
 
Join Date: Nov 2008
Location: Hollywood, CA
 
Quote:
Originally Posted by romanboy View Post
The 780 seems to draw around 110W when idle, and a max of 405W when at full load (Furmark), according to AnandTech.

http://www.anandtech.com/show/6973/nvidia-geforce-gtx-780-review/19

When powering on, your draw is most likely nowhere near the 400W mark, however, the connectors from the main logic board may only provide 75W each. So that's two 75W, plus 150W from the PCI-e slot, makes 300W. Somebody correct me if I'm wrong.
Can you try with a 750 card instead, or another 780?
You may need another power supply to power your 780. Again, somebody correct me if I'm wrong.
The 6 to 8s supplied with cards are meant for 2 @ 6 pins but will work for testing with only one.

The trick is that only one side works that way.

So try with it one way, then on other side.
MacVidCards is offline   0 Reply With Quote
Old Yesterday, 03:35 PM   #1730
revoid
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2014
Quote:
Originally Posted by MacVidCards View Post
The 6 to 8s supplied with cards are meant for 2 @ 6 pins but will work for testing with only one.

The trick is that only one side works that way.

So try with it one way, then on other side.


Hmmmmm Still no luck dude. I might need to get a Sata to Pcie to see if this could work.
revoid is online now   0 Reply With Quote
Old Today, 07:33 AM   #1731
Xelx
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2014
I recently purchased a GTX 650 for my mac pro 1,1. Currently I have in the MP a gtx 630, 16 GB ram, 2 X 2.66, and SFOTT to run 10.9.5. I am running the 10.9.5 web drivers as well. when I install the 650 by itself the MP will boot, but will not output out of the DVI-D. when I install the X1900XT that came with the MP just to get to the desktop, the system profiler recognizes the card, but I can not get any output.

Is the 650 outputting to the DVI-I port or Mini HDMI?

Also when I put the 650 in slot 1 and the 630 in slot 3 neither will output to a display.

Thanks for all the help,
Xelx
Xelx is offline   0 Reply With Quote
Old Today, 09:53 AM   #1732
revoid
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2014
Finally managed to switch on my mac pro. Turns out one of the 6pin mac pro cable i bought from ebay was faulty. Currently one of the 6 pin is running of 2x 15pin Sata to Molex adapter. I can finally turn on my mac pro now however they can't seem to detect the GTX 780 though. I have installed the latest Nvidia Web Drivers though. Is there something else missing?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2014-11-26 at 10.50.51 pm.png
Views:	25
Size:	2.76 MB
ID:	516267  
revoid is online now   0 Reply With Quote
Old Today, 10:59 AM   #1733
Synchro3
macrumors member
 
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by revoid View Post
Finally managed to switch on my mac pro. Turns out one of the 6pin mac pro cable i bought from ebay was faulty. Currently one of the 6 pin is running of 2x 15pin Sata to Molex adapter. I can finally turn on my mac pro now however they can't seem to detect the GTX 780 though. I have installed the latest Nvidia Web Drivers though. Is there something else missing?
The card will only be detected as 'NVidia GTX 780' if it has an Mac EFI firmware. However, with NVidia Web driver it is working at full speed.
__________________
 2009 cMP 4,1>5,1 Xeon W3690 3.46 GHz, 48 GB, EVGA GTX 680 2GB, PCI-Express & SATA 6G SSDs  Mini 2012 i7 Quad Core 2.3 GHz  Mini 2010 Core2Duo 2.4 GHz  MacBook Pro 13' 2012 i5 2.5 GHz

Last edited by Synchro3; Today at 11:08 AM.
Synchro3 is online now   0 Reply With Quote
Old Today, 11:32 AM   #1734
revoid
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2014
Quote:
Originally Posted by Synchro3 View Post
The card will only be detected as 'NVidia GTX 780' if it has an Mac EFI firmware. However, with NVidia Web driver it is working at full speed.
Are you sure its working at full speed? When i unplug the GT 120, I don't even see anything on my monitor. I'm pretty sure Mac is unable to detect the GTX 780
revoid is online now   0 Reply With Quote
Old Today, 12:13 PM   #1735
Synchro3
macrumors member
 
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by revoid View Post
Are you sure its working at full speed? When i unplug the GT 120, I don't even see anything on my monitor. I'm pretty sure Mac is unable to detect the GTX 780
Can you install and start CUDA-Z? What is the performance 'Host to Device' and 'Device to Host'?
__________________
 2009 cMP 4,1>5,1 Xeon W3690 3.46 GHz, 48 GB, EVGA GTX 680 2GB, PCI-Express & SATA 6G SSDs  Mini 2012 i7 Quad Core 2.3 GHz  Mini 2010 Core2Duo 2.4 GHz  MacBook Pro 13' 2012 i5 2.5 GHz
Synchro3 is online now   0 Reply With Quote
Old Today, 12:17 PM   #1736
revoid
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2014
Quote:
Originally Posted by Synchro3 View Post
Can you install and start CUDA-Z? What is the performance 'Host to Device' and 'Device to Host'?

Hmmmm when I open Cuda-Z, it says Cuda not found. Also when i open adobe after effects, the whole mac just crashes and shuts down.
revoid is online now   0 Reply With Quote
Old Today, 12:21 PM   #1737
Synchro3
macrumors member
 
Join Date: Jan 2014
Is Cuda installed? It has to be installed separately from the Nvidia drivers.
__________________
 2009 cMP 4,1>5,1 Xeon W3690 3.46 GHz, 48 GB, EVGA GTX 680 2GB, PCI-Express & SATA 6G SSDs  Mini 2012 i7 Quad Core 2.3 GHz  Mini 2010 Core2Duo 2.4 GHz  MacBook Pro 13' 2012 i5 2.5 GHz
Synchro3 is online now   0 Reply With Quote
Old Today, 12:23 PM   #1738
revoid
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2014
Quote:
Originally Posted by Synchro3 View Post
Is Cuda installed? It has to be installed separately from the Nvidia drivers.
Yes it is installed.
revoid is online now   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac Pro

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mac-Compatible Nvidia Graphics Cards jblagden Mac Pro 7 Oct 30, 2014 05:42 PM
Frequently Asked Questions About AMD PC (non-EFI) Graphics Cards? fiatlux Mac Pro 0 Mar 27, 2014 05:10 AM
General: Frequently Asked Jailbreak Questions tymaster50 Jailbreaks and iOS Hacks 21 Jun 4, 2013 05:43 PM
Windows 8 EFI Grpahics Drivers for nvidia cards d00ski Windows, Linux & Others on the Mac 0 Apr 2, 2013 12:06 PM
Full 10.7.5 11G63 installer boot w/ non-EFI NVIDIA? bbbc Mac Pro 2 Dec 6, 2012 07:31 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 12:40 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC