Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac mini

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 26, 2013, 02:19 AM   #1
sunandsurf
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2008
Weird letters when I send email

i hope someone will know right away what's going on.

when i send email or post something on a forum using my mac mini, a long string of letters appears! when i use my iPad, it doesn't happen. when i use my PC, it doesn't happen. there's something about my mac mini which, i assume, is generating the letters/commands. sorry for posting it here but this'll give you an idea of what it looks like:


Preferences

1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
Backspace
Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
Return
capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
\
shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift
English
alt
alt
Preferences


people who receive my email (when i use my mac mini) often ask me what's going on and i apologize saying i have no clue.

anyway, if someone understands what's going on and more importantly, knows how to stop it from happening, i would be very thankful!

by the way, i log into my email via the main Yahoo page.

i tried using the Mail app but it doesn't appear to update itself. as a test, i send an email to myself and then see if it appears and it doesn't.... for a very long time!

anyway, thanks for any suggestions you guys may have!
sunandsurf is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 26, 2013, 02:42 AM   #2
Darby67
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2011
Location: the corner of Fire and Brimstone
Just to be clear, you use Yahool webmail, correct? What web program? I would guess you've accidentally changed encoding.
__________________
15" 2.3 GHz QC i7 MBP
2.6 GHz QC i7 Mini
2.0 GHz QC i7 Mini

Last edited by Darby67; Jan 26, 2013 at 02:47 AM.
Darby67 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 26, 2013, 02:58 AM   #3
sunandsurf
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2008
yes, from yahoo's home page, i click on mail and log in and send mail.

sorry but i'm not sure i understand your other question: what web program?

and may i ask you clarify what you mean by changing the encoding?

thanks for your help!
sunandsurf is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 26, 2013, 03:13 AM   #4
G-Mo
macrumors 6502
 
Join Date: Nov 2010
Location: Auckland, NZ
What web browser are you using? Safari? Firefox? Chrome? Opera? ???
__________________
ACMT, ACSP, ACTC
MacBook Air (13-inch, Mid 2012) 8GB RAM, 256GB, Mac mini (Late 2012) 16GB RAM, Fusion Drive (128GB SSD/750GB 7200RPM)
iPad mini 16GB, iPhone 4S 16GB
G-Mo is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 26, 2013, 03:14 AM   #5
sunandsurf
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2008
opps; sorry about that. i'm using safari.

hadn't thought of that as a factor but maybe?
sunandsurf is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 04:47 AM   #6
sunandsurf
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2008
damn! it was the browser! i installed firefox just to test the idea and now there's none of that craziness! never would have suspected that the browser was the cause of the problem.

guess i'll stick with firefox.

thanks for the suggestion!
sunandsurf is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 06:06 AM   #7
philipma1957
macrumors 603
 
Join Date: Apr 2010
Quote:
Originally Posted by sunandsurf View Post
damn! it was the browser! i installed firefox just to test the idea and now there's none of that craziness! never would have suspected that the browser was the cause of the problem.

guess i'll stick with firefox.

thanks for the suggestion!
Try delete of that safari. it may cause other issues.
philipma1957 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2013, 07:43 AM   #8
Darby67
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2011
Location: the corner of Fire and Brimstone
Did you take a look at the encoding? What setting do you have?

Safari->Preferences->Advanced->Default Encoding
__________________
15" 2.3 GHz QC i7 MBP
2.6 GHz QC i7 Mini
2.0 GHz QC i7 Mini
Darby67 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac mini

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Still Can't Send Email anonbd iOS 7 5 Nov 18, 2013 01:10 PM
Macbook Weird ''AAAAAAA'' Letters jolatyppi MacBook Pro 4 Apr 14, 2013 02:08 PM
iPhone 5 will NOT send email martinchivers iPhone 0 Jan 14, 2013 03:20 PM
Apple email. Can't send... TimsMac MacBook Air 2 Oct 17, 2012 09:07 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 04:37 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC