Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Air

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jun 10, 2013, 07:31 PM   #1
ladeer
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2007
Location: SF Bay Area
1.3 of 1.7 ghz CPU?

Hi Guys,

I am getting the MBA 13inch 512gb and 16gb ram. I max it out because I run Windows in VMWare so I need to dedicate 8gb for each OS. Today my hd is a 256 ssd and I often run out of space, since the 16gb memory itself eats a lot of space.

Does anyone know how much is a performance difference between the i7 and i5 cpus? Noticeable?

Thanks!
-Gary
ladeer is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 10, 2013, 07:41 PM   #2
yeroc3103
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2010
FYI, you can't configure an Air with 16gb of ram
yeroc3103 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 10, 2013, 07:41 PM   #3
happyslayer
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2008
Location: Glendale, AZ
First, sadly, there is no 16GB RAM option for the 13" Air. If there is, I cannot find it on the Apple Store site.

As to i5 or i7, I have the 2011 11" Air with the i7 and I had the 2011 with the i5 before that (for about a week.) The reason I upgraded was because I wanted/needed the 256GB SSD and the only model in store, at the time, with the 256 was the maxed out i7 model.

Honestly, I did not notice a real difference between the i5 and the i7, performance-wise, with Windows (I run 7 64bit in Parallels) Of course this could be a RAM limitation since the 2011 models maxed out at 4 GB.

However, sadly, I did notice a definite battery time difference. The i7 gets a lot less time on a charge. (At least an hour.) Hopefully the new Haswell's do not suffer from this. Just in case, though, I ordered the new model with an i5. Battery time is key to me.
__________________
2013 11.6 Macbook Air-1.3GHz i5, 8GB, 128SSD ; iPhone5-16GB, black ; iPad Mini, 16GB, black, VZ LTE
happyslayer is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 10, 2013, 09:51 PM   #4
ladeer
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2007
Location: SF Bay Area
Quote:
Originally Posted by happyslayer View Post
First, sadly, there is no 16GB RAM option for the 13" Air. If there is, I cannot find it on the Apple Store site.

As to i5 or i7, I have the 2011 11" Air with the i7 and I had the 2011 with the i5 before that (for about a week.) The reason I upgraded was because I wanted/needed the 256GB SSD and the only model in store, at the time, with the 256 was the maxed out i7 model.

Honestly, I did not notice a real difference between the i5 and the i7, performance-wise, with Windows (I run 7 64bit in Parallels) Of course this could be a RAM limitation since the 2011 models maxed out at 4 GB.

However, sadly, I did notice a definite battery time difference. The i7 gets a lot less time on a charge. (At least an hour.) Hopefully the new Haswell's do not suffer from this. Just in case, though, I ordered the new model with an i5. Battery time is key to me.
????? I can't believe the base was 4gb!! WTH? I just picked the "upgraded one" assuming it was 16gb..... how can they not let me pick 16gb???? this is ridiculous.

----------

Quote:
Originally Posted by happyslayer View Post
First, sadly, there is no 16GB RAM option for the 13" Air. If there is, I cannot find it on the Apple Store site.

As to i5 or i7, I have the 2011 11" Air with the i7 and I had the 2011 with the i5 before that (for about a week.) The reason I upgraded was because I wanted/needed the 256GB SSD and the only model in store, at the time, with the 256 was the maxed out i7 model.

Honestly, I did not notice a real difference between the i5 and the i7, performance-wise, with Windows (I run 7 64bit in Parallels) Of course this could be a RAM limitation since the 2011 models maxed out at 4 GB.

However, sadly, I did notice a definite battery time difference. The i7 gets a lot less time on a charge. (At least an hour.) Hopefully the new Haswell's do not suffer from this. Just in case, though, I ordered the new model with an i5. Battery time is key to me.
thank you!
my mistake i didn't know the max is only 8gb. it seems like vmware won't work as i want to give my windows 8 8gb.
ladeer is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Air

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:49 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC