Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > iMac

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 23, 2012, 03:52 PM   #1
Gelite55
macrumors regular
 
Join Date: Dec 2012
What's your Configuration?

What's your 2012 iMac Configuration?
Gelite55 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 23, 2012, 04:04 PM   #2
jetjaguar
macrumors 68000
 
jetjaguar's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: new jersey
in my sig
__________________
Bunch of Apple products
jetjaguar is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 23, 2012, 04:35 PM   #3
Richard Peters
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2010
Location: London, UK
After much deliberation I Went all in. Ordered a 27 with everything a couple days ago. No idea when it'll arrive though
__________________
My photography portfolios | blog | 500px
Richard Peters is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 23, 2012, 06:52 PM   #4
snugja
macrumors regular
 
Join Date: Feb 2006
Real Ultimate

3.4GHz Quad-Core Intel Core i7
8GB 1600MHz DDR3 SDRAM-2X4GB
768GB Flash Storage
NVIDIAGeFrc GTX 680MX 2G GDDR5
MAGIC TRACKPAD
Apple WL Kybd (English)+UG

Excited to open this puppy up tomorrow! Well, might wait till Christmas to make this even better!
snugja is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 23, 2012, 06:56 PM   #5
Sjhonny
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2011
Location: The land of the cucumbers
i7, 680 MX (+ external SSD)
__________________
I'm Random, you're number two
Sjhonny is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 23, 2012, 07:06 PM   #6
memory-minus
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by Sjhonny View Post
i7, 680 MX (+ external SSD)
I would like to run the external SSD setup... how are you doing it? Thunderbolt enclosure, USB 3, etc?
memory-minus is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 23, 2012, 07:43 PM   #7
NVRENUF!
macrumors regular
 
Join Date: Mar 2012
Location: PERTH, Australia
Send a message via Skype™ to NVRENUF!
27"
3.4GHz Quad-Core Intel Core i7
24gb 1600MHz DDR3
120gb SSD
680MX 2G GDDR5
Magic Trackpad and Mouse
Wireless Apple keyboard and sometimes my logitech one.
Apple super Drive
__________________
27" Late 2012 | 120gb SSD | 680mx 2gig | 3.4ghz I7 | 24gig ram |
27" Late 2011, 120 gig SSD, 512mb GPU, I5
2 x Iphone 5, 1 x Iphone 4s, 1 x Ipad 3 , 1 x Ipad 2
NVRENUF! is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 04:15 AM   #8
Sjhonny
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2011
Location: The land of the cucumbers
Quote:
Originally Posted by memory-minus View Post
I would like to run the external SSD setup... how are you doing it? Thunderbolt enclosure, USB 3, etc?
Thunderbolt enclosure (Amazon) + Thunderbolt Cable + Samsung S830 series 256 GB

read = 360, write = 310 (: But I had some issues with installing OS X. When I tried a fresh install, using the recovery partition, I ended up having to wait for over 40 (!) hours to get the download of additional components done. Booting and installing from a pendrive (USB 2.0) didn't work either, although this trick did the job on my MacBook Air. I just ended up cloning the SSD of my MBA to the enclosure (worked like a charm).
__________________
I'm Random, you're number two
Sjhonny is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 04:19 AM   #9
obsoletepower
macrumors regular
 
Join Date: Dec 2006
Location: Toronto, Canada
Quote:
Originally Posted by Sjhonny View Post
Thunderbolt enclosure (Amazon) + Thunderbolt Cable + Samsung S830 series 256 GB

read = 360, write = 310 (: But I had some issues with installing OS X. When I tried a fresh install, using the recovery partition, I ended up having to wait for over 40 (!) hours to get the download of additional components done. Booting and installing from a pendrive (USB 2.0) didn't work either, although this trick did the job on my MacBook Air. I just ended up cloning the SSD of my MBA to the enclosure (worked like a charm).
That enclosure is utter crap when used with an SSD. Because it is bus powered instead of using its own power source it is very unstable. You should have gotten the Seagate desktop adapter which would eliminate the problems you had.
__________________
27" iMac 3.4GHz i7 w/ GTX 680MX 2GB | 15" MacBook Pro | 16GB iPad WiFi + 3G (1st gen) | 16GB iPad WiFi (3rd gen)
obsoletepower is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 04:34 AM   #10
Sjhonny
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2011
Location: The land of the cucumbers
Quote:
Originally Posted by obsoletepower View Post
That enclosure is utter crap when used with an SSD. Because it is bus powered instead of using its own power source it is very unstable. You should have gotten the Seagate desktop adapter which would eliminate the problems you had.
Euhmmmm ... all issues seemed iMac 2012 related ... I don't see how failing to download something has anything to do with a "crappy" ssd enclosure ...

Where did you hear bus powering makes external devices unstable?
__________________
I'm Random, you're number two
Sjhonny is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 05:03 AM   #11
boy-better-know
macrumors 65816
 
boy-better-know's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: England
Got my iMac last wednesday;
27" with 3.4 core i7, 8GB ram, 1TB fusion drive, GTX 680MX 2GB.
Still undecided if I want 32 or 16 GB of ram. Will order from crucial in january.
Does anyone know if I will have any issues if I put two sticks of 8 in with the two sticks of four that come with the iMac? Cheers.
boy-better-know is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 05:19 AM   #12
torana355
macrumors 65816
 
Join Date: Dec 2009
Location: Sydney, Australia
27" 3.4Ghz i7. 8GB Ram, 680MX with 3TB fusion running windows
__________________
2012 27" iMac with 680mx | 2011 13" MBA 128gb | iPhone 4 32gb | Nexus 7 16gb | Nexus 4 on Carbon and Trinity.
torana355 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 07:41 AM   #13
Sjhonny
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2011
Location: The land of the cucumbers
Quote:
Originally Posted by torana355 View Post
27" 3.4Ghz i7. 8GB Ram, 680MX with 3TB fusion running windows
You can't enable Fusion in Windows. It's on OS X thing.
__________________
I'm Random, you're number two
Sjhonny is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 07:42 AM   #14
darkangel7696
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2009
Quote:
Originally Posted by obsoletepower View Post
That enclosure is utter crap when used with an SSD. Because it is bus powered instead of using its own power source it is very unstable. You should have gotten the Seagate desktop adapter which would eliminate the problems you had.
For $50 more at Amazon, you could have purchased the desktop version, which already includes a thunderbolt cable. Plus, it gives you the ability to daisy chain devices.

I am still debating whether to get a 27" iMac /w 3TB fusion drive + one of these desktop adapters pared with a Samsung 840 Pro 256GB or Intel 520 240GB ssd or just get a iMac /w 3TB HD and have an external 1TB little big disk SSD.

I will be spending most of my time in Mac OS X/Linux and Windows for the occasional gaming/blu-ray ripping and encoding. I would be running the little big disk in JBOD instead of raid 0/1. My concern with the little big disk is that it is using last generation ssd drives.
darkangel7696 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 07:56 AM   #15
memory-minus
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by darkangel7696 View Post
For $50 more at Amazon, you could have purchased the desktop version, which already includes a thunderbolt cable.
Thanks for the link, but it doesn't say anything about that adapter including a Thunderbolt cable.
memory-minus is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 08:22 AM   #16
darkangel7696
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2009
Quote:
Originally Posted by memory-minus View Post
Thanks for the link, but it doesn't say anything about that adapter including a Thunderbolt cable.
.

I stand corrected. However, this is the correct model to buy that comes with an an adapter and has 2 thunderbolt ports. Unfortunately, to get the extra thunderbolt cable you'll have to buy the desktop adapter with a goflex 3.5 hdd paired together.

darkangel7696 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 08:36 AM   #17
memory-minus
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by darkangel7696 View Post
.

I stand corrected. However, this is the correct model to buy that comes with an an adapter and has 2 thunderbolt ports. Unfortunately, to get the extra thunderbolt cable you'll have to buy the desktop adapter with a goflex 3.5 hdd paired together.

Well, FWIW, the adapter + 3TB GoFlex drive + Apple FW cable is more than $50 less than the same capacity bundle from Seagate.
memory-minus is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 09:17 AM   #18
MacCruiZe
macrumors member
 
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by torana355 View Post
27" 3.4Ghz i7. 8GB Ram, 680MX with 3TB fusion running windows
same as this for me !! Should arrive some time this week... Planning on doing the 3TB Fusion Terminal Hack (for bootcamp)... - others have confirmed it works. I'll give Windows about 700GB rest for
MacCruiZe is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 09:37 AM   #19
bembol
macrumors 6502a
 
bembol's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: iCloud
I don't have but when I order my 27" it will be the Base.

I didn't really want to upgrade anything. Tight budget, especially now that I decided I'm going to keep my Base Mid-2012 Air. The plan was to sell it once Apple release a new iMac.

3TB or 1TB Fusion Drive?
__________________
SHIFT_
27" iMac Late-2012 Base w/32GB RAM & 3TB Fusion | 16GB iPhone 5S Gold 32GB Black LG G3 64GB Space Grey iPad Air LTE
bembol is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 09:43 AM   #20
MacCruiZe
macrumors member
 
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by bembol View Post
3TB or 1TB Fusion Drive?
I know money doesn't grow on trees - but for $150 more, you get 3x the storage space. So I went with the 3. It seems impossible to fill either one, but you might need it some day !
MacCruiZe is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > iMac

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which configuration between the two? theBigD23 Mac Pro 2 Jan 13, 2014 12:10 PM
What configuration you go for and why? wwe2008 MacBook Pro 4 Oct 22, 2013 05:39 PM
IP Configuration Jmanp17 Mac Basics and Help 3 Dec 28, 2012 06:17 PM
Which configuration for MM Jiskefet Mac mini 4 Nov 17, 2012 01:28 PM
Do you know which configuration you are getting? PDFierro iPad 3 Oct 24, 2012 09:06 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 01:29 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC