Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jun 11, 2013, 08:24 PM   #1
brettO5
macrumors member
 
Join Date: Mar 2012
Remote app only detecting one of my AppleTV's

As the title suggests, the remote app on both my iphone and ipad is only detecting one of my AppleTV's. I'm not quite sure how I can get it to see both???

Cheers, Brett
brettO5 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 11, 2013, 10:33 PM   #2
Darth.Titan
macrumors 68020
 
Darth.Titan's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Did you add a new remote in your AppleTV settings?
Darth.Titan is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 11, 2013, 10:48 PM   #3
brettO5
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by Darth.Titan View Post
Did you add a new remote in your AppleTV settings?
No I didn't. Was I supposed to?

When I added a new ATV to the house, the remote app stopped working on the existing ATV and only started working on the new ATV.

I'll check out adding a new remote in the ATV Settings.

Cheers, Brett
brettO5 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 12, 2013, 10:35 PM   #4
brettO5
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Mar 2012
hmmm... This didn't help unfortunately. I've even totally restored my ATV back to factory.
brettO5 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 13, 2013, 01:32 AM   #5
marzer
macrumors 65816
 
marzer's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Colorado
Quote:
Originally Posted by brettO5 View Post
hmmm... This didn't help unfortunately. I've even totally restored my ATV back to factory.
And you turned on Home Sharing? On the Apple TV, Under Settings > Computers. Need to do it on each Apple TV.
marzer is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 13, 2013, 02:04 AM   #6
brettO5
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by marzer View Post
And you turned on Home Sharing? On the Apple TV, Under Settings > Computers. Need to do it on each Apple TV.
Yes. It's turned on on both ATV's, on itunes and on my iPhone & iPad.
brettO5 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 13, 2013, 02:51 AM   #7
brettO5
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Mar 2012
Have just confirmed that the remote app only seems to work when the ATV is connected via WiFi. As soon as it switches to ethernet connection, Remote App can no longer detect the ATV.
brettO5 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 13, 2013, 04:53 AM   #8
institute
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2012
I used to have issues like this until I set up DHCP reservations on my router for both ATVs on my network. It seemed that Home Sharing would lose track of an ATV with out that.

I have also found the latest iTunes update (11.0.4) has made Home Sharing much more stable.
institute is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 13, 2013, 10:15 AM   #9
FreakinEurekan
macrumors Demi-God
 
FreakinEurekan's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Eureka Springs, Arkansas
Quote:
Originally Posted by brettO5 View Post
Have just confirmed that the remote app only seems to work when the ATV is connected via WiFi. As soon as it switches to ethernet connection, Remote App can no longer detect the ATV.
Weird. Can you still airplay to that ATV from your iPhone when it's connected via Ethernet? Or is it totally invisible from the phone (not just Remote app)?

If it's not visible at all to the iPhone, check your router config - it's possible that you have your wifi and your Ethernet networks on separate subnets (which Bonjour won't handle).
FreakinEurekan is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 14, 2013, 12:18 AM   #10
brettO5
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by FreakinEurekan View Post
Weird. Can you still airplay to that ATV from your iPhone when it's connected via Ethernet? Or is it totally invisible from the phone (not just Remote app)?

If it's not visible at all to the iPhone, check your router config - it's possible that you have your wifi and your Ethernet networks on separate subnets (which Bonjour won't handle).
I haven't tested Airplay. I think they are on different subnets though. WiFi is 255.255.255.0 and ethernet is 255.255.0.0

This gives me something else to try.

Cheers, Brett
brettO5 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:31 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC