Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Pro

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Sep 24, 2013, 10:01 AM   #76
soaringchicken
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by vpro View Post
Congrats !!!
Hey vpro, after trying many different drivers, your method worked! I got speeds up to 100MB/s on my NTFS formatted usb 3 3TB drive (using paragon)

Except, I was one of those people who needed to run the sudo kextload -v /System/Library/Extensions/PXHCD.kext code to get it to show up.

I tried your reboot automation code and unfortunately that did not work. And strangely one time I did it my wireless card suddenly stopped as soon as I typed the code into terminal. After reboot the wireless came back on, but still no USB superspeed until I manually run that kextload script.

Do you have any suggestions for why this is the case? Possible error in the code? Permissions thing? I'm a very novice coder. I would also love to know why it works off the bat for some people and others like me need this boot code.

Thanks!

Last edited by soaringchicken; Sep 24, 2013 at 10:11 AM.
soaringchicken is offline   1 Reply With Quote
Old Sep 24, 2013, 02:14 PM   #77
vpro
macrumors 6502a
 
vpro's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Quote:
Originally Posted by soaringchicken View Post
Hey vpro, after trying many different drivers, your method worked! I got speeds up to 100MB/s on my NTFS formatted usb 3 3TB drive (using paragon)

Except, I was one of those people who needed to run the sudo kextload -v /System/Library/Extensions/PXHCD.kext code to get it to show up.

I tried your reboot automation code and unfortunately that did not work. And strangely one time I did it my wireless card suddenly stopped as soon as I typed the code into terminal. After reboot the wireless came back on, but still no USB superspeed until I manually run that kextload script.

Do you have any suggestions for why this is the case? Possible error in the code? Permissions thing? I'm a very novice coder. I would also love to know why it works off the bat for some people and others like me need this boot code.

Thanks!
Hey! I'm glad it worked out for you with the speed up.

As for your other questions those are good, I wont be able to answer that for you hoping one of the forum experts may jump in. In the mean time that is a good question to type into your search engines?

Best always ! ^_^
__________________
Peace & Care lots!
vpro is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 6, 2013, 09:17 AM   #78
yossarian22
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2013
Hi! Has anyone used the GMYMLE expresscard usb 3.0 with a 2-bay docking station or enclosure? Just wanted to know if it supports port multiplier. Thanks a lot!
yossarian22 is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 8, 2013, 11:16 AM   #79
NJRose
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2011
Location: USA
GMYLE and Lacie USB 3.0 Driver 1.0.8

I just bought a GMYLE Expresscard 34 to USB 3 adapter from Amazon last week. I downloaded Lacie USB 3.0 Driver for Mac OS from "drivers.dowloadatoz.com" then installed the one for OS 10.7 (yes, I haven't upgraded yet) and now using it with a Transcend external HD.

I haven't check the speed yet but, at least, my MBP is recognizing the card/HD. I do have to restart with the card plugged in for the MBP to recognize it.
NJRose is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 23, 2013, 09:21 AM   #80
pukrnukr
macrumors member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Roc
Send a message via AIM to pukrnukr
Has anyone updated to OSX Mavericks? Do tonymacx86 USB 3 drivers still work?
pukrnukr is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 23, 2013, 01:00 PM   #81
MagnusVonMagnum
macrumors 68040
 
MagnusVonMagnum's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Quote:
Originally Posted by pukrnukr View Post
Has anyone updated to OSX Mavericks? Do tonymacx86 USB 3 drivers still work?
I have updated my early 2008 MBP to Mavericks. The USB3 card still functions just fine.

I wish I could say the same for my Late 2012 Mac Mini when waking from sleep (2nd monitor somehow causes the mouse to freeze unless I unplug/plug it again). This does NOT happen on my 2008 machine. Both the USB3 card and the internal port function just fine after waking from sleep (even with the internal and external monitors running at the same time as a two monitor setup).
__________________
Mac Mini Server 2012 (2.3GHz Quad i7, 8GB, 2x1TB RAID 0) ; External 12x Memorex Blu-Ray USB3, External WD 3x3TB,1x2TB HD USB3)
15" Matte MBP 2.4GHz, 4GB/500GB, NVidia 8600M GT; 3 ATV; 2 iPod Touch
MagnusVonMagnum is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2013, 05:19 PM   #82
marcelol
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2012
Quote:
Originally Posted by MagnusVonMagnum View Post
I have updated my early 2008 MBP to Mavericks. The USB3 card still functions just fine.

I wish I could say the same for my Late 2012 Mac Mini when waking from sleep (2nd monitor somehow causes the mouse to freeze unless I unplug/plug it again). This does NOT happen on my 2008 machine. Both the USB3 card and the internal port function just fine after waking from sleep (even with the internal and external monitors running at the same time as a two monitor setup).
Exactly which driver are you using ? The modified LaCie driver? Do you get Kernel Panics at all ? Did you have to reinstall the driver ?

Details man...details !!!
marcelol is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 16, 2014, 02:56 PM   #83
rcappo
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2010
Quote:
Originally Posted by marcelol View Post
Exactly which driver are you using ? The modified LaCie driver? Do you get Kernel Panics at all ? Did you have to reinstall the driver ?

Details man...details !!!
I just upgraded my mid-2010 MacBook Pro 17" to Mavericks (10.9.1), and it gave a few kernel panics during the first reboot, and the card doesn't show up. I will have to try and find an updated driver for it.
rcappo is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 16, 2014, 03:34 PM   #84
MagnusVonMagnum
macrumors 68040
 
MagnusVonMagnum's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Quote:
Originally Posted by marcelol View Post
Exactly which driver are you using ? The modified LaCie driver? Do you get Kernel Panics at all ? Did you have to reinstall the driver ?

Details man...details !!!
Somehow I missed this reply, but the details are on a previous page. I used the Multi-beast hackintosh driver. I have never gotten a kernel panic. I do think my old Logitech camera locked it up or something and doesn't work with it, but everything else I've tried has worked fine (mouse, keyboard, drives, mainly). I did not have to update the driver when I upgraded to Mavericks, but I installed the driver (Lion driver I believe) in Mountain Lion, not Snow Leopard.
__________________
Mac Mini Server 2012 (2.3GHz Quad i7, 8GB, 2x1TB RAID 0) ; External 12x Memorex Blu-Ray USB3, External WD 3x3TB,1x2TB HD USB3)
15" Matte MBP 2.4GHz, 4GB/500GB, NVidia 8600M GT; 3 ATV; 2 iPod Touch
MagnusVonMagnum is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 17, 2014, 03:11 AM   #85
giffut
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2003
Location: Germany
You ...

... don´t need any hacked drivers. Get a fresco based USB3 express card chipset and enjoy native USB3 speeds in OSX 10.9.

This card should work, e.g.: http://www.amazon.com/GMYLEŽ-Express...pr_product_top
giffut is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 17, 2014, 03:13 PM   #86
MagnusVonMagnum
macrumors 68040
 
MagnusVonMagnum's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Quote:
Originally Posted by giffut View Post
... don´t need any hacked drivers. Get a fresco based USB3 express card chipset and enjoy native USB3 speeds in OSX 10.9.

This card should work, e.g.: http://www.amazon.com/GMYLEŽ-Express...pr_product_top
That's exactly the card I'm using. I still needed the drivers from the Multi-beast Hackintosh package; it did not work with Apple's drivers in Mountain Lion here (don't know for certain about Mavericks since I upgraded the same Mac from Mountain Lion that already had the driver installed). And they're not "hacked drivers". They're just drivers that Apple doesn't include.
__________________
Mac Mini Server 2012 (2.3GHz Quad i7, 8GB, 2x1TB RAID 0) ; External 12x Memorex Blu-Ray USB3, External WD 3x3TB,1x2TB HD USB3)
15" Matte MBP 2.4GHz, 4GB/500GB, NVidia 8600M GT; 3 ATV; 2 iPod Touch
MagnusVonMagnum is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 26, 2014, 03:46 PM   #87
MagnusVonMagnum
macrumors 68040
 
MagnusVonMagnum's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
OK, I have found a problem with the GMyle card and Mavericks since upgrading to 10.9.1, at least. The Macbook Pro doesn't want to shutdown. I get a busy indicator on a grey screen and it just keeps on spinning. I had to shut it down with the power button. Removing the card got rid of the shutdown problem so I can only assume it was the reason. I don't recall it having that problem in 10.9.0 since it rebooted just fine to install 10.9.1. It might help if I ejected the card via software instead before shutting down. I'd have to try it.
__________________
Mac Mini Server 2012 (2.3GHz Quad i7, 8GB, 2x1TB RAID 0) ; External 12x Memorex Blu-Ray USB3, External WD 3x3TB,1x2TB HD USB3)
15" Matte MBP 2.4GHz, 4GB/500GB, NVidia 8600M GT; 3 ATV; 2 iPod Touch
MagnusVonMagnum is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 27, 2014, 03:44 AM   #88
Gav Mack
macrumors 65816
 
Gav Mack's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sagittarius A*
Quote:
Originally Posted by MagnusVonMagnum View Post
That's exactly the card I'm using. I still needed the drivers from the Multi-beast Hackintosh package; it did not work with Apple's drivers in Mountain Lion here (don't know for certain about Mavericks since I upgraded the same Mac from Mountain Lion that already had the driver installed). And they're not "hacked drivers". They're just drivers that Apple doesn't include.
My 17" 2010 didn't need the drivers from multibeast for this Gmyle BC628 card, the Fresco drivers loaded in without a hitch just like Fresco chipped PCIe cards do with Mac Pro towers from 10.8.2 upwards. Though going through the expresscard port unlike directly connected to the bus with the MP I would remove the card as a matter of course when doing OSX point updates such as when 10.9.2 is out.
__________________
Mac Pro 3,1 8x3.2 32gb GTX 680, 17" MBP 2011 i7, iMac 2006
iPhone 4s x2, iPhone 4, iPad 4, iPad 2 x2, iPod Touch 3G x2, iPod Classic 160Gb.
2TB TC 3G, Air Ext 5G, Air Exp 2G
Gav Mack is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Pro

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:31 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC