Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Apr 18, 2013, 02:59 PM   #1
shtuffle
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2013
What are some shooters I can download off the internet?

I have an iBook G4 running OS X 10.4.11, 1.42 PowerPC G4 and with a memory of 512 MB so anything compatible with that would be great, thanks!
shtuffle is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 18, 2013, 03:05 PM   #2
Huntn
macrumors 604
 
Huntn's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: The Misty Mountains
iBook? hmm. I believe you'll be limited, but can check this link or possibly Quake Live.
__________________
The modern business ethos: "I'm worth it, you're not, and I'm a glutton!"
MBP, 2.2 GHz intel i7, Radeon HD 6750M, Bootcamp: W7.
PC: i5 4670k, 8GB RAM, Asus GTX670 (2GB VRAM), W7.
Huntn is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 18, 2013, 08:53 PM   #3
lJoSquaredl
macrumors member
 
Join Date: Mar 2012
Warsow
lJoSquaredl is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 18, 2013, 10:10 PM   #4
Celtic Warrior
macrumors member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Toronto, ON
Quote:
Originally Posted by shtuffle View Post
I have an iBook G4 running OS X 10.4.11, 1.42 PowerPC G4 and with a memory of 512 MB so anything compatible with that would be great, thanks!
Hal Life 1 and 1 might run on that. Although there's a lots of video game who be launched and converted Mac past overall years. I don't think you'll find games for your computer but half life probably will run on it.
Celtic Warrior is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 19, 2013, 02:11 AM   #5
The-Pro
macrumors 65816
 
Join Date: Dec 2010
Location: Germany
The first Halo maybe
The-Pro is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 19, 2013, 06:42 PM   #6
Lil Chillbil
macrumors 65816
 
Lil Chillbil's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: California
quake 3, quake live won't run but 4 will run on low settings. you can also maybe run quake 1 and 2 in classic mode


I like quake if you can tell
__________________
Check out my youtube Channel http://www.youtube.com/user/TheKull101
Mac skinned pc Luna netbook
Lil Chillbil is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 20, 2013, 11:42 AM   #7
jamesbarns
macrumors member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Cedar Hills, Utah
 
Ouch. That is a very limited setup, not only for gaming, but just for running any of the applications that make having Apple computers worth it. I can't imagine how hard it would be to try and run some FPS games on that thing. I can't really think of any FPS games that would work, but maybe you can try finding some kind of fun casual game off the internet. I would seriously look into getting a new computer. If you want something cheap that can game, build your own PC for about $1000 and that thing will be able to handle anything you throw at it as long as you get the right parts. Best of luck!
jamesbarns is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 20, 2013, 12:30 PM   #8
Irishman
macrumors 68000
 
Join Date: Nov 2006
Quote:
Originally Posted by Lil Chillbil View Post
quake 3, quake live won't run but 4 will run on low settings. you can also maybe run quake 1 and 2 in classic mode


I like quake if you can tell
Speaking of Quake Live....I've been having a problem with no sound playing while playing the game. The visuals and gameplay is fine, just no sound. Have a late 2012 iMac 2.9GHz. It's worked fine up until this past week.

Anyone else had this problem?
Irishman is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 20, 2013, 01:14 PM   #9
jamesbarns
macrumors member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Cedar Hills, Utah
 
Quote:
Originally Posted by Irishman View Post
Speaking of Quake Live....I've been having a problem with no sound playing while playing the game. The visuals and gameplay is fine, just no sound. Have a late 2012 iMac 2.9GHz. It's worked fine up until this past week.

Anyone else had this problem?
I actually have had this same problem with this game, but it was solved simply by just restarting my system. I'm sure you have already tried that, but that's just what worked for me. Good luck.

--------------------
James
Best Gaming Mouse
jamesbarns is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 20, 2013, 05:53 PM   #10
Lil Chillbil
macrumors 65816
 
Lil Chillbil's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: California
Quote:
Originally Posted by Irishman View Post
Speaking of Quake Live....I've been having a problem with no sound playing while playing the game. The visuals and gameplay is fine, just no sound. Have a late 2012 iMac 2.9GHz. It's worked fine up until this past week.

Anyone else had this problem?
try re-downloading the game plug in
__________________
Check out my youtube Channel http://www.youtube.com/user/TheKull101
Mac skinned pc Luna netbook
Lil Chillbil is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 20, 2013, 06:52 PM   #11
Irishman
macrumors 68000
 
Join Date: Nov 2006
Quote:
Originally Posted by Lil Chillbil View Post
try re-downloading the game plug in
Insight as to how? I don't see a way.
Irishman is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 20, 2013, 06:56 PM   #12
simsaladimbamba
Guest
 
Join Date: Nov 2010
Location: located
I remember playing one of the early Medal of Honor or Call of Duty games with my 1 GHz iBook in LAN sessions. It was not pretty compared to the previous computer, but it was fairly playable.
simsaladimbamba is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 20, 2013, 07:06 PM   #13
Lil Chillbil
macrumors 65816
 
Lil Chillbil's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: California
Quote:
Originally Posted by Irishman View Post
Insight as to how? I don't see a way.
are you using safari,
__________________
Check out my youtube Channel http://www.youtube.com/user/TheKull101
Mac skinned pc Luna netbook
Lil Chillbil is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 20, 2013, 10:21 PM   #14
Irishman
macrumors 68000
 
Join Date: Nov 2006
Quote:
Originally Posted by Lil Chillbil View Post
are you using safari,
yes.
Irishman is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 20, 2013, 10:58 PM   #15
Lil Chillbil
macrumors 65816
 
Lil Chillbil's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: California
Quote:
Originally Posted by Irishman View Post
yes.
then simply go into library/application support/quake live and delete the file


thank geek squad later
__________________
Check out my youtube Channel http://www.youtube.com/user/TheKull101
Mac skinned pc Luna netbook

Last edited by Lil Chillbil; Apr 21, 2013 at 02:34 PM.
Lil Chillbil is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 21, 2013, 11:20 AM   #16
Irishman
macrumors 68000
 
Join Date: Nov 2006
Quote:
Originally Posted by Lil Chillbil View Post
the simply go into library/application support/quake live and delete the file


thank geek squad later
I don't see a library directory in Safari.

Thank Geek Squad later? Why?
Irishman is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 21, 2013, 01:25 PM   #17
simsaladimbamba
Guest
 
Join Date: Nov 2010
Location: located
Quote:
Originally Posted by Irishman View Post
I don't see a library directory in Safari.

Thank Geek Squad later? Why?
There is no library directory in Safari, you have to go to Finder, then go to the GO Menu Bar entry and select the Library option (you might even have to press the OPTION key to see it depending on your Mac OS X version), then there is a Safari folder inside, an Application Support folder and so forth.
simsaladimbamba is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 21, 2013, 03:25 PM   #18
Irishman
macrumors 68000
 
Join Date: Nov 2006
Quote:
Originally Posted by simsaladimbamba View Post
There is no library directory in Safari, you have to go to Finder, then go to the GO Menu Bar entry and select the Library option (you might even have to press the OPTION key to see it depending on your Mac OS X version), then there is a Safari folder inside, an Application Support folder and so forth.
Ah, thanks for the tip. Although my menu layout is different than yours. Running 10.8.2 I think.

Let me sort through this.

Last edited by Irishman; Apr 21, 2013 at 09:17 PM.
Irishman is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 21, 2013, 09:17 PM   #19
SuperGamer
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2013
A free fps game!

You should check out
http://thebigsniper.webstarts.com and the games at http://caspiangames.net

These are pretty good games.


Glad I could help.
SuperGamer is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 21, 2013, 09:17 PM   #20
Irishman
macrumors 68000
 
Join Date: Nov 2006
Done! Thanks, it worked!
Irishman is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 23, 2013, 07:27 PM   #21
marzer
macrumors 65816
 
marzer's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Colorado
Quote:
Originally Posted by shtuffle View Post
I have an iBook G4 running OS X 10.4.11, 1.42 PowerPC G4 and with a memory of 512 MB so anything compatible with that would be great, thanks!
I played Ghost Recon, one of my favorite shooter games, on an iBook G3, should play well on a G4.
marzer is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Top down shooters sk1wbw iPhone and iPod touch Apps 0 Feb 7, 2014 01:01 PM
Tactical Shooters (Rainbow Six etc.) Taustin Powers Console Games 8 Sep 30, 2013 06:48 PM
Slow internet - download in work? Fed OS X 10.8 Mountain Lion 5 Jul 25, 2012 08:50 AM
Will Internet recovery download Mountain Lion? mstgkillr MacBook Pro 1 Jul 24, 2012 06:11 PM
Any Avid Skeet shooters here? stubeeef Community Discussion 9 Jun 26, 2012 07:56 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 06:23 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC