Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > Mac Basics and Help

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 13, 2013, 05:51 PM   #1
phased
macrumors member
 
Join Date: Jun 2009
Minor issues after cloning HDD to SSD..

so, i cloned my HDD to an SSD using superduper. clone went just fine as far as i can tell.

then installed the SSD to my macbook, moving the HDD to the optical bay drive. made the SSD the bootable drive. all good.

i haven't yet erased the HDD in case something does go wrong. what i did do just yesterday is trash the applications / library / system folders from the HDD (they're still sitting in the trash) and i've run into an issue or two.


i doubt i'll be explaining this correctly.. but it seems the OS is still making some reference to the files on the HDD. for example, when i right-click a jpeg and 'open with' photoshop, it will tell me:

You can’t open the application “Adobe Photoshop CS4.app” because it’s in the Trash.

yes, the one from the HDD is in the trash but the one on my SSD is working just fine. why is it trying to reference the HDD still? also get similar messages from other applications saying:

This application has moved from the location in which it was it was originally installed. Some settings need to be repaired.

i've verified the SSD through disk utility without issue. perhaps i'm missed a step here altogether with the clone process. was i supposed to use migration assistant at some point?


perhaps if i erase the HDD altogether these problems will simply go away but i'm not game enough to do that quite yet..

thanks for any help!

Last edited by phased; Feb 13, 2013 at 05:56 PM.
phased is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 13, 2013, 07:04 PM   #2
kpgh554
macrumors regular
 
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by phased View Post
so, i cloned my HDD to an SSD using superduper. clone went just fine as far as i can tell.

then installed the SSD to my macbook, moving the HDD to the optical bay drive. made the SSD the bootable drive. all good.

i haven't yet erased the HDD in case something does go wrong. what i did do just yesterday is trash the applications / library / system folders from the HDD (they're still sitting in the trash) and i've run into an issue or two.


i doubt i'll be explaining this correctly.. but it seems the OS is still making some reference to the files on the HDD. for example, when i right-click a jpeg and 'open with' photoshop, it will tell me:

You canít open the application ďAdobe Photoshop CS4.appĒ because itís in the Trash.

yes, the one from the HDD is in the trash but the one on my SSD is working just fine. why is it trying to reference the HDD still? also get similar messages from other applications saying:

This application has moved from the location in which it was it was originally installed. Some settings need to be repaired.

i've verified the SSD through disk utility without issue. perhaps i'm missed a step here altogether with the clone process. was i supposed to use migration assistant at some point?


perhaps if i erase the HDD altogether these problems will simply go away but i'm not game enough to do that quite yet..

thanks for any help!
Have you tried right click eject the hdd so run on ssd only then try apps.mind you will have to put trashed apps back in hdd first. then if run ok, erase or whatever the hdd
kpgh554 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 13, 2013, 07:16 PM   #3
phased
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by kpgh554 View Post
Have you tried right click eject the hdd so run on ssd only then try apps.mind you will have to put trashed apps back in hdd first. then if run ok, erase or whatever the hdd
^ thanks, yes, i tried that before and it seems to work just fine. but it doesn't answer why the OS is still referencing the HDD, when the SSD is the bootable drive with all the applications included. perhaps it's just confused..
phased is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 13, 2013, 08:20 PM   #4
kpgh554
macrumors regular
 
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by phased View Post
^ thanks, yes, i tried that before and it seems to work just fine. but it doesn't answer why the OS is still referencing the HDD, when the SSD is the bootable drive with all the applications included. perhaps it's just confused..
or maybe finder only looks for original files not cloned ones.
kpgh554 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > Mac Basics and Help

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:37 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC