Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > iOS 7

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Aug 1, 2013, 12:53 PM   #1
cchunk
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2012
iOS 7 battery issue on 4s?

So i know with the latest beta update it fixed a lot of your battery problems. Mine however is the same on my iphone. For some reason My battery will drain pretty fast. But this isn't the big issue. It is that my phone will jump from lets say 70% down to 1%(I literally see it just drop magically) and then dies.

Once it dies i cant turn it on until i plug in a charger which it then turns on back to the 70%. I went back to 6.1.3 last night and then back to beta 4 this morning. Im still having the same issue though. I am gonna just stick to 6. I check the usuge time and it usually says 1 hour only lol. i just want to know if anyone else has had this issue.

Sorry for the long post but thanks to those who took the time to read haha
cchunk is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 1, 2013, 12:56 PM   #2
bbfc
macrumors 68000
 
Join Date: Oct 2011
Location: Gosforth, England
Quote:
Originally Posted by cchunk View Post
So i know with the latest beta update it fixed a lot of your battery problems. Mine however is the same on my iphone. For some reason My battery will drain pretty fast. But this isn't the big issue. It is that my phone will jump from lets say 70% down to 1%(I literally see it just drop magically) and then dies.

Once it dies i cant turn it on until i plug in a charger which it then turns on back to the 70%. I went back to 6.1.3 last night and then back to beta 4 this morning. Im still having the same issue though. I am gonna just stick to 6. I check the usuge time and it usually says 1 hour only lol. i just want to know if anyone else has had this issue.

Sorry for the long post but thanks to those who took the time to read haha
I find it hard to believe that it will just drain right in front of yours eyes, from 70% to 1%!

Have you tried resetting all settings? Restore as new?
__________________
MacBook Pro (Early 2011), 2.3 GHz Intel Core i5, 4GB RAM, OS X Mavericks. BT Infinity | iPhone 4S 16GB White, iOS 7.1 Three UK | iPad mini 16GB White/Silver, iOS 7.1
bbfc is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 1, 2013, 01:02 PM   #3
cchunk
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by bbfc View Post
I find it hard to believe that it will just drain right in front of yours eyes, from 70% to 1%!

Have you tried resetting all settings? Restore as new?
Im 100% serious when i say that i literally watch it just jump from whatever its at to 1. Ive restored but havent done the reset settings. i couldnt imagine that it would fix it... but i could try
cchunk is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 1, 2013, 01:04 PM   #4
DavidBlack
macrumors Demi-God
 
Join Date: Jan 2013
Location: Somewhere In Apple's HQ ;)
Quote:
Originally Posted by cchunk View Post
Im 100% serious when i say that i literally watch it just jump from whatever its at to 1. Ive restored but havent done the reset settings. i couldnt imagine that it would fix it... but i could try
Then you have a major battery bug my friend. Have you report your findings to the apple bug reporter?
__________________
21.5"iMac late 2012, 2.7 GHz, 8 GB RAM, 1TB HD; 11.6" Macbook Air Mid 2011, 1.6 GHz, 2 GB RAM; iPhone 5 White 32GB; iPod Touch 5th gen, White, 32GB
DavidBlack is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 1, 2013, 01:05 PM   #5
Armen
macrumors 68000
 
Join Date: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by cchunk View Post
So i know with the latest beta update it fixed a lot of your battery problems. Mine however is the same on my iphone. For some reason My battery will drain pretty fast. But this isn't the big issue. It is that my phone will jump from lets say 70% down to 1%(I literally see it just drop magically) and then dies.

Once it dies i cant turn it on until i plug in a charger which it then turns on back to the 70%. I went back to 6.1.3 last night and then back to beta 4 this morning. Im still having the same issue though. I am gonna just stick to 6. I check the usuge time and it usually says 1 hour only lol. i just want to know if anyone else has had this issue.

Sorry for the long post but thanks to those who took the time to read haha
Shift-Restore, set the phone up as NEW. Problem solved
__________________
iPhone 5 32GB Black (A1429); Mid 2013 Macbook Pro 8GB, 500GB; iPad Mini, 1st Gen Apple TV
Armen is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 1, 2013, 01:10 PM   #6
cchunk
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by Armen View Post
Shift-Restore, set the phone up as NEW. Problem solved
If i set up as new would it let be restore from an old back up after? I have so much stuff i dont wanna have to manually download all 129 apps lol
cchunk is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 1, 2013, 01:15 PM   #7
DavidBlack
macrumors Demi-God
 
Join Date: Jan 2013
Location: Somewhere In Apple's HQ ;)
Quote:
Originally Posted by cchunk View Post
If i set up as new would it let be restore from an old back up after? I have so much stuff i dont wanna have to manually download all 129 apps lol
Don't you have the copy of all the app's on your computer? if not then follow these steps:
  1. Open iTunes
  2. Select File in the Menu bar
  3. Then select devices
  4. Transfer Purchases from "your device name"

I think you problem is when you restored from backup it's usually the culprit in battery drain.
__________________
21.5"iMac late 2012, 2.7 GHz, 8 GB RAM, 1TB HD; 11.6" Macbook Air Mid 2011, 1.6 GHz, 2 GB RAM; iPhone 5 White 32GB; iPod Touch 5th gen, White, 32GB
DavidBlack is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 1, 2013, 04:08 PM   #8
Armen
macrumors 68000
 
Join Date: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by cchunk View Post
If i set up as new would it let be restore from an old back up after? I have so much stuff i dont wanna have to manually download all 129 apps lol
Just sync your apps with iTunes. That's what I do.
__________________
iPhone 5 32GB Black (A1429); Mid 2013 Macbook Pro 8GB, 500GB; iPad Mini, 1st Gen Apple TV
Armen is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 1, 2013, 04:11 PM   #9
ajay96
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2013
I'm running beta 4 on a 4s and I don't see any major issues. I setup as a new phone. Not sure if non devs can do the same though.
ajay96 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > iOS 7

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:48 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC