Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > iMac

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 11, 2012, 12:44 PM   #1
ThatGreekMacGuy
macrumors member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Sparta, Greece
iMac slow graphics?

Hey guys I installed Windows 8 64bit via Bootcamp. You can see my specs in my signature. For some reason when i run a game (assassins creed or need for speed) the frame rate is REALLT LOW. I get 6-10 fps. My sisters vaio is much worse but runs the game fine. all the drivers are updated. anyone ever had the same problem? what should i do?
__________________
 27" iMac: Quad-Core i7 @2.93GHz, 8GB DDR3 @1333MHz, 5750 with 1GB VRAM & 1TB HDD (Mid 2010 model)
 iPhone 4 32GB (Black)
 iPod Touch 2G 16GB
ThatGreekMacGuy is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 11, 2012, 12:46 PM   #2
MacsRgr8
macrumors 604
 
MacsRgr8's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: The Netherlands
Tried installing the "real" ATi/AMD drivers (from their site) for the grfx card?
__________________
Steve Jobs. 1955 - 2011. My Hero.
MacsRgr8 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 11, 2012, 01:01 PM   #3
ThatGreekMacGuy
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Sparta, Greece
Quote:
Originally Posted by MacsRgr8 View Post
Tried installing the "real" ATi/AMD drivers (from their site) for the grfx card?
Yes I installed the latest ones from amd/ati. any ideas?
__________________
 27" iMac: Quad-Core i7 @2.93GHz, 8GB DDR3 @1333MHz, 5750 with 1GB VRAM & 1TB HDD (Mid 2010 model)
 iPhone 4 32GB (Black)
 iPod Touch 2G 16GB
ThatGreekMacGuy is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 11, 2012, 02:59 PM   #4
ThatGreekMacGuy
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Sparta, Greece
Anyone help?
ThatGreekMacGuy is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 12, 2012, 11:58 AM   #5
ThatGreekMacGuy
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Sparta, Greece
is it a problem with windows 8? do you think that windows 8 drivers might cause it? should i install win 7 x64? does anyone else has a partition of win 8?
__________________
 27" iMac: Quad-Core i7 @2.93GHz, 8GB DDR3 @1333MHz, 5750 with 1GB VRAM & 1TB HDD (Mid 2010 model)
 iPhone 4 32GB (Black)
 iPod Touch 2G 16GB
ThatGreekMacGuy is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 12, 2012, 12:05 PM   #6
Fried Chicken
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2011
Don't install the graphics from the ATI website, instead use windows updater.
Fried Chicken is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 12, 2012, 03:24 PM   #7
ThatGreekMacGuy
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Sparta, Greece
Quote:
Originally Posted by Fried Chicken View Post
Don't install the graphics from the ATI website, instead use windows updater.
Could this be the problem?
__________________
 27" iMac: Quad-Core i7 @2.93GHz, 8GB DDR3 @1333MHz, 5750 with 1GB VRAM & 1TB HDD (Mid 2010 model)
 iPhone 4 32GB (Black)
 iPod Touch 2G 16GB
ThatGreekMacGuy is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 13, 2012, 09:01 PM   #8
Fried Chicken
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2011
Quote:
Originally Posted by ThatGreekMacGuy View Post
Could this be the problem?
I spent like 2h trying to get the drivers to work on my imac,
and it was a pain in the ass involving a bunch of amd bloatware. Finally I did windows update and voila, graphics drivers installed and worked no problem.. Was very impressed with MS at that point, very well done.
Fried Chicken is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 14, 2012, 05:57 PM   #9
ThatGreekMacGuy
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Sparta, Greece
Quote:
Originally Posted by Fried Chicken View Post
I spent like 2h trying to get the drivers to work on my imac,
and it was a pain in the ass involving a bunch of amd bloatware. Finally I did windows update and voila, graphics drivers installed and worked no problem.. Was very impressed with MS at that point, very well done.
Everything works like a charm now mate! Thanks!
ThatGreekMacGuy is offline   1 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > iMac

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:26 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC