Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Air

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Mar 15, 2013, 07:47 PM   #1
xlr8or
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
MacBook Air RAM memory upgradable?

Potential Apple customer here. Is the RAM Upgradeable on MacBook Air & MacBook Pro notebooks?

Thanks in advance!
xlr8or is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 15, 2013, 07:49 PM   #2
Intell
macrumors G5
 
Intell's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Inside
It is only upgradable on the non-retina Macbook Pros.
__________________
Last edited by Intell; Yesterday at 10:24 AM.
Intell is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 15, 2013, 11:02 PM   #3
thadoggfather
macrumors 68030
 
thadoggfather's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Soldered to the logic board, for your convenience
thadoggfather is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2013, 12:32 AM   #4
dbroncos78087
macrumors regular
 
Join Date: Feb 2013
Location: Northern Virginia
Air: purchase what you plan to use.

Pro: should still be upgradable. But the retina is not.
__________________
13" MacBook Air Mid-2012: 1.8 GHz i5, 4 GB RAM, 128 GB SSD
Mac Mini Late-2012: 2.3 GHz i7, 16 GB RAM, 1 TB HD
iPhone 5, black: 32 GB
iPad Mini Retina, white: 16 GB
dbroncos78087 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2013, 12:41 PM   #5
stchman
macrumors 6502a
 
Join Date: Jul 2012
Location: St. Louis, MO
Send a message via AIM to stchman Send a message via Yahoo to stchman Send a message via Skype™ to stchman
My advice, max out the ram when you order it if you get a MBA or rMBP.

The regular MBPs just get the base 4GB as you can slap in cheap RAM from Newegg for a fraction of the cost of what Apple charges you.
stchman is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2013, 03:27 PM   #6
xlr8or
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
Thanks for the replies . now for the decisions to make!

73's!
xlr8or is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2013, 03:39 PM   #7
dbroncos78087
macrumors regular
 
Join Date: Feb 2013
Location: Northern Virginia
I wish the Air would come with 16gb. I use a VM for Win7 because I use Access and Project for work at times and while 8gb has served me well I watch the Activity Monitor and it gets up to 7gb at times since the VM uses 4gb regardless of whether it needs it or not.
dbroncos78087 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Air

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:04 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC