Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > iMac

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Apr 4, 2013, 09:47 AM   #1
HarryWhitehurst
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2013
Target Display Mode via Ethernet?

I have a baseline, Mid-2010, 21.5" iMac, and have been using it primarily for Final Cut and Logic, whilst gaming on a Bootcamp partition. However, I have recently decided to build my own gaming PC. For this build, I would like to use my iMac as a display.

I know this is impossible using the Mini Dusplay Port, however, I was wondering whether it would be possible to use Target Display Mode with a signal from the Ethernet port, carried by a CAT6 cable. HDMI-Ethernet adapters exist, so I was wondering if this is actually possible?

I know it's extremely unlikely, as I could not find anything concerning this scheme after hours of scouring the Internet, but I decided I would ask here before giving up hope and buying a second display.

Thanks!
HarryWhitehurst is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 4, 2013, 03:28 PM   #2
AppleNewton
macrumors 65816
 
AppleNewton's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: 1 Finite Place
As you expect it wont be possible.
The 21-inch 2009 and 2010 models do not support Target Display Mode. and TDM is only supported on (2009 & 2010) 27-inch using MiniDisplayPort and no other method is available.

you may try to use a VNC type connection, however latency and non-native resolution will be the drawbacks and wont provide the best experience.
__________________
MacMini Home Theater 2012 | 2TB | 8GB
MacBookPro Retina 2013 | 500GB | 8GB
iMac 27" 2012 | 768GB | 32GB
iPhone | iPad | AppleTV | OS X Server
AppleNewton is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 4, 2013, 03:32 PM   #3
HarryWhitehurst
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2013
Thanks for the reply! I still don't understand why Apple couldn't have just used the same two-way port available in the 27" iMac in the smaller model, but oh well. Just wish I'd held on for a bit when I originally bought so I had the Thunderbolt port!
HarryWhitehurst is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > iMac

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:34 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC