iMovie imports - grey thumbnails, can't select - MacRumors Forums
Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 20, 2012, 10:12 PM   #1
mike.bb
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
iMovie imports - grey thumbnails, can't select

I'm running the latest iMovie purchased via the App Store. I've imported videos in the past from my gopro but I'm having a problem with an event. I have several vids to import as an event but two problems. The thumbnails take 3 hours to generate but then they're all grey anyway. Also about 50% of the videos I can make selections from. If I drag the into my project I get audio only. It i try to preview them in the event library it skips back to the first clip in the event.

I've deleted my thumbnails and restarted twice. It rebuilds thumbnails but no change.

Any ideas what the fix may be?
mike.bb is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 22, 2012, 01:15 PM   #2
mike.bb
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
I did some testing. It seems to be happening with my 720p videos from my GoPro.

I also converted the videos to M4V but really no change. The thumbnails are better but still not working. I still get audio only from the clips if I select them.
mike.bb is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 22, 2012, 02:49 PM   #3
Dave Braine
macrumors 68020
 
Join Date: Mar 2008
Location: Warrington, UK
This maybe your problem:
http://www.anymediaeditor.com/articl...-to-imovie.php

Before paying for anything try MPEGSTreamclip. Open your video file and then Export to Quicktime and use the Apple Intermediate Codec(AIC) option. This is what iMovie is designed for so hopefully it should work.
http://www.squared5.com/svideo/mpeg-streamclip-mac.html
__________________
PPC Mini, 10.4.11, Intel Mini, 10.6.8, White MacBook 10.9.2
iPhone 3GS, using o2 PAYG
Dave Braine is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 22, 2012, 06:07 PM   #4
mike.bb
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
I was able to get them to import by just moving the imported videos to their own imovie events with only a max of 6 videos in each event. Odd that simply moving the videos fixes the thumbnails and playback issues.
mike.bb is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 22, 2012, 09:20 PM   #5
Bkxmnr
macrumors regular
 
Join Date: Feb 2009
Try changing the extension from m4v to mp4. It has worked for me in the past. YMMV though.
__________________
Early 2009 Mac Mini, 2.26 GHz C2D, 8GB RAM. 240GB OWC SSD.
Mid 2010 iMac, 3.06 GHz Core i3, 8GB RAM. 240GB OWC SSD.
Bkxmnr is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 22, 2012, 10:53 PM   #6
mike.bb
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by Bkxmnr View Post
Try changing the extension from m4v to mp4. It has worked for me in the past. YMMV though.
My issue was MP4s from my gopro not importing. I repackaged as M4V with no change in results.
mike.bb is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Iphoto Imports fullfloridiancj Mac Applications and Mac App Store 1 Sep 25, 2013 07:24 AM
Is the space grey iPhone 5S, black or is it darker grey? Imola Ghost iPhone 9 Sep 14, 2013 09:13 PM
iMovie 9.0.8 crashes when generating thumbnails devonxo Mac Applications and Mac App Store 1 Dec 9, 2012 07:21 PM
iMovie no longer imports AVCHD on Mountain Lion? Claims non-Intel computer! Anonymous Freak Digital Video 0 Nov 21, 2012 08:14 PM
Can't Select Disk to Select in Lion Restore macrominnie Mac OS X 10.7 Lion 0 Jul 15, 2012 03:11 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 03:38 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC