Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 25, 2011, 02:11 PM   #26
chucknorris123
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2011
I have a german keyboard and no idea how to type this weird symbol in where u get that window to put in the cheats
can someone please help !! im really desperate
chucknorris123 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 26, 2011, 03:14 AM   #27
edddeduck
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2004
Quote:
Originally Posted by chucknorris123 View Post
I have a german keyboard and no idea how to type this weird symbol in where u get that window to put in the cheats
can someone please help !! im really desperate
Try the key to the left of your 1 button (near the top left) while holding the shift key or try option + n. I don't have a german keyboard right now (I can get one) but those might work. I know you can use the shell in German just it has been a long time since I had to do it!

Cheers,

Edwin
edddeduck is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 5, 2011, 07:32 PM   #28
BobbyCat
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2002
Location: Beyond
Quote:
Originally Posted by edddeduck View Post
add_money - Adds upto 40000 gold (Mac & PC)
showmethemoney - Special Mac only cheat gives you a few billion gold
Whaw! Now THAT would be handy. I used to exterminate populations just to get some fresh cash
I'll try these cheats next time, although I don't play Rome Total War so often, 'cos it's kinda slow on my MacBook 2008 (Inter Core 2 duo 2.4 with GMA grafics).
But I'm saving for a new iMac, and then, watch out guys, I'm coming to get you in all these Total Wars, Win or Mac
__________________
BobbyCat is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 9, 2013, 09:37 AM   #29
west.spartan
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2013
add_trait/ancillary

Hey,so I can use all other cheats just fine.But when I try to add a trait or ancillary to a character,it acts as if it did work,it even displays the message for the ancillary,however the stats remain the same.Any idea why this is happening?
west.spartan is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 11, 2013, 03:16 AM   #30
edddeduck
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2004
Quote:
Originally Posted by west.spartan View Post
Hey,so I can use all other cheats just fine.But when I try to add a trait or ancillary to a character,it acts as if it did work,it even displays the message for the ancillary,however the stats remain the same.Any idea why this is happening?
Some cheat codes on the internet are not in the retail game, when the PC game was released someone found a list of debug cheats but not all of them work in the game.

Pretty sure the ones you are trying to use don't work.

Edwin
edddeduck is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 1, 2013, 03:59 PM   #31
CG89
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2013
Corrupt file?

Hey guys,

Been playing RTW for the last week. Come pretty far in my save and when trying to load the game today, RTW crashes straight back to the desktop. I've tried deleting the app and reinstalling it, backing-up the save files and copying them back in with the newly installed app... Nothing seems to be working.

Any tips? I remember this happened back when I played RTW on PC quite a few years back already.

All comments appreciated, thanks!!
CG89 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 1, 2013, 08:46 PM   #32
Dirtyharry50
macrumors 65816
 
Join Date: May 2012
Quote:
Originally Posted by CG89 View Post
Hey guys,

Been playing RTW for the last week. Come pretty far in my save and when trying to load the game today, RTW crashes straight back to the desktop. I've tried deleting the app and reinstalling it, backing-up the save files and copying them back in with the newly installed app... Nothing seems to be working.

Any tips? I remember this happened back when I played RTW on PC quite a few years back already.

All comments appreciated, thanks!!
Have you contacted Feral Support about this?
Dirtyharry50 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 3, 2013, 07:14 AM   #33
CG89
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2013
Quote:
Originally Posted by Dirtyharry50 View Post
Have you contacted Feral Support about this?
Yeah I have, still haven't heard back from them at this stage. Probably the only guys who can fix this bug I assume?
CG89 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 3, 2013, 11:09 AM   #34
Dirtyharry50
macrumors 65816
 
Join Date: May 2012
Quote:
Originally Posted by CG89 View Post
Yeah I have, still haven't heard back from them at this stage. Probably the only guys who can fix this bug I assume?
Well, I'd guess you're best chances are with them, particularly where it is possible to send them a detailed report from the game that will show them what is happening when it crashes, detailed info on your particular system configuration, etc.

I think you will hear from them soon. This being a weekend will delay things but I've had very good experience in a couple of contacts with them and getting a reply within roughly 24 or so hours.

So, I hope they are able to get you fixed up so you can go back to having fun soon. Sorry, I don't have any other suggestions beyond that obvious one to contact them.
Dirtyharry50 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2013, 05:36 AM   #35
CG89
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2013
Quote:
Originally Posted by Dirtyharry50 View Post
Well, I'd guess you're best chances are with them, particularly where it is possible to send them a detailed report from the game that will show them what is happening when it crashes, detailed info on your particular system configuration, etc.

I think you will hear from them soon. This being a weekend will delay things but I've had very good experience in a couple of contacts with them and getting a reply within roughly 24 or so hours.

So, I hope they are able to get you fixed up so you can go back to having fun soon. Sorry, I don't have any other suggestions beyond that obvious one to contact them.
Thanks for the tips, I contacted them again this time with the full report. I'll post their feedback once I've heard back from them, which hopefully will be soon.

Really appreciated the help! Thanks again.
CG89 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2013, 11:53 PM   #36
petsounds
macrumors 65816
 
Join Date: Jun 2007
Total War Rome II is looking really nice...I sure hope Feral ends up porting this to Mac...hint hint..
petsounds is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 5, 2013, 04:18 AM   #37
edddeduck
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2004
Quote:
Originally Posted by CG89 View Post
Hey guys,

Been playing RTW for the last week. Come pretty far in my save and when trying to load the game today, RTW crashes straight back to the desktop. I've tried deleting the app and reinstalling it, backing-up the save files and copying them back in with the newly installed app... Nothing seems to be working.

Any tips? I remember this happened back when I played RTW on PC quite a few years back already.

All comments appreciated, thanks!!
Is it the game crashing or a specific save game? Rome is famous for having "end turn" corruption issues with save games. We fixed quite a lot for the Mac version but they do still happen from time to time.

Our support team should get back to you shortly. Mondays are usually busier due to the fact we don't have a full team on weekends but we should be able to investigate here.

Edwin
edddeduck is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 30, 2013, 12:59 PM   #38
BillyBtheman
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2013
Hello, another newbie to this site.

I've been playing this game for many years now but have only had it on my mac for a few months. I bought it from the App Store and the game works perfectly and the console cheats are fine. What I'm asking is how do I find my Total War files in my Finder. I've looked and searched but all I can find is the application. Basically I can't reveal my hidden files.
BillyBtheman is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 31, 2013, 05:33 AM   #39
edddeduck
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2004
Quote:
Originally Posted by BillyBtheman View Post
Hello, another newbie to this site.

I've been playing this game for many years now but have only had it on my mac for a few months. I bought it from the App Store and the game works perfectly and the console cheats are fine. What I'm asking is how do I find my Total War files in my Finder. I've looked and searched but all I can find is the application. Basically I can't reveal my hidden files.
Right Click and view package contents the game data is in Resources same layout (exactly) as the PC.

Edwin
edddeduck is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 11, 2013, 07:44 AM   #40
BillyBtheman
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by edddeduck View Post
Right Click and view package contents the game data is in Resources same layout (exactly) as the PC.

Edwin
Thanks but I can't find 'Resources' :-/
BillyBtheman is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 13, 2013, 04:09 AM   #41
edddeduck
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2004
Seems the forum crash broke a few things. Below is a post by Patrick Cocoa (which got deleted) which some details how to get into the Application bundle.

Once inside just open Contents/Resources/ and look for the data folder.

OS X has a different type of "finder-thing", one that you may not be familar with from Windows or cursory use of OS X. You're probably familiar with these "things you can see in Finder":

1. A File. This can be data or an application. When you double-click on a data file, it opens the application that created it, then opens the data file. When you double-click on an application file, it opens that application.



2. A Folder. This contains other folders (meta! mind-blowing!) or files (see #1, above). When you double-click on a folder, it opens to show you what (if anything) is in it.



3. An Application Bundle. This is a folder that acts like an application. Hipster Mode ON: This is so new, you probably haven't heard of it. Hipster Mode OFF. If you double-click on an Application Bundle, it will open just like an application.



But it's not! It's not an application! Don't believe the lies you learned in school! Free yourself! The Application Bundle is really a (special) folder that has an application and some data files and folders in it. Finder has been told when an Application Bundle is double-clicked, open the application. But when the Application Bundle is right-clicked and "Show Bundle Contents" is selected, Finder will show you the contents of the (special) folder.



This Application Bundle is Apple's way of making it more difficult for us normals to shoot ourselves in the foot - Apple was worried about leaving the files that an application uses scattered about and (horrors!) visible to the hoi polli. Us bad users might see a file and trash it, but some application somewhere might need that file. That would be bad. So -presto- let's hide the files needed by a given application in this Application Bundle.
edddeduck is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 16, 2013, 07:16 PM   #42
Everybody13
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by edddeduck View Post
Definitely sounds like a permissions problem to do with different users. Best thing to do when you have a problem with a game is contact the support team they are there to help.

I know the quickest solution, try a manual upgrade using this page. - http://support.feralinteractive.com/rometw_bi/EN.html

Just download the patch and replace the old applications with the new ones. Any problems just contact support.

Edwin
Im having this same problem. I clicked on the link and found it to lead me no where. Any help would be appreciated.
Everybody13 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 17, 2013, 08:24 AM   #43
edddeduck
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2004
Quote:
Originally Posted by Everybody13 View Post
Im having this same problem. I clicked on the link and found it to lead me no where. Any help would be appreciated.
What same problem, permissions?
Have you emailed support (best option)?
That link is from 2 years ago so is not valid as we have have a number of updates since then. Have you tried to reinstall?

Edwin
edddeduck is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 17, 2013, 10:31 AM   #44
Everybody13
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2013
My problem is when I tried to update my RTW (Finally) it gave me the message, Rome Total War does not have permission to write to this the applications directory! Are you running off a disk image? If not, ask your system administrator for help. I tried reinstalling with no luck. Any quick fixes or is support my best bet?
Everybody13 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 18, 2013, 03:05 AM   #45
edddeduck
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2004
Quote:
Originally Posted by Everybody13 View Post
My problem is when I tried to update my RTW (Finally) it gave me the message, Rome Total War does not have permission to write to this the applications directory! Are you running off a disk image? If not, ask your system administrator for help. I tried reinstalling with no luck. Any quick fixes or is support my best bet?
The game checks for updates on starting the game (unless the user disabled the option). The permissions issue is rare and down to a users Mac setup I have seen it effect many things from Rome to Safari. Usually it happens to users who have updated their main OS without a reinstall as this can sometimes cause permissions issues.

Just give support an email as it is not something that has a guaranteed solution as the error points to a permissions/administration issue.

Edwin
edddeduck is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 18, 2013, 04:05 PM   #46
ManhattanBeach
macrumors member
 
Join Date: Oct 2013
How long until Total War 2 is released for mac? I must have it...
__________________
MacBook Pro
www.odoyousa.com
- ╚A -
ManhattanBeach is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows: Total War: Rome II negativzero Mac and PC Games 24 Dec 16, 2013 08:23 AM
OS X: Rome Total War New Version 1.3! Dirtyharry50 Mac and PC Games 5 May 20, 2013 03:12 AM
OS X: Rome Total War Multiplayer Mod Mac needshelpquick Mac and PC Games 9 Apr 30, 2013 04:49 AM
Total War vs Rome Total War vs Civilization macuser1232 Mac and PC Games 11 Oct 8, 2012 03:30 AM
Question[s] about rome total war 16kadams Mac and PC Games 4 Aug 18, 2012 10:06 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 05:31 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC