Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 9, 2012, 02:09 PM   #1
annestenvad
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
MacBook pro keeps starting up with blinking question mark even though I got a new hd!

Okay, so last night while on facebook my MacBook Pro froze and told me to **** down by pressing and holding down the on/off- button. So I did. When I started it up again it only showed the blinking question mark mentioned. By doing some research and trying a lot of not-working tips, I figured it must be the hard drive or the cable. So today I went to an authorized mac repair store and he confirmed my suspicion. The hard drive was bad. So he replaced it with a new one, partiated it and it should be good to go for a new installation from my mac os x install dvd with snow leopard. I tried installing, but after two minutes it kept saying "unknown failure". I tried many times. I went back to the repair store and he tried replacing the new hard drive with a second one. Maybe it was a failure on the hard drive from the fabrication. My mac could recognize the drive, but just wouldn't complete the install. Well, he put in the second one and started installing from usb. Still snow leopard. The installation went fine and I got to the part with questions about network and registration. When I got to my full name and my folders name, it froze when pressing next. For a long time. So instead I tried pressing the back button. Suddenly it froze again and I wasn't able to move neither back or forward. So I - after a loong time of waiting again - pressed the off button and shut down the computer. When starting up it kept circling with the " wheel" under the Apple for a really long time. I loaded my install dvd and went disk utilities. The hard drive was there, but when running control /verify it went like all red. And when trying to repair it couldn't because of a failed. Not much information. SoI tried making a new partion but when doing that the old one disappeared and it wasn't able to make a new one. Now when I start up my Mac the questions mark is blinking again! And I'm back to step 1. What happened here?? Is my mac simply ruining every hard drive attached? :S I would really appreciate some help and opinions. The repairman is sure that it's not the cable connecting the hard drive :/Thank you in advance, hope to get some fast help! -Anne
annestenvad is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 9, 2012, 02:16 PM   #2
jsw
Moderator emeritus
 
jsw's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Andover, MA
No matter how sure your repairman is, I'd replace the cable, because it's one possible source of failure.

If it's not that, it's possibly a logic board issue, which is expensive.

It's extraordinarily unlikely, although theoretically possible, that you just tried a bunch of bad drives.
__________________
You'll be the one moaning for me to give you some. - THC(taken out of context)
jsw is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 9, 2012, 02:28 PM   #3
annestenvad
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
Thank you for replying! The weird thing about it being the capable is, that I can see the hard drive just not partion it and therefore not install on it. Something is really off about all this. I'm starting to suspect that there was actually nothing wrong with my own very first hard drive, that I paid a lot to get replaced. Well, I'll be back at the repair store again tomorrow!
annestenvad is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blinking Question Mark Folder in Macbook Air CAPkuang MacBook Air 15 Nov 13, 2013 04:35 AM
Macbook air, whitescreen with blinking question mark and folder aztec123 MacBook Air 14 Nov 6, 2013 06:36 AM
Question Mark Folder Blinking negrohero9 MacBook Pro 2 Oct 10, 2012 08:11 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 10:41 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC