Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPad

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 26, 2012, 01:17 PM   #1
MrMister111
macrumors 6502a
 
Join Date: Jan 2009
Why doesn't Safari have a unified address & search?

I have an iMac and its great to just have one address and google search bar at the top, instead of separate.

Why doesn't the iPad's and iPhones have this? Why have a separate box for each? isn't it supposed to be seamless across all devices?

Just an annoyance of mine, sorry...
MrMister111 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 26, 2012, 01:27 PM   #2
AutoUnion39
In Time-Out
 
Join Date: Jun 2010
I've been wondering this for a while now. Even Chrome for iOS has this...
AutoUnion39 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 26, 2012, 01:41 PM   #3
Clix Pix
macrumors Demi-Goddess
 
Clix Pix's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: 8 miles from the Apple Store at Tysons (Northern Virginia)
I was so eager for iOS 6, thinking that we'd have the Unibar there, and boy, was I surprised to find that, nope, still the separate address bar and Google search bar. Can't tell you how many times I've typed a search string into the address bar in Safari on the iPad and then realized, oops.....

Maybe in iOS 7?
__________________
"...there were moments when I lit up the love pattern in my neurons in association with our products...literally, there is love, and I think that is true of many of our customers." -- Craig Federighi
Clix Pix is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 26, 2012, 02:05 PM   #4
MrMister111
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Jan 2009
Quote:
Originally Posted by Clix Pix View Post
I was so eager for iOS 6, thinking that we'd have the Unibar there, and boy, was I surprised to find that, nope, still the separate address bar and Google search bar. Can't tell you how many times I've typed a search string into the address bar in Safari on the iPad and then realized, oops.....

Maybe in iOS 7?
Thats exactly the reason, I'm sick of typing in the address field. I have an iMac, so its just a natural progression to then tap on bar on top on my iPad (maybe getting an iPhone 5 soon, so will be even more annoying!)

I wonder if they've "missed" this, or didn't have time or something, as I presume they want it all to be "As one" in iOS and Mac etc world?

iOS 7 really has to up the bar btw. I have a S3 Android at mo, want an iPhone 5 as its fits better with my Apple world, but its stale...
MrMister111 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 26, 2012, 02:15 PM   #5
biggd
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2008
Location: Calgary
I read because it would add extra buttons to the keyboard, increasing its complexity and size. Adding an extra row of characters
__________________
2007 iMac 24", 240GB SSD, 4GB ---- iPhone 4, 16GB
As a PC tech I promise your Mac will run faster, longer & safer than a PC
http://www.ifixit.com/Manifesto
biggd is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 26, 2012, 02:26 PM   #6
MrMister111
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Jan 2009
Quote:
Originally Posted by biggd View Post
I read because it would add extra buttons to the keyboard, increasing its complexity and size. Adding an extra row of characters
how?
MrMister111 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 26, 2012, 02:26 PM   #7
lilo777
macrumors 603
 
Join Date: Nov 2009
Quote:
Originally Posted by biggd View Post
I read because it would add extra buttons to the keyboard, increasing its complexity and size. Adding an extra row of characters
It would eliminate one entry field (a bar) and add nothing anywhere (including keyboard). Anyone who used Chrome suffers when they have to use some other browser.
lilo777 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 26, 2012, 02:33 PM   #8
biggd
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2008
Location: Calgary
Quote:
Originally Posted by MrMister111 View Post
how?
Because apple uses a different keyboard for "typing" and then another for the "address bar"
Added characters are ":/-_ .com"
I'm sure apple will do a keyboard redesign
__________________
2007 iMac 24", 240GB SSD, 4GB ---- iPhone 4, 16GB
As a PC tech I promise your Mac will run faster, longer & safer than a PC
http://www.ifixit.com/Manifesto
biggd is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 26, 2012, 05:02 PM   #9
MrMister111
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Jan 2009
Quote:
Originally Posted by biggd View Post
Because apple uses a different keyboard for "typing" and then another for the "address bar"
Added characters are ":/-_ .com"
I'm sure apple will do a keyboard redesign
ah ok I see, but they could change around to whatever once you tap in the combined search/address bar. My iMac keyboard doesn't change when I'm in it
MrMister111 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 26, 2012, 05:23 PM   #10
irDigital0l
macrumors 68030
 
Join Date: Dec 2010
iOS 7 hopefully
irDigital0l is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPad

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:32 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC