Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPad

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 4, 2013, 02:43 PM   #1
Eleyva
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2013
iPad Air with iPhone 5 SIM card

I cannot get my ipad air from Att to work with my iphone sim car that has unlimited can some one please advice me if there is something else I need to do thank you.
Eleyva is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 4, 2013, 02:50 PM   #2
Jades
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by Eleyva View Post
I cannot get my ipad air from Att to work with my iphone sim car that has unlimited can some one please advice me if there is something else I need to do thank you.
I found that with those unlimited sims you need to reboot the device after you put the sim in. Sometimes you even need to reset network settings

Additionally you may need to go to http://unlockit.co.nz/ and have it use a regular APN instead of the default broadband APN
Jades is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 4, 2013, 03:12 PM   #3
Eleyva
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2013
Which one there are a lot for Att I installed the Att lte but does not work


I put in the aim card then I reboot the phone and reset network settings it shows 4g for a second and then no service.
Eleyva is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 4, 2013, 03:33 PM   #4
Eleyva
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by Jades View Post
I found that with those unlimited sims you need to reboot the device after you put the sim in. Sometimes you even need to reset network settings

Additionally you may need to go to http://unlockit.co.nz/ and have it use a regular APN instead of the default broadband APN
Wich one u recommend thanks
Eleyva is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 4, 2013, 03:51 PM   #5
Jades
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by Eleyva View Post
Wich one u recommend thanks
Try the plain AT&T. Otherwise try the isp.cingular. Youll need to remove before you add a new one
Settings - general - profiles. Find the profile for the APN you added and remove it
Jades is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 4, 2013, 04:49 PM   #6
Eleyva
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by Jades View Post
Try the plain AT&T. Otherwise try the isp.cingular. Youll need to remove before you add a new one
Settings - general - profiles. Find the profile for the APN you added and remove it

No luck my friend still no service, this sucks don't know if I have a lock ipad or not
Eleyva is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 4, 2013, 05:50 PM   #7
rui no onna
macrumors 65816
 
rui no onna's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by Eleyva View Post
Wich one u recommend thanks
Looks like AT&T may be blocking iPads on phone SIM cards now. Before, if you put in a phone SIM on a non-phone device, you just get a "friendly" message about needing the correct plan. Perhaps now they're just blocking tablets outright.
__________________
iPhone 16GB iPhone 4 32GB iPhone 4S 32GB iPhone 5s 32GB
iPad 4 128GB Verizon iPad 4 128GB AT&T iPad Air 16GB Verizon
rui no onna is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 4, 2013, 06:55 PM   #8
Eleyva
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2013
I got it used the Att hpse or something like that it came up in 4g open safari loaded a page then back to cellular turned lte off then back in and I am in business thank for your help buddy
Eleyva is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 1, 2013, 12:13 PM   #9
navindralr
macrumors member
 
Join Date: Jun 2010
Any luck on this? iPad Air w/ iPhone 5S sim that is provisioned for unlimited data. Can't seem to get it to work...
navindralr is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 1, 2013, 01:39 PM   #10
Eleyva
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2013
Yes

Quote:
Originally Posted by navindralr View Post
Any luck on this? iPad Air w/ iPhone 5S sim that is provisioned for unlimited data. Can't seem to get it to work...


Use this site http://unlockit.co.nz/

Hit the link in the bottom with a down arrow

And install the one that says AT&T (HSPA+)

Toggle between airplane mode on and off and it will work let me know!

It also work if u turn it off
Eleyva is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 1, 2013, 05:43 PM   #11
shenan1982
macrumors 68000
 
Join Date: Nov 2011
Will this method work for a SIM from a T-Mobile phone as well? Anyone have the APN that works?
shenan1982 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 6, 2013, 12:44 AM   #12
Eleyva
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by shenan1982 View Post
Will this method work for a SIM from a T-Mobile phone as well? Anyone have the APN that works?
I think there is go to the same page and try all T-Mobile APN and see if any of them works. Of course you will need to remove the one installed before installing the next one hope this help.
Eleyva is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 6, 2013, 11:10 AM   #13
shenan1982
macrumors 68000
 
Join Date: Nov 2011
Quote:
Originally Posted by Eleyva View Post
I think there is go to the same page and try all T-Mobile APN and see if any of them works. Of course you will need to remove the one installed before installing the next one hope this help.
Can't find any that work, they all direct me to the t-mo welcome page, lol
shenan1982 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 6, 2013, 12:29 PM   #14
JackieInCo
macrumors 65816
 
Join Date: Jul 2013
Location: Colorado
T-Mobile and AT&T block phone sims from being used in iPads/tablets. Don't waste any more time trying.
JackieInCo is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 6, 2013, 02:28 PM   #15
shenan1982
macrumors 68000
 
Join Date: Nov 2011
Quote:
Originally Posted by JackieInCo View Post
T-Mobile and AT&T block phone sims from being used in iPads/tablets. Don't waste any more time trying.
Right, but how do they know? There's no way for them to know really. They're not checking IMEI in real-time. And furthermore why would they care? iPhone and iPad use data in the same way.
shenan1982 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 6, 2013, 02:30 PM   #16
JackieInCo
macrumors 65816
 
Join Date: Jul 2013
Location: Colorado
Quote:
Originally Posted by shenan1982 View Post
Right, but how do they know? There's no way for them to know really. They're not checking IMEI in real-time. And furthermore why would they care? iPhone and iPad use data in the same way.
They are checking and this is why you can't use the phone sim in an iPad or other tablet. It used to work at one time for both AT&T and T-Mobile but they started blocking some time ago.

They do this because they want you to use a data plan for the tablet and a phone sim for a phone. No other reason, oh and profit.
JackieInCo is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 6, 2013, 03:11 PM   #17
shenan1982
macrumors 68000
 
Join Date: Nov 2011
Quote:
Originally Posted by JackieInCo View Post
They are checking and this is why you can't use the phone sim in an iPad or other tablet. It used to work at one time for both AT&T and T-Mobile but they started blocking some time ago.

They do this because they want you to use a data plan for the tablet and a phone sim for a phone. No other reason, oh and profit.
There's got to be a way around it.
shenan1982 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 6, 2013, 03:12 PM   #18
JackieInCo
macrumors 65816
 
Join Date: Jul 2013
Location: Colorado
Quote:
Originally Posted by shenan1982 View Post
There's got to be a way around it.
I have never heard of a way.
JackieInCo is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 6, 2013, 07:31 PM   #19
Eleyva
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2013
For Att there is... Tmobile don't know.
Eleyva is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 6, 2013, 07:37 PM   #20
shenan1982
macrumors 68000
 
Join Date: Nov 2011
Quote:
Originally Posted by Eleyva View Post
For Att there is... Tmobile don't know.
How does one bypass ATT's device detection? Should work the same on TMO. Device detection is by IMEI, so if you say use a different APN, that's not circumventing the IMEI detection.
shenan1982 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 12, 2013, 07:48 PM   #21
fretx
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2013
I can confirm AT&T unlimited 5s sim getting LTE on Verizon ipad air with unlockit.co.nz apn settings set to at&t(HSPA+).Sim has been in the ipad for 4 days nothing strange from at&t yet.Speedtest.net app speeds 18 to 19 kbps down 8 to 10 kbps up.AT&T LTE name in notification line.
fretx is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 13, 2013, 01:15 PM   #22
iPadztr
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2010
Location: Pluto avenue
i might try it. I have an iphone 5s unlimited.
iPadztr is offline   1 Reply With Quote
Old Apr 15, 2014, 03:46 PM   #23
jamesey271975
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2014
Smile worked for me

switched my iphone 5s sim into ipad mini retina, turned airplane on and off. booooom, works. Banner initially says 4g but then switched to LTE.

Speedtest is 7mbps down and 6mbps up. Nice.
jamesey271975 is offline   1 Reply With Quote
Old Apr 16, 2014, 07:23 AM   #24
barkomatic
macrumors 68030
 
Join Date: Aug 2008
Location: Manhattan
Quote:
Originally Posted by jamesey271975 View Post
switched my iphone 5s sim into ipad mini retina, turned airplane on and off. booooom, works. Banner initially says 4g but then switched to LTE.

Speedtest is 7mbps down and 6mbps up. Nice.
Which carrier? I had always read that on AT&T at least they detect that you are using an iPhone sim in an iPad and they send a warning before they suspend your account. If that's not happening anymore then that's an interesting development.
barkomatic is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 18, 2014, 03:15 PM   #25
jamesey271975
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by barkomatic View Post
Which carrier? I had always read that on AT&T at least they detect that you are using an iPhone sim in an iPad and they send a warning before they suspend your account. If that's not happening anymore then that's an interesting development.
ah ok, im with ATT. If i get a notice that'll be the end of that. To be honest i would harldy ever not have access to wifi so doesnt worry me too much. Just was curious if it was even possible.
jamesey271975 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPad

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trying to use AT&T iPhone unlimited data sim card in iPad Air abhishake iPad Tips, Help and Troubleshooting 3 Feb 17, 2014 06:32 PM
iPad: iPhone 5 SIM card in iPad Air quagmire iPad 8 Jan 18, 2014 10:55 AM
iPad: Using T-Mobile SIM card in Verizon iPad Air Succotash iPad 4 Jan 12, 2014 05:23 PM
Carrier: Returning iPad Air. Keep SIM card or leave in? NovemberWhiskey iPad 4 Nov 13, 2013 08:48 PM
iPad 3 Sim Card in iPhone 5? applecoder iPhone 0 Sep 24, 2012 10:02 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 10:02 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC