Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 23, 2013, 02:14 PM   #101
garnerx
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2012
Have you tried this lately? The 8.10 patch absolutely destroys my framerate on some maps. Mostly it's fine, and I'm getting variable 50-100 fps, but on some maps it's terrible. Malinovka, for example, when I turn the camera towards the lake I get less than 20 fps. It's unplayable like that.

I was trying hard not to spend any more money on this, but the developers have made it pretty easy to quit, now that some of the maps that come up in rotation are like a slideshow.
garnerx is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 23, 2013, 03:21 PM   #102
Huntn
Thread Starter
macrumors 603
 
Huntn's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Tallest Tree in The Misty Mountains
Quote:
Originally Posted by garnerx View Post
Have you tried this lately? The 8.10 patch absolutely destroys my framerate on some maps. Mostly it's fine, and I'm getting variable 50-100 fps, but on some maps it's terrible. Malinovka, for example, when I turn the camera towards the lake I get less than 20 fps. It's unplayable like that.

I was trying hard not to spend any more money on this, but the developers have made it pretty easy to quit, now that some of the maps that come up in rotation are like a slideshow.
I've not tried the beta. That does not sound good. I'm getting a pretty steady 120 fps. I'll report back after 8.10 is released.
__________________
The modern business ethos: "I'm worth it, you're not, and I'm a glutton!"
MBP, 2.2 GHz intel i7, Radeon HD 6750M, Bootcamp: W7.
PC: i5 4670k, 8GB RAM, Asus GTX670 (2GB VRAM), W7.
Huntn is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 23, 2013, 04:33 PM   #103
garnerx
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by Huntn View Post
I've not tried the beta. That does not sound good. I'm getting a pretty steady 120 fps. I'll report back after 8.10 is released.
It was released today (at least it was here in England). Still only runs on one core of the CPU, apparently. It's very badly optimised.
garnerx is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 23, 2013, 05:25 PM   #104
Huntn
Thread Starter
macrumors 603
 
Huntn's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Tallest Tree in The Misty Mountains
Quote:
Originally Posted by garnerx View Post
It was released today (at least it was here in England). Still only runs on one core of the CPU, apparently. It's very badly optimised.
This is what I experienced, cranked up 10.9 today, without looking at the new settings, clicked yes, yes, default, etc and when I started my first game my frame rate was 1/2 of what it used to be. What the hell?, I moaned. Instead of 127, I was getting 50-67. It turns out that when I revisited my settings, they had been changed to "maximum". It was hard to tell because my battle was on one of those winter maps without waving grass. Went, back reset to what I normally have "standard graphics" with some things turned up to high and now I'm back to 127 frames.

Could this of been what happened to you?
__________________
The modern business ethos: "I'm worth it, you're not, and I'm a glutton!"
MBP, 2.2 GHz intel i7, Radeon HD 6750M, Bootcamp: W7.
PC: i5 4670k, 8GB RAM, Asus GTX670 (2GB VRAM), W7.

Last edited by Huntn; Dec 23, 2013 at 05:32 PM.
Huntn is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 23, 2013, 05:34 PM   #105
garnerx
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2012
I've left it on maximum - I've got two graphics cards, I should be able to run this game without turning anything down.

Seems that the big problem is the new Otsu Japanese tank. Tier 1 matches have about 25 of them per game at the moment, and something about the model makes it slow down very badly. If I avoid tier 1 I stay at a decent framerate.
garnerx is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 23, 2013, 05:52 PM   #106
Plutonius
macrumors 68040
 
Plutonius's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: New Hampshire
Quote:
Originally Posted by garnerx View Post
I've left it on maximum - I've got two graphics cards, I should be able to run this game without turning anything down.

Seems that the big problem is the new Otsu Japanese tank. Tier 1 matches have about 25 of them per game at the moment, and something about the model makes it slow down very badly. If I avoid tier 1 I stay at a decent framerate.
Historically, the Japanese WWII tanks were pretty bad. How are they in the game ?
Plutonius is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 23, 2013, 05:57 PM   #107
garnerx
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by Plutonius View Post
Historically, the Japanese WWII tanks were pretty bad. How are they in the game ?
The game's performance was so bad with the free Otsu tank, I couldn't really tell how good it was. The turret moves very slowly. I died a lot.

I've got rid of it now, and haven't had any more of the framerate problems so far. Don't think I'll be going back to the Japanese tanks.
garnerx is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 23, 2013, 08:14 PM   #108
Huntn
Thread Starter
macrumors 603
 
Huntn's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Tallest Tree in The Misty Mountains
Quote:
Originally Posted by garnerx View Post
The game's performance was so bad with the free Otsu tank, I couldn't really tell how good it was. The turret moves very slowly. I died a lot.

I've got rid of it now, and haven't had any more of the framerate problems so far. Don't think I'll be going back to the Japanese tanks.
The Chinese Medium Tank line is pretty good. Currently working the Tier 6 T-34-1.
__________________
The modern business ethos: "I'm worth it, you're not, and I'm a glutton!"
MBP, 2.2 GHz intel i7, Radeon HD 6750M, Bootcamp: W7.
PC: i5 4670k, 8GB RAM, Asus GTX670 (2GB VRAM), W7.
Huntn is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 23, 2013, 11:28 PM   #109
Plutonius
macrumors 68040
 
Plutonius's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: New Hampshire
Quote:
Originally Posted by Huntn View Post
The Chinese Medium Tank line is pretty good. Currently working the Tier 6 T-34-1.
The Chinese medium tanks must be from after WW2. I'm sure they were based on a Soviet tank design.
Plutonius is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2013, 08:24 AM   #110
Huntn
Thread Starter
macrumors 603
 
Huntn's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Tallest Tree in The Misty Mountains
Quote:
Originally Posted by Plutonius View Post
The Chinese medium tanks must be from after WW2. I'm sure they were based on a Soviet tank design.
They are good looking tanks. I was looking at the Japanese tanks and overall they look pretty ugly.
__________________
The modern business ethos: "I'm worth it, you're not, and I'm a glutton!"
MBP, 2.2 GHz intel i7, Radeon HD 6750M, Bootcamp: W7.
PC: i5 4670k, 8GB RAM, Asus GTX670 (2GB VRAM), W7.
Huntn is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2013, 11:51 AM   #111
Plutonius
macrumors 68040
 
Plutonius's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: New Hampshire
Quote:
Originally Posted by Huntn View Post
They are good looking tanks. I was looking at the Japanese tanks and overall they look pretty ugly.
After reading the WoT forums on the Japanese tanks, I can't see any reason people would use them except that they are free.
Plutonius is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2013, 03:24 PM   #112
Huntn
Thread Starter
macrumors 603
 
Huntn's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Tallest Tree in The Misty Mountains
Quote:
Originally Posted by Plutonius View Post
After reading the WoT forums on the Japanese tanks, I can't see any reason people would use them except that they are free.
Free? Above Tier 1? I'll have to check'm out again!

Merry Christmas!
__________________
The modern business ethos: "I'm worth it, you're not, and I'm a glutton!"
MBP, 2.2 GHz intel i7, Radeon HD 6750M, Bootcamp: W7.
PC: i5 4670k, 8GB RAM, Asus GTX670 (2GB VRAM), W7.
Huntn is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2013, 04:21 PM   #113
Plutonius
macrumors 68040
 
Plutonius's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: New Hampshire
Quote:
Originally Posted by Huntn View Post
Free? Above Tier 1? I'll have to check'm out again!

Merry Christmas!
No idea except that i read people were using them because they were free.
Plutonius is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2013, 11:24 PM   #114
Huntn
Thread Starter
macrumors 603
 
Huntn's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Tallest Tree in The Misty Mountains
Quote:
Originally Posted by Plutonius View Post
No idea except that i read people were using them because they were free.
Ok, all the Tier 1 tanks are free, cause you start at Tier 1.
__________________
The modern business ethos: "I'm worth it, you're not, and I'm a glutton!"
MBP, 2.2 GHz intel i7, Radeon HD 6750M, Bootcamp: W7.
PC: i5 4670k, 8GB RAM, Asus GTX670 (2GB VRAM), W7.
Huntn is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 27, 2013, 06:09 PM   #115
ljonesj
macrumors 6502a
 
ljonesj's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Kingsport TN
i am getting close to the porsche tiger t7
__________________
acer win 7 3.0ghz amd dc 4gb ram; mac mini late 09 2.53ghz 8 gb of ram now with 500gb hard drive; mid 2010 macbookpro 13 base model with 500gb 7200 hybrid drive in place of the 250
ljonesj is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 20, 2014, 03:00 PM   #116
ArthurWellsley
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2011
Location: London
Chinese Tanks

Very bouncy, nice sloped armour, fast, good brawlers, guns are not accurate, cannot snipe, no gun depression, poor vision.

Japanese Tanks

Accurate guns, paper armour, never bounce, large shilouette, rubbish camo value, insanely good gun depression, medium pace, although with top engines tend to climb hills well, good vision.

Tier VII medium is an oddity as it's the only tier VII medium with an auto loader. (the american line of auto loaders has the T71 light scout at tier VII, before turning to a medium at tier VIII, similarly the amx 13 75 at tier VII is a light).

Both Nations are fun, but in very different ways.
ArthurWellsley is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 21, 2014, 01:56 PM   #117
Huntn
Thread Starter
macrumors 603
 
Huntn's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Tallest Tree in The Misty Mountains
Quote:
Originally Posted by ljonesj View Post
i am getting close to the porsche tiger t7
I found that I made a big mistake going with the Tiger P. Yes, it has more armor, but it also has a dozen weak spots on the front of the tank which in many situations mitigates the extra armor, plus I prefer the flow of the Tiger, to Tiger II ending with the E100 vs ending up with the Maus (Tiger P line) a very slow tank. I believe the E100 is more fun to play. What I have done is I moved laterally from the Tiger P to the Tiger. I kept the Tiger and am accumulating points to grab the Ferdinand TD. Maybe I'll reconsider and get the next tank following the Tiger P, the VK whatever.

Quote:
Originally Posted by ArthurWellsley View Post
Chinese Tanks

Very bouncy, nice sloped armour, fast, good brawlers, guns are not accurate, cannot snipe, no gun depression, poor vision.

Japanese Tanks

Accurate guns, paper armour, never bounce, large shilouette, rubbish camo value, insanely good gun depression, medium pace, although with top engines tend to climb hills well, good vision.

Tier VII medium is an oddity as it's the only tier VII medium with an auto loader. (the american line of auto loaders has the T71 light scout at tier VII, before turning to a medium at tier VIII, similarly the amx 13 75 at tier VII is a light).

Both Nations are fun, but in very different ways.
I've been quite happy with the Chinese 5-7 Mediums.
__________________
The modern business ethos: "I'm worth it, you're not, and I'm a glutton!"
MBP, 2.2 GHz intel i7, Radeon HD 6750M, Bootcamp: W7.
PC: i5 4670k, 8GB RAM, Asus GTX670 (2GB VRAM), W7.
Huntn is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 22, 2014, 11:54 AM   #118
ljonesj
macrumors 6502a
 
ljonesj's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Kingsport TN
actually working on both for different tanks that they lead to
__________________
acer win 7 3.0ghz amd dc 4gb ram; mac mini late 09 2.53ghz 8 gb of ram now with 500gb hard drive; mid 2010 macbookpro 13 base model with 500gb 7200 hybrid drive in place of the 250
ljonesj is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 13, 2014, 01:48 PM   #119
Huntn
Thread Starter
macrumors 603
 
Huntn's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Tallest Tree in The Misty Mountains
8.11 Patch just out: http://worldoftanks.com/en/content/docs/release_notes/

New battle mode: Confrontation made up of teams from the same countries... I'm wondering which countries will have intrinsic hardware advantages? Of note, the game's Match Maker system may offset such advantages. We'll have to see.
__________________
The modern business ethos: "I'm worth it, you're not, and I'm a glutton!"
MBP, 2.2 GHz intel i7, Radeon HD 6750M, Bootcamp: W7.
PC: i5 4670k, 8GB RAM, Asus GTX670 (2GB VRAM), W7.
Huntn is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 13, 2014, 05:02 PM   #120
garnerx
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2012
I saw one of those nation vs nation battles earlier. I was in a British AT-15 against a US team. All the tanks were matched evenly, tiers 5-8, and we wiped the floor with them.

They've got rid of the sniper medal - I liked that one. The replacement for it seems much harder to get.

Xbox 360 version is out now, too.
garnerx is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Tags
multiplayer, tank, tanks, world of tanks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:26 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC