Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPad

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 28, 2012, 10:54 PM   #1
JTT844
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2005
Adding iPad to existing AT&T wireless account??

Hi,

I have an iPad 3 with both wifi and cellular capabilities. I've recently tried to setup a cell account on the unit but I guess I don't fully understand the options.

When I go settings -->Cellular Data -->view account
I see options to 1. "set up a new account" 2. "Add to existing AT&T account" and
3. "Transfer service from another iPad"

I have an AT&T wireless account for my cell phone so I selected the 2nd option.
after I enter my passcode, the field clears when I go to the next field. (Same with the SSN field)

After I hit "Next" I get a red message saying something like "Valid data needed". So I try it again and again until my account gets locked out.


After doing some more research, I'm wondering if I can even add my iPad to my current cell account. (AT&T customer service seemed to be almost as clueless as me).

So,
can I really add my iPad to my "existing AT&T account"? If so, how?

Thanks!
John
JTT844 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 28, 2012, 11:09 PM   #2
That70sGAdawg
macrumors 6502
 
Join Date: May 2008
Location: North Georgia, USA (on the Lake, near the Mountains)
Go to a local AT&T store they can add it a family plan, or create one if you don't have a shared, or older family plan. But customer service (push the technical assistance option) should be able to add it if you read out the IMEI and SIM number to them under setting/general/about.
__________________
Life is TOO short to spend time messing with windows OS.....
That70sGAdawg is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 28, 2012, 11:10 PM   #3
KeepCalmPeople
macrumors 6502a
 
KeepCalmPeople's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: San Francisco Bay Area, California
If you want to add it to your existing AT&T account then you're talking about postpaid, month-to-month. AT&T should be able to set this up for you over the phone. They will need the IMEI and possibly the serial number and ICCID of the iPad (all can be found in Settings, General, About).

I just called them when I bought my cellular iPad 4. They had my iPad added to my AT&T account in 5 minutes.
KeepCalmPeople is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 29, 2012, 09:57 AM   #4
mrmike316
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by KeepCalmPeople View Post
If you want to add it to your existing AT&T account then you're talking about postpaid, month-to-month. AT&T should be able to set this up for you over the phone. They will need the IMEI and possibly the serial number and ICCID of the iPad (all can be found in Settings, General, About).

I just called them when I bought my cellular iPad 4. They had my iPad added to my AT&T account in 5 minutes.
Did they charge you a activation fee to add the ipad on your account.
mrmike316 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 29, 2012, 11:37 AM   #5
KeepCalmPeople
macrumors 6502a
 
KeepCalmPeople's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: San Francisco Bay Area, California
Quote:
Originally Posted by mrmike316 View Post
Did they charge you a activation fee to add the ipad on your account.
Yes, the activation fee was included in my next bill. I have had some success having it reversed on iPhone activations, but I decided not to bother calling them this time.
On a prepaid plan (set up directly through the iPad by you) there is no activation fee.
KeepCalmPeople is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 29, 2012, 11:56 AM   #6
mrmike316
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by KeepCalmPeople View Post
Yes, the activation fee was included in my next bill. I have had some success having it reversed on iPhone activations, but I decided not to bother calling them this time.
On a prepaid plan (set up directly through the iPad by you) there is no activation fee.
Ok Thanks, one more question did they require a one or two year contract.Just trying to figure out if its better to add data through ipad or my existing att plan.
mrmike316 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 29, 2012, 03:17 PM   #7
Oridus
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by mrmike316 View Post
Ok Thanks, one more question did they require a one or two year contract.Just trying to figure out if its better to add data through ipad or my existing att plan.
There is no contract required, however AT&T is offering a $100 bill credit for iPads signed up with a 2 year commitment right now.
__________________
|2.7gHz, 16GB Ram, 512SSD Retina Macbook Pro (June 2013) | Black 32 GB iPad 4th Gen | 16gb Black iPhone 5s |3rd Gen Apple TV|
Oridus is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2013, 05:42 AM   #8
sashaki
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2012
Confirmation (same thing now, same Q too)

Just to update the post, it's the same situation now... new data plan, add iPad to existing account but pay activation fee, 2-year contract for $100 off.
sashaki is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2013, 01:18 PM   #9
darngooddesign
macrumors G3
 
Join Date: Jul 2007
Location: Atlanta, GA
Quote:
Originally Posted by Oridus View Post
There is no contract required, however AT&T is offering a $100 bill credit for iPads signed up with a 2 year commitment right now.
I took dvantage of that deal. It's only $10 a month to add my iPad to my shared data plan.
__________________
64 giggity... giggity... gigg-i-ty
Lego Apple Store
darngooddesign is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2013, 08:10 PM   #10
robertbooth
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2012
Location: Markham Il
you can also use it as a upgrade option if you are on the mobile share. I utilized that option when the ip5 came out. I wanted to do a early upgrade and the customer service agent aid you other line had a full upgrade. So i ran with it and now my other line can upgrade so I am glad i added my iPad to my account
robertbooth is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPad

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adding an additional drive(s) to an existing Time Machine back up??? crowe-t Mac Applications and Mac App Store 5 Mar 19, 2014 12:16 PM
Time Capsule Error adding to existing network bpletcher Mac Peripherals 0 Feb 4, 2013 07:47 PM
New Game centre account on existing iPad Apple fanboy iOS 6 0 Dec 29, 2012 04:48 PM
Adding a line to AT&T individual account to get iPHone 5? Mixed responses? corey407woc iPhone 5 Sep 14, 2012 12:05 AM
Switching from AT&T to VZW...to an existing account? thekjs88 iPhone 3 Sep 12, 2012 10:01 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 03:00 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC