Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jun 20, 2013, 10:51 AM   #1
Pembell
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Doom 3/Unreal/Quake 3 mouse problem with SmoothMouseDaemon - Fixed

Hi Folks,
Thought I'd post this in case anyone else had a similar problem.

I have a mac mini 2011, 8GB, 2GHz Intel Core i7, Intel HD Graphics 3000 512MB, OSX 10.8.4

In a fit of nostalgia I downloaded the old Unreal, Quake, Quake 3 and Doom 3 to see how they'd do on my mini. I keep the mini attached to our tv - we're in Saudi Arabia, so we stream tv through it from elsewhere...

Anyway, got Quake working ok, but Unreal and Quake 3 had some really odd behaviours - essentially mouse related - sudden shifts in viewing direction, or a kind of 'lock out' in Quake 3, where you could strafe, or mouse look, but not both at the same time. Very helpful!

I put this down to the games being PC versions I was trying to make work on a Mac. That was until I downloaded Doom 3 from the Mac App Store.

First problem - no CD key - Aspyr helped out immediately and sent one. But then a really weird situation arose. The Doom 3 menu page would spawn, the mouse would track across it and highlight the menu options, but clicks were not recognised.

After much really great help from Aspyr we couldn't figure it out, until I spotted that someone was having a problem with SmoothMouseDaemon elsewhere on this forum. I ran a Console on starting Doom 3 and saw the following line:

19/06/2013 23:32:25.719 SmoothMouseDaemon[354]: WARNING: Tampering detected or coalescing enabled (-3 != -2, 1 != 1)

So, I brought up Activity Monitor, Force Quit SmoothMouseDaemon and, Shazam Kabar, fixed!

Doom 3 now runs perfectly, as do Unreal and Quake 3. Well, I've still got a menu issue with Unreal, but it is 15 years old....

Hope this might help someone else and I hope SmoothMouseDaemon gets fixed....
Pembell is offline   1 Reply With Quote
Old Jun 20, 2013, 11:01 AM   #2
MichalM.Mac
macrumors member
 
Join Date: Mar 2006
Quake 3
Problems with 1.3.2 UB patch or ioquake? http://ioquake3.org/news/
MichalM.Mac is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 20, 2013, 11:03 AM   #3
Pembell
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by MichalM.Mac View Post
Quake 3
Problems with 1.3.2 UB patch or ioquake? http://ioquake3.org/news/
No problems with Quake 3 now - working fine - ioquake3 1.36, I think.

Edit: yup. ioquake3 1.36

Last edited by Pembell; Jun 20, 2013 at 11:10 AM.
Pembell is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 20, 2013, 09:12 PM   #4
Jethryn Freyman
macrumors 68020
 
Jethryn Freyman's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Australia
What are your specs, and what version of Unreal and how are you running it? I might be able to help, if I have a computer that can't play the original UT I consider it a lemon
__________________
michaelanthonyralph.com/wordpress - Late 2011 15" Macbook Pro - 2.4GHz quad - 16GB RAM - Radeon 6770M 1024MB - 1TB - 10.9.4
Jethryn Freyman is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 21, 2013, 02:23 PM   #5
Pembell
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by Jethryn Freyman View Post
What are your specs, and what version of Unreal and how are you running it? I might be able to help, if I have a computer that can't play the original UT I consider it a lemon
Hi,
I have Unreal Gold from GOG, and use Wine to run it with X11.

When I click the Preferences button under Options, I get this Critical Error:

Pembell is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 21, 2013, 07:40 PM   #6
Jethryn Freyman
macrumors 68020
 
Jethryn Freyman's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Australia
Quote:
Originally Posted by Pembell View Post
Hi,
I have Unreal Gold from GOG, and use Wine to run it with X11.

When I click the Preferences button under Options, I get this Critical Error:
Ah sorry, haven't seen that one before myself
__________________
michaelanthonyralph.com/wordpress - Late 2011 15" Macbook Pro - 2.4GHz quad - 16GB RAM - Radeon 6770M 1024MB - 1TB - 10.9.4
Jethryn Freyman is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[Updated - Turtorial] Non 2x Custom Hidpi Mode on Macs - Fixed mouse delay problem cenconq OS X 89 Today 08:02 PM
Mavericks Bluetooth Mouse Doom mikebatho OS X Mavericks (10.9) 4 May 23, 2014 10:12 PM
OS X: Lost Console In Doom 3 And Quake (Aspyr) Macman45 Mac and PC Games 5 Dec 8, 2013 06:31 AM
Quake 4 - problems with graphics on Quake 4 macbook pro JoeEggplant MacBook Pro 3 May 1, 2013 10:10 AM
OS X: COD2 & 4, Duke Nuken Forever, Doom 3, Quake 4, and Rage - $38/25/ 30 SilentPanda Mac and PC Games 7 Jan 27, 2013 10:20 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 09:19 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC