Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPod

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jun 24, 2013, 02:38 AM   #1
Dinalli
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2009
Help me resurrect my 1st Gen iPod

I have a 1st gen 5gb iPod, the one with the clickwheel and buttons round the outside.

Its worked fine for a long time, but earlier this year it failed on me.

When i power it, it shows the apple logo and then shows the Disk Folder with Exclamation mark.

Ive tried a few different things including
  • Putting into disk mode and trying to recover but its failed to be recognised by the mac
  • trying to reformat the drive through disk utility, now doesnt show up in DU
  • tried 2 different macs inlcuding a powerpc with firewire and old itunes to restore it
  • changed hard drive to see if it was that, still doesnt show up in DU

The last thing I will try is a battery replacement, but after that Im stuck at what it could be ?

Any suggestions of what may have gone on and how to fix it.

Thanks
Dinalli is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 24, 2013, 07:54 AM   #2
Wreckie
macrumors regular
 
Join Date: May 2011
Try replacing HDD ribbon cable, if that is not the case, logic board could be faulty.
Wreckie is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 26, 2013, 01:43 AM   #3
Dinalli
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2009
Thanks will try that.
Dinalli is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPod

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:07 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC