Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 29, 2012, 10:19 AM   #1
azmacguy
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2011
Stumped- Need help from the community

Greetings fellow Apple fans

Let me get right to my issue. I can no longer text or view text images in landscape mode. All other applications work fine when switching from portrait/landscape. However, when it comes to sending text messages the phone will not switch to landscape view.

My wife has the same iPhone as I (4-iOS 6) and she is able to text in landscape. I'm stumped- any help/ideas would be appreciated.

Cheers!
azmacguy is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 29, 2012, 10:30 AM   #2
r2shyyou
macrumors 68000
 
r2shyyou's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Paris, France
Quote:
Originally Posted by azmacguy View Post
Greetings fellow Apple fans

Let me get right to my issue. I can no longer text or view text images in landscape mode. All other applications work fine when switching from portrait/landscape. However, when it comes to sending text messages the phone will not switch to landscape view.

My wife has the same iPhone as I (4-iOS 6) and she is able to text in landscape. I'm stumped- any help/ideas would be appreciated.

Cheers!
Do you have the orientation lock on?
__________________
"kkkkkkkk ....ok" - iphone4s16gb
r2shyyou is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 29, 2012, 10:33 AM   #3
azmacguy
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2011
Quote:
Originally Posted by r2shyyou View Post
Do you have the orientation lock on?
Thank you for your suggestion. This was the first thing I checked- it is not on.
azmacguy is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 29, 2012, 10:35 AM   #4
GeorgieAcevedo
macrumors 6502a
 
GeorgieAcevedo's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: New York City
Quote:
Originally Posted by r2shyyou View Post
Do you have the orientation lock on?
Oh hey I lived in Boston MA for a while, near the copley back bay area. I know I know, irrelevant lol.
__________________
I do have an iPhone, iPad & MacBook. But why do I have to put it here? Why would you care?
GeorgieAcevedo is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 29, 2012, 11:07 AM   #5
RichardC300
macrumors 6502a
 
Join Date: Sep 2012
Location: Chapel Hill, NC
Quote:
Originally Posted by GeorgieAcevedo View Post
Oh hey I lived in Boston MA for a while, near the copley back bay area. I know I know, irrelevant lol.
Now THIS is not funny and irrelevant. Laughing at your own joke, I see.
RichardC300 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 29, 2012, 11:08 AM   #6
GeorgieAcevedo
macrumors 6502a
 
GeorgieAcevedo's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: New York City
Quote:
Originally Posted by RichardC300 View Post
Now THIS is not funny and irrelevant. Laughing at your own joke, I see.
Exactly
__________________
I do have an iPhone, iPad & MacBook. But why do I have to put it here? Why would you care?
GeorgieAcevedo is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 29, 2012, 11:08 AM   #7
RichardC300
macrumors 6502a
 
Join Date: Sep 2012
Location: Chapel Hill, NC
Quote:
Originally Posted by GeorgieAcevedo View Post
Exactly
RichardC300 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 29, 2012, 11:12 AM   #8
Mliii
macrumors 65816
 
Mliii's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Southern California
Send a message via AIM to Mliii Send a message via Yahoo to Mliii Send a message via Skype™ to Mliii
An obvious solution and you've probably done this but have you tried doing a hard reset?
(Press the Home button and the Sleep-Wake button on th top of the phone simultaneously till the Apple Icon appears, keep holding and let it cycle through again till the Apple Icon appears again and release)
__________________
"...and the end of all our searching shall be to return to the place where we first started and know it for the first time" - TS Eliot
Mliii is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 29, 2012, 01:44 PM   #9
azmacguy
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2011
Quote:
Originally Posted by Mliii View Post
An obvious solution and you've probably done this but have you tried doing a hard reset?
(Press the Home button and the Sleep-Wake button on th top of the phone simultaneously till the Apple Icon appears, keep holding and let it cycle through again till the Apple Icon appears again and release)
It worked! You good sir are awesome! I had forgot about the hard-reset! Thank you for your help!

Cheers!
azmacguy is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 29, 2012, 02:27 PM   #10
Prime85
macrumors 6502a
 
Prime85's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
What I almost forgot was a forum like this is meant for people to ask questions on how to fix their devices if something goes wrong. Strange thing is you never really see threads like this and mostly have threads about people complaining because nothing really goes wrong with these phones.

Anyway I am glad you were able to fix your issue. I wish the forum would be more like this than people bickering
Prime85 is offline   2 Reply With Quote
Old Nov 29, 2012, 02:33 PM   #11
r2shyyou
macrumors 68000
 
r2shyyou's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Paris, France
Quote:
Originally Posted by Prime85 View Post
What I almost forgot was a forum like this is meant for people to ask questions on how to fix their devices if something goes wrong. Strange thing is you never really see threads like this and mostly have threads about people complaining because nothing really goes wrong with these phones.

Anyway I am glad you were able to fix your issue. I wish the forum would be more like this than people bickering
It's possible that there aren't as many of these types of threads because most issues have already been discussed here and people are searching instead of starting new threads.

Unlikely...but possible.
__________________
"kkkkkkkk ....ok" - iphone4s16gb
r2shyyou is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 30, 2012, 09:55 AM   #12
Mliii
macrumors 65816
 
Mliii's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Southern California
Send a message via AIM to Mliii Send a message via Yahoo to Mliii Send a message via Skype™ to Mliii
Quote:
Originally Posted by Prime85 View Post
What I almost forgot was a forum like this is meant for people to ask questions on how to fix their devices if something goes wrong. Strange thing is you never really see threads like this and mostly have threads about people complaining because nothing really goes wrong with these phones.

Anyway I am glad you were able to fix your issue. I wish the forum would be more like this than people bickering
That's why a lot of us stick around- not to engage in silly arguments, but to help and be helped by others. It's mostly a good community with good help available when it's needed.
Glad OP's problem is solved!
__________________
"...and the end of all our searching shall be to return to the place where we first started and know it for the first time" - TS Eliot
Mliii is offline   1 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:05 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC